ספיישל מאפים בתפוז והזמנות שמתכון משלנו יקודם

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ספיישל מאפים בתפוז והזמנות שמתכון משלנו יקודם

בדף הבית של תפוז
!

לפני דקות אחדות נודע לי, שביום שישי הקרוב יתקיים ספיישל מאפים
בתפוז.

קבלנו הזמנה להעלות מתכונים מומלצים שלנו בשרשור מיוחד (יענו, זה) בימים הקרובים.

לקראת יום שישי אעביר קישור להנהלה והם יבחרו מבין כל המתכונים שיקבלו 5 מתכונים/הודעות אשר יקודמו בעמוד הבית של תפוז
.

הכי קרוב למאסטר שף
שאני, לפחות, חלמתי להגיע!

מה דעתכן?

נראה לי נחמד.

מיד מתחילה עם מתכון משלי.

בהצלחה וכדאי כבר לדעתי לקבוע תור למספרה
ולמניקור
לקראת הפיכתנו לסלבס

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חיתוכיות שמנת חמוצה ופירורים אפויות

כל מי שגדל על עוגות לכל עת של נירה שויאר בוודאי זוכר לטובה את עוגת/חיתוכיות (מחלוקת מה יותר טעים – פרוסות מתבנית 26 או ריבועים מתבנית מלבנית..). שמנת חמוצה ופירורים משם. מכירה משפחות בנערותי, שהכינו כל שבת..

כשגדלתי, התחלתי להרגיש רגשות אשם לגבי כמויות השמנת והחמאה וכמה שנים אחרי הפסקתי לחלוטין להכין אותן כי נמנעת מלהכין ולאכול מאכלים עם ביצים לא מבושלות. אך הטעם והריח נותרו בזיכרוני.

מידי פעם צצו בפורום שאלות לגבי החיתוכיות המקוריות ובד"כ הדעות היו חלוקות בעניין הביצים החיות. בפעם האחרונה, לפני שבועות התשע"ג, אורני שלנו אפילו נועצה בנירה שויאר לגבי פתרון לבעיית הביצים.

מאחר ואצלי בבית לא אוהבים עוגות גבינה אני משתדלת לשבועות להכין עוגה חלבית, לבנבנה לא גבינה כי אם עם שמנת חמוצה/מתוקה. לאור הפינה החמה למתכונים של נירה שויאר, בתור אוהבת אתגרים ולמען מתנגדי הגבינה שבביתי, החלטתי לקחת על עצמי למצוא פתרון.

לא מצאתי אף מתכון מן המוכן ולכן לקחתי בצק פירורים פריך רגיל שלי ושידכתי עם מלית מהאתר של Land O’ Lakesבשינויים (במקור עם תפוחי במלית, בין היתר).
אנחנו אהבנו, מקווה שנירה שואיר תאשר..

חיתוכיות שמנת חמוצה ופירורים אפויות

מרכיבים, לתבנית מלבנית בגודל של כ 22*33 סנטימטר:

לבסיס והפירורים:
3 כוסות קמח
1 כוס סוכר לבן
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
220 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
קליפה מגורדת מחצי לימון
1 ביצה גדולה
½ כפית קינמון*
1 כפית תמצית וניל

למלית שמנת חמוצה:
3 שמנת חמוצה**
11/2 כוסות סוכר
6 כפות קמח
3 ביצים גדולות
1 כף תמצית וניל

אופן ההכנה:

לבסיסי והפירורים:
1. מחממים התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס (170 בפונקציית הטורבו).
2. מרפדים בנייר אפיה/משמנים היטב תבנית מלבנית במידות של כ 22*33 סנטימטר.
3. בקערה בינונית, מערבבים סוכר, קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון וגרידת לימון. באמצעות מזלג או קצות האצבעות, מעבדים את החמאה, הביצה ותמצית הווניל לתוך התערובת, לקבלת מרקם פירורי (פירורים בגודל של פתיתים, בערך).
4. שומרים כ3/4 כוס מהתערובת הפירורית במקרר.
5. משטחים היטב את יתר הבצק הפרורי לתבנית המוכנה.

למלית שמנת חמוצה:
6. בקערת המערבל, באמצעות וו "גיטרה", מערבלים את כל חומרי המלית***.
7. יוצקים את המלית על הבצק המשוטח שבתבנית.

הרכבה:

8. מפוררים ומפזרים את הבצק ששמרנו במקרר באופן אחיד מעל המלית.
9. אופים בתנור שחומם מראש למשך כ 30-35 דקות, או עד שהפירורים מזהיבים והמלית שבשולי התבנית מתחילה לתפוח ולהתגבש ורו החלק המרכזי של העוגה נותר די רוטט (היא לא אמורה להתקשות, בוודאי שלא במרכז – כמו עוגת גבינה "ניו יורק").
10. יש לצנן את העוגה לחלוטין לפני החיתוך לריבועים.
11. העוגה נשמרת במקרר מכוסה היטב 3-4 ימים.

הערות חני ס.:
* לא חובה.
* *השתמשתי בשמנת חמוצה "של פעם".
***הגיוני שאפשר לערבב ידנית, לא ניסיתי.

amysh

New member
מתה על העוגה הזו

אפשר לייבא את השרשור הזה לפה? אם אנחנו מדברות על אותו שרשור אז אורני היקרה התיעצה עם נירה לשאלתי ואני בסוף השתמשתי כמובן בחמאה במקום מרגרינה, ואם אני לא טועה גם הורדתי את הביצים (מתאים לי, לא מסוגלת לסבול ביצים חיות) והעוגה יצאה מצויון גם בלעדיהם. מעניןאם כתבתי על זה משהו באותו שרשור

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
קדימה! מה זו הישנוניות הזו! צרפו מתכוני מאפים

מוצלחים (מתוק או מלוח).

לא רוצה להיות לבד תחת הזרקורים

אני חושבת שלכל מאפה שהולך טוב אצלכם בבית יש סיכוי להיות בין חמשת הנבחרים - לא בהכרח משהו מצועצע וקשה.

נו!!!!!!

(זה גם "כבוד" לפורום אם יפרסמו מתכונים שלנו..
(מה לעשות, אני קצת תחרותית).

22BB

New member
האמת, זה נראה לא כ"כ ברור ומאד רחב "מאפים"

מה, נתחיל להפציץ את כל מתכוני העוגות/עוגיות/ מלוחים שיש לנו ?
אפשר להעביר ישר את השרשורים של נולי...

אחרי החלה שחנה העלתה עכשיו בכלל אין טעם להוסיף.
לדעתי החלה הצבעונית תיקח בהליכה

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בוקר טוב. אלו הפרטים שקיבלתי - מאפים מובחרים.

אני לא מבקרת בעמוד הבית של תפוז אז אין לי מושג למה הם מתכוונים בשרשורים/הודעות נבחרים שמקודמים בימי שישי בדף הבית - נהיה חכמים יותר אחרי יום שישי.

יכול להיות שלנו, ,בתור פורום שעוסק באוכל, הצורך בהתמקדות ברור יותר מאשר לקוראים, עם פחות אוריינטציה לקיטלוג וסיווג, שנכנסים לדף הבית.

העיקר שמתכון משלנו יהיה שם!

חנהפ

Active member
בייגלס

רכיבים:
ל-10 יחידות:
1/2 1 כוסות מים חמימים
1/2 4 כוסות קמח
3 כפות סוכר
1 כפית מלח גדושה
2 כפות שמן
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס דבש

לציפוי:
מלח ים גס
שומשום
פרג
זעתר
או כל ציפוי אהוב

אופן הכנה:
בקערה גדולה מערבבים את המים עם הקמח, הסוכר, המלח, השמן והשמרים, עד ליצירת בצק גמיש. לשים באופן נמרץ במשך כ-7 דקות. מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים. מועכים את הבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ומחלקים אותו ל-10 חתיכות שוות.

בעזרת הידיים מגלגלים חתיכת בצק לנקניק באורך של כ-40 ס"מ. מקפלים את הנקניק לשניים ומסובבים את אחד הקצוות כמה פעמים כדי ליצור מעין צמה. את הצמה שנוצרה סוגרים לגלגל ומהדקים את החיבור. חוזרים על הפעולה עם כל הבצק. מניחים בצד לכרבע שעה.

בסיר רחב מביאים כ-4 ליטרים מים לרתיחה מתונה, וממתיקים בדבש. מבשלים את טבעות הבצק במים הרותחים (שתיים-שלוש טבעות בכל פעם), עד שהבייגלס תופחים (כדקה מכל צד). מוציאים בכף מחוררת ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.

מפזרים על הבייגלס המבושלים, בעודם רטובים, מעט מלח גס, וטובלים בצלחת עם שומשום, פרג או זעתר. אופים בחום של 250 מעלות, עד שהבייגלס שחומים מעט (17-20 דקות).

הערות:
מבוסס על מתכון של דורעם גונט עם שינויים שלי.

חנהפ

Active member
חיתוכיות נטיפי שוקולד

רכיבים:
בצק:
350 גר' קמח תופח
4 כפות סוכר
1 מחמאה
4 חלמונים
1 כוסית יין אדום מתוק

4 חלבונים להקציף
3/4 כוס סוכר
1 פודינג וניל

שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:
ללוש לבצק, לרפד תבנית תנור ב- 3/4 הכמות.

את ה- 1/4 הנותר להקפיא.

4 חלבונים להקציף עם 3/4 כוס סוכר. כשנוצר קצף גבוה להוסיף 1 פודינג וניל.

לפזר על העוגה שוקולד צ´יפס,לכסות במקצפת, לפזר עוד שוקולד צ´יפס ולגרר מעל את הבצק שהיה במקפיא.

לאפות 20-30 דקות בחום 170 מעלות.

הערות:
* לשידרוג אפשר למרוח על הבצק מילוי דובדבנים.

חנהפ

Active member
טארט גבינה ותות

רכיבים:
לתחתית:
200 גרם פירורי ביסקוויטים
2 כפות סוכר דמררה
1 חבילה חמאה

לעוגה:
750 גרם גבינה לבנה לסנן כשעה
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל

למחית התותים:
1 כוס מחית תותים
1 כפית סוכר
1/2 כפית קורנפלור

אופן הכנה:
לחמם תנור לחום של 180 מעלות.

המיסו את החמאה במיקרוגל ושיפכו על הפירורים והסוכר, ערבבו עד שכל הפירורים מכוסים בחמאה.

העבירו לתבנית עגולה בקוטר 26.

הדקו בעזרת תחתית של כוס או עם כף היד עד שנוצרת שכבה אחידה ושימו את התבנית במקפיא להתייצבות.

בינתיים התחילו להכין את מלית הגבינה, בקערה גדולה הניחו ביצים, סוכר, תמצית וניל וגבינה וערבבו עד לתערובת חלקה ללא גושים והניחו בצד.

ערבבו את מחית התותים עם הסוכר והקורנפלור עד למחית חלקה, אפשר להעביר את המחית דרך מסננת דקה כדי להרחיק את הזרעים הקטנים של התותים אך לא חובה.

שפכו את תערובת הגבינה על תחתית הביסקוויטים.

צקו את מחית התותים מעל הגבינה בצורה של 4 מעגלים.

כעת יוצרים צורה כמו של קורי עכביש, בעזרת סכין או כפית הפוכה שמכניסים למרכז העוגה ומושכים כלפי חוץ, ממש כמו שפורסים עוגה.

מעבירים בזהירות את העוגה לתנור ואופים למשך 30 דקות, העוגה צריכה להיות מעט נוזלית ורוטטת במרכזה. לא לדאוג היא מתייצבת לגמרי.

לאחר האפייה כבו את התנור ופתחו מעט את הדלת, הניחו מגבת מקופלת בחריץ של הדלת כדי שתשאר מעט פתוחה ותנו לעוגה להצטנן עוד 10 דקות נוספות.

הוציאו את העוגה והניחו לה להקרר ולהגיע לטמפרטורת החדר, לאחר שהעוגה התקררה עטפו אותה בעזרת ניילון נצמד והניחו אותה במקרר למשך הלילה.

חנהפ

Active member
חלות צבעוניות

כל בצק לחלות יתאים, ( וזה הבצק ע"פ מרילין)הרעיון היה לחלק את הבצק ל3
לשלב בחלק מהבצק פסטו
ובחלק פפריקה מתוקה

הבצק:
רכיבים:
1 כף מלח
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
2 ביצים
2 כוסות מים (400 עד 500 מ"ל)
1/2 כוס שמן

מעט שמן זית
ביצה להברשה

אופן הכנה:

בקערת מיקסר מערבבים לפי הסדר: 1 כף מלח, 1 קילו קמח, 2 כפות שמרים יבשים, 1/4 כוס סוכר.

מוסיפים 2 ביצים, 2 כוסות מים (400 עד 500 מ"ל), 1/2 כוס שמן, לשים 10 דקות.

מכסים במעט שמן זית ומתפיחים עד להכפלת הנפח (עדיף לילה במקרר מכוסה היטב).

לאחר הקליעה מתפיחים לשעה, מברישים בביצה .

אופים על 180 מעלות עד לצבע יפה (בודקים גם למטה).

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת טחינה ותפוחים בחושה, קלה ומרשימה

עוגת טחינה ותפוחים

מבוססת על מתכון שאמי מורתי שמרה עבורי ממגזין שף כזה או אחר, ואמרה מיד שנראה לה שהוא בדיוק מהסוג שאני אוהבת. כבר הצהרתי פה שאמא שלי תמיד צודקת?

בפעם הראשונה הכנתי את העוגה עבור דודי ודודתי שרציתי לפנק, עם קמח 70% מלא, שמן זית עדין, בשתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות וללא התקשקשות עם עיטור פרוסות התפוחים בתחתית התבנית (שהופך להיות הצד העליון לאחר שהופכים). דודתי הכתירה אותה כ"עוגה שפשוט אין ברירה ומוכרחים ליישר", והיא בעלת שליטה עצמית יוצאת מגדר הרגיל בדרך כלל. גם אצלנו נחלה הצלחה, אפילו בקרב אלה שלא אוהבים טחינה/חלבה בד"כ.

קלה להכנה, ללא מיקסר, ממש כמה דקות עבודה בלבד ומשתבחת יום לאחר ההכנה.

זו שבתמונה נאפתה בתבנית 24, עם התפוחים לקישוט. לא קילפתי את התפוחים שגררתי לבלילת העוגה וערבבתי גרני סמית עם יונתן (זה מה שהיה). לא היה לי קמח 70% מלא ולכן הכנתי מקמח לבן. אף שמן זית עדין לא היה לי והשתמשתי בשמן קנולה. אני חושבת שאהבתי אותה אפילו יותר עם קמח 70% ושמן זית עדין.

עוגת טחינה ותפוחים

מבוססת, עם שינויים על מתכון של נעמה רן, מגזין שף

המרכיבים, לתבנית בקוטר 26 ס"מ או שתי תבניות איגליש קייק חד"פ:

1/2 כוס שמן זית מעודן או שמן קנולה
1/2 כוס טחינה גולמית
2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
½ כוס (100 גרם) סוכר לבן
½ כוס (100 גרם) סוכר חום
1 כפית תמצית ווניל
1 כוס תפוחים ומגוררים גס (כ-2 תפוחים אפשר מכל זן, לא חייבים לקלף)
1 כוס קמח כוסמין או קמח מלא או קמח לבן או מעורבב (השתמשתי ב-70% מלא)
½ כוס (כ-40 גרם) שקדים טחונים
1.5 כפיות אבקת אפייה
1/8 כפית מלח

לעיטור התפוחים (לא חובה)
2 כפות סוכר
2 כפות שמן
2 תפוחים קלופים ופרוסים

אופן ההכנה:
1) מחממים את התנור ל180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2) מזלפים על נייר האפייה 2 כפות שמן ומפזרים 2 כפות סוכר.
3) בקערה בינונית מערבבים קמח, אבקת אפיה, שקדים טחונים ומלח ומניחים בצד.
4) שמים בקערה אחרת את השמן, הטחינה, הביצים 2 סוגי הסוכר והווניל וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את התפוחים המגוררים ומערבבים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים לעיסה אחידה.
5) מסדרים מעל הסוכר והשמן שבתבנית את פרוסת התפוחים כשיש חפיפה בין פרוסה לפרוסה. יוצקים עליהן את העיסה ומיישרים את פניה.
6) אופים כ-40 דקות עד הקיסם הנעץ המרכז העוגה יוצא יבש, עם מעט פרורים לחים. מוציאים ומצננים. הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מחלצים מהתבנית מסירים את נייר האפייה, ומגישים.
7) העוגה נשמרה במקרר במשך 4-5 ימים (לא נותר מעבר לכך) (בחורף אפשר לשמור בטמפרטורת החדר).

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ממתכון אחד למאפה, מתוק או מלוח שאת אוהבת

במיוחד.
לא הייתי הולכת על לחם, למשל, כי נראה לי שהתכוונו למאפים ממשפחת העוגות/עוגיות מתוקים ומלוחים.
מסכימה שרחב, אנסה שוב לבקש מיקוד.
מבחינתי, זו תחרות חביבה, לא מזיקה ולא אכפת לי לנסות ולהשתתף.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
"לא הביישן למד" ותודה לכן על שמיקדתן

אותי.
פניתי שוב למנהלת הרלוונטית וחזרתי בפניה על שאלותיכן.
ואכן, הציעה שנתמקד המאפים מלוחים - קישים, לחמים מיוחדים, מאפים אישיים, עוגיות - לא(!) עוגות!
אפתח את השרשור מחדש, הפעם עם הדרכה נכונה ואמחק את הקודם לאחר שחנהפ, BB ואורני תאשרנה לי שראו את ההודעה הזו שלי.

למעלה