חיתוכיות שמנת חמוצה ופירורים אפויות
כל מי שגדל על עוגות לכל עת של נירה שויאר בוודאי זוכר לטובה את עוגת/חיתוכיות (מחלוקת מה יותר טעים – פרוסות מתבנית 26 או ריבועים מתבנית מלבנית..). שמנת חמוצה ופירורים משם. מכירה משפחות בנערותי, שהכינו כל שבת..
כשגדלתי, התחלתי להרגיש רגשות אשם לגבי כמויות השמנת והחמאה וכמה שנים אחרי הפסקתי לחלוטין להכין אותן כי נמנעת מלהכין ולאכול מאכלים עם ביצים לא מבושלות. אך הטעם והריח נותרו בזיכרוני.
מידי פעם צצו בפורום שאלות לגבי החיתוכיות המקוריות ובד"כ הדעות היו חלוקות בעניין הביצים החיות. בפעם האחרונה, לפני שבועות התשע"ג, אורני שלנו אפילו נועצה בנירה שויאר לגבי פתרון לבעיית הביצים.
מאחר ואצלי בבית לא אוהבים עוגות גבינה אני משתדלת לשבועות להכין עוגה חלבית, לבנבנה לא גבינה כי אם עם שמנת חמוצה/מתוקה. לאור הפינה החמה למתכונים של נירה שויאר, בתור אוהבת אתגרים ולמען מתנגדי הגבינה שבביתי, החלטתי לקחת על עצמי למצוא פתרון.
לא מצאתי אף מתכון מן המוכן ולכן לקחתי בצק פירורים פריך רגיל שלי ושידכתי עם מלית מהאתר של Land O’ Lakesבשינויים (במקור עם תפוחי במלית, בין היתר).
אנחנו אהבנו, מקווה שנירה שואיר תאשר..
חיתוכיות שמנת חמוצה ופירורים אפויות
מרכיבים, לתבנית מלבנית בגודל של כ 22*33 סנטימטר:
לבסיס והפירורים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
220 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
קליפה מגורדת מחצי לימון
1 ביצה גדולה
½ כפית קינמון*
1 כפית תמצית וניל
למלית שמנת חמוצה:
3 שמנת חמוצה**
11/2 כוסות סוכר
6 כפות קמח
3 ביצים גדולות
1 כף תמצית וניל
אופן ההכנה:
לבסיסי והפירורים:
1. מחממים התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס (170 בפונקציית הטורבו).
2. מרפדים בנייר אפיה/משמנים היטב תבנית מלבנית במידות של כ 22*33 סנטימטר.
3. בקערה בינונית, מערבבים סוכר, קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון וגרידת לימון. באמצעות מזלג או קצות האצבעות, מעבדים את החמאה, הביצה ותמצית הווניל לתוך התערובת, לקבלת מרקם פירורי (פירורים בגודל של פתיתים, בערך).
4. שומרים כ3/4 כוס מהתערובת הפירורית במקרר.
5. משטחים היטב את יתר הבצק הפרורי לתבנית המוכנה.
למלית שמנת חמוצה:
6. בקערת המערבל, באמצעות וו "גיטרה", מערבלים את כל חומרי המלית***.
7. יוצקים את המלית על הבצק המשוטח שבתבנית.
הרכבה:
8. מפוררים ומפזרים את הבצק ששמרנו במקרר באופן אחיד מעל המלית.
9. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ 30-35 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים והמלית שבשולי התבנית מתחילה לתפוח ולהתגבש ורו החלק המרכזי של העוגה נותר די רוטט (היא לא אמורה להתקשות, בוודאי שלא במרכז – כמו עוגת גבינה "ניו יורק").
10. יש לצנן את העוגה לחלוטין לפני החיתוך לריבועים.
11. העוגה נשמרת במקרר מכוסה היטב 3-4 ימים.
הערות חני ס.:
* לא חובה.
* *השתמשתי בשמנת חמוצה "של פעם".
***הגיוני שאפשר לערבב ידנית, לא ניסיתי.