ספור מבדח

Poogysh

New member
תיקון קטן

ראשית, תודה למי שהפנה אלינו, אל אבטיח. יש לא מעט שיבושים באבטיח שמבוססים על ריקודי עם נפוצים. כך למשל, "יש לי אהבה פשוטה", נטעה לחשוב על ידי אחד הגולשים כ"יש לי אבא משותק". שלא לדבר על אותו אדם שסבר ש"צדיק התמר יפרח יפרח", משום שצדיק התמר הוא סוג של פרח, ממש כמו דם המכבים. ובכל זאת, תיקון קטנטן - הכתובת היותר נכונה של האתר היא זו. תהנו.

או שיר על איידס.....

ובשיר סולטנה יש שורה "את לא באה אלי" באיזו הרקדה שמעתי מישהו שר בקולי קולות "את לא במיה"

קורין1

New member
קודם כל........

2 הכתובות נכונות...הן מבילות לאותו אתר. שאלה לי אליכם.....אתם מצליחים לקרוא משהו מהאתר? הכתב מופיע בצבעים מחרידים, בקושי הצלחתי לקרוא שם משהו, הכתב והרקע שלו מסנוור את העיניים שלי.

ספור מבדח

והנה סיפור שאפי נצר סיפר. הוא היה אקורדיוניסט של שלום חרמון ז"ל, ובהפסקה לימד שירים. הוא לימד פעם- שיר שבסיומו המילים "ובני צאן ובני צאן ימחאו כף" כשסימו לשיר את המילים ימחאו כף - אחד האנשים צעק לו: "אביך סוס". אפי השתומם על החוצםה הזו. שאל את הרוקד לפשר החוצפה "הזמר" ענה לו : אתה שרת "אמך אוכף" (כך הוא הבין את המילים "ימחאו כף") עניתי לך שאביך סוס. זה מקרה שהיה.

בי

New member
שיבוש שמות ריקודים

אם תסתכל על לוחות הזמנת ריקודים תוכל ללקט שיבושים לרוב. הנה עוד סיפור אמיתי שסיפר יגאל טריקי לפני שנים רבות. באחת ההרקדות ביקש ממנו רוקד לשים את הריקוד "שיר על מראה", כשהכוונה היתה לריקוד "שיר על רעי". ישנו אתר ישראלי שבו מספרים על שיבושים של מילות שירים עבריים. זה פורסם בשבוע שעבר, אבל אני צריכה לחפש את הכתובת.

לבי - נחמד מאוד

אני שמעתי על ילדה שביקשה מהמרקיד "בזוקה" - הוא רצה לתת לה מסטיק - אבל היא התכוונה לריקוד -מזזורקה. יענקלה לוי סיפר פעם - כשלימד בארה"ב , מישהי ביקשה ממנו - קיסמי (kiss me). הוא נישק אותה. (זה יענקלה אוהב מאוד ) אבל היא התבוונה לקסמי שאול. בגרמניה לימד יענקלה את ריקודו "אל תוותרי" - אחרי שלמדו את הריקוד, ניגשה אליו רקדנית ואמרה לו שהריקוד "אלטה בטרי " - טוב. אלטה בטרי, בגרמנית - בטריה ישנה.

No name for now

New member
שיבושים

אוי לפדיחות, את השיר "בלב כבד" היכרתי רק כשהריקוד של ירון בן-שמחון חובר, והאמת שבעוצמה שבה מנגנים אותו קצת קשה להבין את המילים. פעם התייאשתי ושאלתי את בן-זוגי מה השכונה מייבשת, הוא לא יכל להפסיק לצחוק ובסוף הסביר לה ששנה שחונה מייבשת. היום כבר יש לי את דיסק אם השיר ובשבוע שעבר (כן, בשבוע שעבר) גיליתי שהיא אומרת "בגרון מחנק" ולא "בדרום מחנק" (באמת מוזר). תיכנסו לאתר של אבטיח (שמתי לינק), ותחפשו שירים מריקודי עם, יש דברים מאוד יפים למשל בחורה שסיפרה על פדיחה מאוד גדולה בריקודי עם כשהיא שרה "אך יש לי אבא משותק", מי יכול לנחש לאיזה שיר היא התכוונה (מחר תשובה אם לא תפתרו)? רמז: זה ריקוד זוגות ישן שבד"כ מלמדים בחוג למתחילים.

Poogysh

New member
אבוי, הוקדמתי

ואפילו הרסתי לך את החידה... אלף סליחות

למעלה