זו שאלה שהתשובה אליה לא קצרה בכלל
בכל מקרה, אי-שוויון בל הוא משהו עיקרי בתורת הקוונטים, ואפשר להמחיש אותו בדוגמה שקשורה לספינים אך אפשר להמחיש אותו באינספור דרכים אחרות שאינן קשורות לספינים. הדוגמה של ספינים היא פשוט דוגמה יחסית נוחה ופשוטה להמחשה, וגם יחסית פשוטה לבדיקה נסיונית. אין לי כרגע את הזמן לתת תשובה ארוכה ומלאה. אי-שוויון בל הרג להרבה אנשים את התקווה, שהם יוכלו ליישר את תורת הקוונטים עם האינטואיציה הרגילה שלהם. בתורת הקוונטים מצב של חלקיק לא מגדיר חד ערכית את ערכי כל הגדלים הפיסיקאליים שלו. כלומר אם אני יודע את המצב של החלקיק בדיוק, אני יכול לדעת מה הסיכוי שאם אמדוד גודל פיסיקלי מסויים שמאפיין את החלקיק אקבל תוצאה כזאת או אחרת. כלומר הבנת מצב החלקיק מאפשרת לדעת (ככלל) הסתברויות לתוצאות השונות באם נמדוד גדלים פיסיקאליים שלו. להרבה אנשים לא היה נוח עם הרעיון שמאפייני החלקיק לא מספרים את ערכי הגדלים הפיסיקאליים שלו בצורה חד ערכית אלא רק דרך התפלגות סיכויים, והיו הרבה מאמצים לחפש תורה דטרמיניסטית (לא הסתברותית) שתנבא את תוצאות הניסויים חד ערכית. המחשבה של רבים היתה שייתכן שיש מידע ששמור בחלקיק ושאם היינו יודעים אותו היינו יכולים לדעת כיצד יתנהג אם נמדוד גודל פיסיקאלי שלו, בצורה חד-ערכית, ושהניבויים הם סטטיסטיים רק בכלל, שהמידע הזה נסתר עבורנו, ולכן הניבויים הופכים לסטטיסטיים. לא אכנס לפרטים, אבל אי-שוויון בל, מראה שאם יש מידע כזה שנסתר מאיתנו, ושאם המידע הזה לא יכול לעבור במהירות הגבוהה ממהירות האור, אזי חוקי הפיסיקה נשברים. מקבלים אי-שוויון בין הקורלציה בין מדידות הנובעת מקיומם של משתנים נסתרים, ובין הקורלציה בין מדידות כפי שהיא מנובאת על ידי תורת הקוונטים (ונמצאה להיות נכונה גם בניסוי).