ספח מילואים צהוב, צריך להגיש לב"ל?

nzkiwi

New member
ספח מילואים צהוב, צריך להגיש לב"ל?

אני בן 28, לא עובד כחודשיים, ולפני כמה ימים הייתי במילואים של יומיים. עכשיו קיבלתי בדואר את הספח הצהוב שבדרך כלל היתי מוסר למנהל שלי בעבודה. אני אמור להגיע איתו עצמאית לסניף ב"ל? מה אני מקבל תמורתו? התלוש משכורת האחרון שלי הוא של נובמבר. יכול להיות שידרשו ממני לשלם משהו? תודה

אתה אמור לקבל את זה ישירות מהמל"ל.

קרא (אם תרצה) את סעיף 276 בחוק הביטוח הלאומי: "(א) (1) מי שבתכוף לפני שירותו במילואים היה עובד וברבע השנה שקדם לשירותו עבד לפחות 75 ימים אצל מעביד אחד או במקום עבודה אחד, או מי ששכרו משתלם על בסיס של חודש או יותר, ישלם לו מעבידו את התגמול המגיע לו. (2) התגמול ישולם לבל המאוחר ביום שבו היה משתלם שכרו אילולא שירת במילואים והוסיף לעבוד. (3) דין התגמול המגיע לעובד לפי סעיף קטן זה כדין שכר עבודה. (ב) מי שבתכוף לפני שירותו במילואים לא היה עובד כאמור בסעיף קטן (א), ישלם לו המוסד את התגמול. (ג) בכלל 75 הימים, האמורים בסעיף קטן (א)(1), יובאו במנין גם ימים אלה: (1) יום המנוחה השבועית או חג שאין עובדים בהם, אם על פי חוק ואם על פי הסכם או נוהג; (2) ימי היעדרות מהעבודה בשל חופשה שניתנה לעובד מאת מעבידו, בין בשכר ובין שלא בשכר; (3) ימי היעדרות מהעבודה בשל תאונה או מחלה; (4) ימי אבל במשפחה שמטעמי דת או נוהג לא עבד בהם העובד; (5) ימים אחרים שקבע השר. (ד) השר רשאי לקבוע סוגי מקרים, שבהם ישולם התגמול לעובד במישרין מאת המוסד, על אף הוראות סעיף קטן (א).". בגלל שאתה לא עובד - אתה אמור להגיש את התביעה שלך ישירות לביטוח לאומי. אתה יכול להוריד את הטופס הזה, למלא אותו ולהגיש למל"ל. הם יכולים לדרוש ממך לשלם, אבל זה בלי קשר למילואים. כתושב ישראל אתה חייב לשלם דמי ביטוח.

למעלה