ד ר ו מ י ת 1
New member
ספינג' ליום האחרון של חנוכה
הכנתי את הבצק בלילה, הכנסתי למקרר וקמתי בחמש בבוקר לטגן לחייל שלי שחזר לצבא ולקח עמו ערימת ספינג'ים לחבר'ה. מתכון: ספינג' רכיבים: קילו קמח 2 כפות שטוחות שמרים יבשים כף מלח כפית סוכר 4 כוסות מים (כוס של 250 cc) אופן הכנה: לערבב את כל הרכיבים בקערה גדולה ולהקציף ביד את הבצק. מתקבל בצק רך ודביק. להתפיח את הבצק שעתיים ולהקציף אותו שנית בעזרת כף היד. להרים גוש בגודל של קלמנטינה די קטנה, ליצור בעזרת ידיים לחות צורה של בייגלה ולטגן עד הזהבה משני הצדדים בשמן עמוק. יש לדאוג שהידיים תהיינה לחות כל הזמן. כדאי לכסות את המחבת בטיגון הצד הראשון של הספינג'. לפזר אבקת סוכר על הסופגניות, או לטבול אותן בצלחת עם סוכר רגיל. (לעצמי אני שומרת ספינג' ללא סוכר). הערות: אפשר להכין את הבצק כמה שעות לפני ההכנה ואפילו יום לפני. במקרה זה יש לשמור את הבצק במקרר שם הוא יתפח מאד. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2
הכנתי את הבצק בלילה, הכנסתי למקרר וקמתי בחמש בבוקר לטגן לחייל שלי שחזר לצבא ולקח עמו ערימת ספינג'ים לחבר'ה. מתכון: ספינג' רכיבים: קילו קמח 2 כפות שטוחות שמרים יבשים כף מלח כפית סוכר 4 כוסות מים (כוס של 250 cc) אופן הכנה: לערבב את כל הרכיבים בקערה גדולה ולהקציף ביד את הבצק. מתקבל בצק רך ודביק. להתפיח את הבצק שעתיים ולהקציף אותו שנית בעזרת כף היד. להרים גוש בגודל של קלמנטינה די קטנה, ליצור בעזרת ידיים לחות צורה של בייגלה ולטגן עד הזהבה משני הצדדים בשמן עמוק. יש לדאוג שהידיים תהיינה לחות כל הזמן. כדאי לכסות את המחבת בטיגון הצד הראשון של הספינג'. לפזר אבקת סוכר על הסופגניות, או לטבול אותן בצלחת עם סוכר רגיל. (לעצמי אני שומרת ספינג' ללא סוכר). הערות: אפשר להכין את הבצק כמה שעות לפני ההכנה ואפילו יום לפני. במקרה זה יש לשמור את הבצק במקרר שם הוא יתפח מאד. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2