ספינינג - הולי שיט...

Nirwood

New member
ספינינג - הולי שיט...

היום - אחרי הפסקה של כמה שנים, עשיתי אימון ספינינג.

אני מחשיב את עצמי לבחור עם כושר גופני גבוה (רץ בקלות 5 ק"מ על מהירות 10).

אבל פאק, האימון היה מאתגר.

עקב התערבות עם חבר, נאלצתי לעמוד בקצב שלו בכל השעה, אחרת הייתי מפסיד.

והמניאק התחיל את החימום עם איזה 2 סיבובים מלאים בעוצמה.

כל פעם שהמדריכה אמרה לסובב חשבתי שאני נשבר, הנחמה היחידה הייתה שכל פעם שהיא אמרה "UP" מן הסתם היא גם עלתה, והיא נראתה לא רע בכלל

-נראה לי שאני אלך גם לאימון הבא.

MidNight Flame

New member
קצת יישור קו

5 ק"מ בקצב 6 דקות לק"מ זה לא כושר גופני גבוה, זה כושר גופני בסדר.
דבר שני - אם אתם מחפשים אתגר וחושבים שאתם במצב טוב (אתה והחבר) - לכו לנסות קרוספיט באיזור מגוריכם, תגלו עולם חדש.

Nirwood

New member
"אתה והחבר..."

אתה רומז למשהו?

-ותודה על ההמלצה, קרוספיט כבר יצא לי לעשות מספר פעמים (בקבוצה של הרצליה), ומדובר במשהו מדהים, וסוחט ברמה של גיבוש ליחידה מובחרת בצבא.

אבל כל הזין שאין את זה בצפון (נהריה).

בעניין הקצב ריצה:

רק אמרתי שאני עושה את זה בקלות, לא אמרתי שזה אפילו קרוב לדופק מאמץ שלי

נ.ב

אם אתה בקטע של גילוי עולמות חדשים - תנסו אימון BJJ, יצא לי להתגלגל עם סוס עבודה שעושה כבר יותר משנה קרוספיט (השתתף גם באליפות בארץ), ואחרי 5 דקות הוא בקושי נשם.

swelli

New member
מה שמראה ש BJJ עובד אחרת..

גם אני עושה, ואחרי הפסקה של חצי שנה של BJJ, אבל אימונים אינטנסיבים בריצה ומשקולות, חזרתי - מיותר לציין שנשפכתי בגלגול השלישי..
זה לא ממש ביחס ישר, כי תלוי עם מי אתה מתגלגל, אם אני מתגלגל עם 110 קילו, מטבע הדברים שאשפך מהר יותר מהתגלגלות עם 70 קילו.
קיצר, בוא לדיזינגוף, נתגלגל (רק בוא בלי ה "חבר".. )

catch 2 2

New member
הסתגלות לקושי ספציפי

רמת הקושי והמאמץ קשורים למיומנות והרגל נרכש של הגוף בפעילות הספציפית ולא לכושר באופן כללי (שאותו ייחסת לריצה בקצב מסויים). המאמץ של הריצה (סיבולת אירובית במקרה הזה) לא שווה למאמץ של אופניים. כמו שספרינטים לא שווים לקפיצה בדלגית. כמו ששחייה אינטנסיבית לא שווה לHIIT. אי אפשר להמיר סוג אחת של פעילות באחר. זה לא אותו דבר מבחינת סיבולת לב-ריאה ולא מבחינת השרירים. אנשים שמאוד מאומנים ומיומנים בסוג אחד לא יהיו מיומנים בסוג אחר (אלא אם יפתחו גם אותו במקביל) למרות שהם בסקאלה העליונה בתחומם. הגוף צריך ללמוד את הפעילות, ואז להשתפר בהדרגה.

למעלה