ספיגת סידן

navas

New member
ספיגת סידן

1. מלבד ויטמין D , מהי סביבת ספיגת הסידן האופטימלית? האם יש צורך בעוד ויטמינים או מינרלים? 2. האם מגנזיום סותר סידן ואין לקחתם יחד או אפילו בטווח כמה שעות? 3. האם הגוף משתמש במסת העצם שלו כדי לספוג סידן סינטטי שאינו ממקורות מזון? אודה על תשובות לבעיות אלו navas

שלום

הגוף סופג סידן ממקורות שונים בארץ,המיים "קשים" ולכן מכילים סידן הנספג לגוף (והשוקע כגיר בקומקום) למרות זאת צריכת הסידן מהמזון והמיים אינה מספיקה ,בעיקר בגיל המעבר ולכן צריך בדרך כלל תוספת כדורים המכילים מלחי סידן כמו קרבונט או ציטרט ,יעילים אין הכרח במגנזיום ולכן הכדורים שיש לקופות החולים מספיקים וחבל לרכוש סוגים יקרים אחרים

dinamit2002

New member
םפיגת סידן?

אם הוא שוקע בקומקום, הוא יכול גם לשקוע בדפנות עורקים או באיברים כמו כליות ,

navas

New member
סידן - השלמת פרטים

שלום לדוקטור, עדיין לא ברור לי מהי הסביבה האופטימלית לספיגת הסידן. למשל- מומלץ לקחת אותו עם ויטמין D. האם יש עוד ויטמינים או מינרלים המסייעים בספיגתו בצורה טובה יותר? והאם נכונה התיאוריה שהגוף משתמש בסידן הקיים בו בתהליך ספיגת הסידן הסינטטי, וכך, ככל שמינון הסידן שנצרוך כתוסך יהיה גבוה יותר, כך נאבד יותר ויותר ממסת העצם הקיימת? תודה נאוה

תאוריה מענינת.......הצתה מאוחרת....

מאין המידע הזה? אני זוכרת ששמעתי את דר"קרסו אומר לקחת סידן עם ויטמיןC.

navas

New member
תיאורית ניצול הסידן מהגוף

את התיאוריה הזו שמעתי מד"ר יהודה קידר. לדבריו אסור לקחת תוספי סידן סינטטיים, וככל שהמינון גבוה יותר, או סוג הכדורים "חזק" יותר, כך אנו בעצם מאבדים יותר ממסת העצם שלנו. לצערי אף אחד לא עונה לי על השאלה הספציפית הזו. יתכן שתיאוריה זו אינה נכונה, אבל אין לי תשובה עניינית מאף אחד. דבר נוסף - נאמר לי שאין לקחת סידן ומגנזיום. והנה בקופת חולים מוכרים לאחרונה סידן מועשר במינרלים שונים וביניהם מגנזיום. כלומר זה לא טוב. אבל גם על זה - מהי הסביבה הטובה לספיגת הסידן (חוץ מויטמין D), לא עונים. כמה חבל.

למעלה