ספינינג בחוויה

ספינינג בחוויה

וואו... אנשים פה לא אמיתיים. ממה שכתוב פה אפשר לחשוב שבאמת אזקו אתכם לאופניים תוך כדי הצלפות עם שוט. אני הייתי בשיעור המדובר ו.... א. הוא לא מועתק מאף אחד, כי המדריכה עשתה כבר שיעור בעיניים קשורות לפני יותר משנה במכון הכושר. ב. נכון, השיעור לא מתאים לכל אחד. יש כאלו שמרגישים איבוד שליטה כשעיניהם עצומות. ויש כאלו, כך אני ועוד ארבע חברים שהיו איתי בשיעור נהנו בטירוף. זו הייתה חוויה מטורפת. גם המוסיקה הייתה בעיני מדהימה, והאנרגיות בשיעור היו מטורפות. לגבי השתייה, קשה לי להאמין שזהו המצב. השיעורים של אותה מדריכה מפוצצפים באנרגיה, טירוף, וכיף. שוב לא מתאים לכל אחד.... אני לפחות נהנתי, ואשוב גם לחוויה הבאה. אני באופן אישי, לא ראיתי אותה מתנשקת עם אף אחד, והאמת היא שממש לא אכפת לי גם אם כן.

טלי

אין חולק על כך ששיעור כזה יכול להיות חוויה נפלאה וגם מקצועית. אנשים לא מעטים שעשו את השיעור תחת שרביטו של צפריר נהנו מאוד. אגב, צפריר העביר אותו ב2008 (ומי יודע אם לא לפני כן) וכמה חודשים אחר כך מערך השיעור פורסם בחוברת ההשתלמות שתמי (המנהלת כאן) ארגנה... כך שלא מן הנמנע שהיא כן השאילה את הרעיון ממנו. אין בכך כל פסול, אגב. אני חושב שצפריר אפילו היה שמח לשמוע על כך. מה שכן, חלק מהדברים שתוארו (אני לא הייתי שם כך שאין לי יכולת לשפוט בדיוק) על פניו עושים שם רע לחלטורה כמו שאומר רון קופמן הקוף. כמו כן הנאה משיעור אינה מהווה הוכחה להיותו איכותו או מקצועי, לעיתים זה אפילו נמצא בקשר הפוך. רק לפעמים!

תרשה לי...

אסף, תרשה לי לחלוק עליך. אני מדריכת ספינינג באיזור הצפון כבר שנים רבות, וכחלק מהכנס הייתי גם בשיעור של אותה מדריכה. השיעור היה חוויה יוצאת דופן עבורי ועבור בן זוגי שרכב גם הוא. אני לא מרבה להשתתף בפורומים שכאלו, אך הסבו את תשומת ליבי לנאמר כאן ואני חייבת לומר שאני מזועזעת. אני חששתי בהתחלה מרעיון הרכיבה בעיניים עצומות, ובעלי רצה לצאת מהשיעור. אך הבטחון שחשנו בשיעור, היחס האישי מהמדריכה, המגע שלה בכל אחד מהמשתתפים, האנרגיות, התחושה... זו הייתה חוויה.. כמעט חוץ גופית. ואני לא מתביישת לומר שהשיעור הזה הפך בשבילי את הכנס לחוויה של ממש. כל ההתייחסות לשאלה אם שתתה, ואם התנשקה מגוחח מעיני. מי שמסוגל להעביר שיעור כזה, להיות זמין לכל רוכב בכל רגע לא יכול להיות תחת השפעה של אלכוהול. ואם כן, שילמד אותי איך... אז אני מציעה, למי שלא רכב בשיעור, לא להאמין לכל שטות, ולא לשפוט מה שהוא לא יודע.

כתבתי שלא הייתי בשיעור

כתבתי שיאן לי יכול לשפוט כתבתי "על פניו" מה את רוצה שהאעשה. הבעתי את דעתי במידה והדברים כן נכונים. אין לי שמץ של מושג מי המדריכה ויתכן שאין בהדרכות שלה כל דופי כולל בשיעור המדובר. נהפוך הוא, כתבתי שלדעתי בהחלט אפשר להעביר את השיעור הזה באופן מקצועי ואיכותי. במקרה הזה מדובר בענין של דרך.

למעלה