ספינה ביפידה

• פותח הנושא tupsh
  • פורסם בתאריך

tupsh

New member
ספינה ביפידה

שלום,
רקע: בהריון האחרון התגלה ספינה ביפידה עם הגדלה של חדרי המוח ירידה של גזע המוח סימן בננה. בנתיחה לאחר המוות וגם בעניים לא מקצועיות שלי ושל בעלי היה ניתן לראות "חור" ברור בעמוד השידרה בגודל של מטבע שקל. השקיפות העורפית יצאה תקינה ובגלל הרקע הגנטי הרופא בדק גם את הגב.
ברגע הגנטי- לחמותי לידה שקטה חודש שמיני עם ספינה ביפידה, תינוק שמת אחרי יומיים עם תסמונת דאון וספינה ביפידה, הפלות רבות גם אחרי השליש הראשון. דודה שך בעלי סיפור דומה- מספר רב של הפלות לידה של תינוק שמת כמה ימים מאוחר יותר עם בעיות של ספינה ביפידה+ כליות לא מתפדות. סבא שלי חי ונושם עם ספינה ביפידה לא חמורה שהתגלתה כשרצה לעשות בירורים למגרנות ולכאבים בעמוד השירה, אחותו מתה מגיל 3 מסיבוכים של ספינה ביפידה. בצד שלי לכול הנשים היו הפלות רבות גם אחרי שליש ראשון.
בייעוץ הגנטי שעשינו נאמר שככלור הנראה המום הוא גנטי או נטייה גנטית, עשינו ציפ גנטי לעובר ולא נמצא הגן אז PGDלא אפשרי לצערי.
אז לשאלה שלי- אנחנו עכשיו בסום של סבב נוסף ומתפללים שהיו יהיה חיובי אנחנו מתכננים לקחת רופא פרטי לצורכי האולטרסאונד ולעשות כמה שיותר בדיקות על מנת שאם יחזור על עצמו לא נצטרך לעבור שוב לידה שקטה.
מאיזה שבוע אפשר לראות את מצב העמוד שידרה ואת חדרי המוח? מה התדירות שניתן לעשות בדיקה לחיפוש ממצאים?
תודה

ספינה ביפידה

שלום
בדר"כ אפשר לראות ספינה ביפידה בסקירה המוקדמת בשבוע 15 בערך.
בהצלחה בהריון הבא...
דר' יוסי הר-טוב

למעלה