ספינג' ליום האחרון של חנוכה

ספינג' ליום האחרון של חנוכה

הכנתי את הבצק בלילה, הכנסתי למקרר וקמתי בחמש בבוקר לטגן לחייל שלי שחזר לצבא ולקח עמו ערימת ספינג'ים לחבר'ה. מתכון: ספינג' רכיבים: קילו קמח 2 כפות שטוחות שמרים יבשים כף מלח כפית סוכר 4 כוסות מים (כוס של 250 cc) אופן הכנה: לערבב את כל הרכיבים בקערה גדולה ולהקציף ביד את הבצק. מתקבל בצק רך ודביק. להתפיח את הבצק שעתיים ולהקציף אותו שנית בעזרת כף היד. להרים גוש בגודל של קלמנטינה די קטנה, ליצור בעזרת ידיים לחות צורה של בייגלה ולטגן עד הזהבה משני הצדדים בשמן עמוק. יש לדאוג שהידיים תהיינה לחות כל הזמן. כדאי לכסות את המחבת בטיגון הצד הראשון של הספינג'. לפזר אבקת סוכר על הסופגניות, או לטבול אותן בצלחת עם סוכר רגיל. (לעצמי אני שומרת ספינג' ללא סוכר). הערות: אפשר להכין את הבצק כמה שעות לפני ההכנה ואפילו יום לפני. במקרה זה יש לשמור את הבצק במקרר שם הוא יתפח מאד. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
 

נופר א

New member
../images/Emo51.gif על הרעיון של הבצק במקרר../images/Emo127.gif

אני תמיד מכינה את הבצק ומטגנת הכל , טוב לדעת שאפשר לשמור במקרר. ממש נתת לי רעיון
ותודה רבה ושבת שלום
 
נופר

את יכולה לשמור במקרר יומיים ולהכין כמה נגלות מהבצק. לצנחן המתוק ולחבריו הכנתי בחמש בבוקר וליתר בני המשפחה טיגנתי בצהריים. ורעיון נוסף לבצק, אפשר למלא אותו ולטגן ממולא. פשוט לקחת חתיכת בצק בידיים לחות, לפתוח אותו כמו שפותחים קובה ולמלא במה שרוצים ולסגור. ואז להטיל את הספינג' הממולא לשמן החם ולטגן משני הצדדים. אפשר למלא עם גבינה צהובה, פטריות מטוגנות עם בצל או עם בשר טחון מטוגן עם בצל. וכמובן כל דבר שמתחשק... העיקר, לא לשים יותר מדי מילוי כדי שאפשר יהיה לסגור את הבצק מבלי שהמילוי יצא.
 

נופר א

New member
איזה רעיונות נפלאים!!!!!!!

עשיתי חלק עם חור וחלק כמו סופגניות רגילות וחבל שלא ידעתי על הרעיונות הגאוניים שלך קודם...... היינו משמינים עוד קצת..... באמת תודה רבה רבה, ממש רעיונות מוצלחים!!! ושהצנחן שלך יהיה בריא ויחזור בריא !!!! אמן!!!!!!!!
 
../images/Emo99.gif אני מקווה שכשתהיה לו

כלה תסתדרו טוב
אמא שלי מגוננת נורא על אחי (בלתי נסבל
) וכבר אמרתי לאבא שלי שהם יאכלו הרבה קש
כשתהיה לו משהי רצינית- חתונה וכאלה...
עכשיו זה עוד רחוק, למזלי, הוא כולה בן 21
 
גמני מקווה ../images/Emo13.gif

גם התינוק שלי בן 21 ואני מגוננת עליו קשות. אבל נשחרר את החבל כשיהיה צורך
 
ומה קרה היום לבצק ספינג' שלי?

שהוכן כזכור שלשום בלילה ועבר כמה גילגולים כבר. בגילגול הראשון טוגן כספינג' רגיל, בגילגול השני הפך לספינג' ממולא. ועדיין נשארה כמות קטנה של בצק במקרר. היום בבוקר הוספתי לבצק קצת שמן זית וקמח ללחם, לשתי, צרתי צורה של לחמניות קטנות, הנחתי להתפחה ולתנור. תאמינו לי שאכלנו לחמניות נהדרות לארוחת הבוקר.
 

נופר א

New member
אני לא מאמינה ../images/Emo12.gif

איך הצלחת לעשות כל כך הרבה דברים עם הבצק הזה,לא היה לי נעים להגיד לך קודם, אבל אני הייתי זורקת כל פעם את השאריות כי כמה סופגניות אפשר כבר לאכול..... אז מגיע לך
ותודה ששיתפת אותנו ,זה ממש עזר לי
 

קישלורן

New member
צר לי לאכזב את האימהות המאושרות

אבל הכלה והחמות לא מסתדרות וזה כבר בגנים. כמה שיותר רחוק יותר מתוק, מסתדרים יופי. נכון, יגידו חלק, יש מקרים . . . . אבל אלו יוצאים מן הכלל. לכן, אני שמחה שבינתיים יש לי בנות
 

נופר א

New member
../images/Emo127.gif מסכימה איתך ../images/Emo45.gif

חמותי ואני מסתדרות נפלא מכיוון שאנחנו נפגשות פעם ב...........
 
לפי דעתי מאוד תלוי בשני הצדדים

גם בכלה וגם בחמה, בתור כלה חמתי אהבה אותי מאוד עד יום מותה , ואילו היום כשאני חמה, כלתי מאוד אוהבת אותי (כך אני מרגישה) ואנחנו מאוד מסתדרות. החוכמה היא לראות לעזור עד כמה שאפשר, ולא להיראות הרבה.
 

מירבלי

New member
לי יש חמה ../images/Emo99.gif הכי טובה בעולם

לא תמיד החמות הם רעות תלוי באותה אישה
 

קישלורן

New member
אז את מסכימה בעצם

שהמצב רגיש, טעון וזקוק לאיזון. זו הכוונה וכך זה מקדמת דנא. אני חשבתי שאני אסתדר עם החמה שלי ולא יהיו בעיות. ואכן, לא שיש בעיות, לא שהחמה שלי רעה. להיפך, היא מאוד אינטיליגנטית, מעניינת, אשת שיחה וכו' אבל אני שמחה שהיא גרה באוסטרליה . . .
 

מירבלי

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif מזלך מה זה אוסטרליה

5 דקות נסיעה (לא טיסה
) ואי הרגת אותי מצחוק חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
 

קישלורן

New member
מה אני אגיד לכן . . .

הייתי באוסטרליה וזה כ"כ רחווווווק - שאי אפשר להתחיל לתאר במילים. עד שלא חווים לא יודעים. ותרשו לי להוסיף ש- אין כמו בארץ
 
למעלה