ספינג' מדהים

frige

New member
ספינג' מדהים

1 קילו קמח רגיל 120 גרם סוכר 50 גרם שמרים טריים 4 כוסות (של 200 מ''ל) מים חמימים (שנעימים למגע השפתיים) 1 כפית מחוקה מלח תוספות קערת מים לטבילת הידיים בזמן יצירת הספינז' קערה ובה קילו סוכר לטבילת הספינז' המטוגן והמוכן. שומרים עודפי סוכר לפעם הבאה אופן ההכנה 1. מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומים, ורק בסוף מוסיפים את המלח. לשים את כל חומרי הרשימה יחד במשך 3 דקות. מכבים את המערבל ומתפיחים בתוכו את הבצק למשך 20 דקות. 2. אחרי 20 דקות שוב לשים את הבצק במשך דקה, מכבים את המערבל ושוב מתפיחים במשך 10 דקות נוספות. 3. מחממים סיר עם שמן עמוק עד לטמפרטורה של 170 מעלות צלזיוס (338 פרנהייט ) ואז, בידיים לחות (חשוב ביותר שהידיים יהיו לחות. מרטיבים אותן בקערת המים שמוכנה בצד), תופסים חתיכת בצק בגודל קלמנטינה, מגלגלים לכדור (הבצק די דביק, לא להיבהל, רק להרטיב ידיים), יוצרים במרכזו חור בעזרת צביטה של האצבע המורה והאגודל, ואז מרחיבים מעט את החור הזה, כדי שיצא מין בייגלה כזה. עובי ה''נקניק'' שממנו יורכב הבייגלה לא צריך לעלות על שניים וחצי ס''מ. תעבדו קודם על צורות קטנות, ואז, בגבור הביטחון העצמי, אפשר להגדיל עשות. מכניסים-מגלישים בעדינות את ה''דונאט'' הלח והחלקלק הזה לשמן העמוק (שימו לב שהוא רק לח,לא ממש-ממש רטוב,אחרת השמן קופץ! ), ואז מטגנים. הופכים את הספינז' בתוך השמן כמה פעמים, עד שהוא בצבע זהב משני הצדדים. מגבירים ומחלישים את להבת האש בהתאם למה שכתוב על המדחום (דגם טוב מראה את המעלות מצד אחד בפרנהייט ומצד שני בצלזיוס). חיוני שחום השמן לא יהיה גבוה מדי, אחרת הספינז' מקבלות קרום בחוץ והבפנים עדיין נא. 4. בעודן חמות מוציאים את הספינז' מהשמן ומנחיתים אותן ישר על ערימת הסוכר לטבילה מכל הצדדים. מוציאים ומאפסנים בכלי נפרד. הוי,כמה זה טוב!הוי כמה שזה ט-עי-ם! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
 
למעלה