ספינינג - סיעור מוחות
כולם...

Tami661

New member
ספינינג - סיעור מוחות../images/Emo132.gifכולם...

בעקבות הבעת דעות מקצועיות וסתם אישיות בנושא שילוב אלמנטים שונים באימוני הספינינג, נראה שיהיה נחמד לפתוח דיון בנושא "מה כן, מה לא ולמה". אין בדיון הזה כדי לערער את הזכויות הרשומות על השם spinnig® אלא פשוט לנסות להבין היכן טמונה הבעיה ב"שידרוג" הספורט הזה שכולנו נוהגים לכלול בשם ספינינג. בפילאטיס, למשל, קיים מושג: "רצץ התנועות המקורי של הפילאטיס" - זהו הרצץ של התרגילים כפי שהגה ובנה מייסד השיטה דר' ג'וזף פילאטיס. אולם, ברוח הזמן והתפתחות כלי המדידה לאפקטביות ו/או "תקינותם" של תרגילים מסויימים, התווספו תרגילים ונגרעו אחרים שהוכחו כלא יעילים ובגירסאות מסויימות אפילו: מסבים נזק לגוף. אותו הדין לגבי פעילות אירובית אותו הדין לגבי פעילות כוח ומשקולות בחד"כ ו- Body Building אז מה בעניין ספינינג?
האם אין מקום, לאור האמור לעיל, לקבל גם שינויים ותוספות בתחום זה? כמובן, תוך התניה שה"משדרגים" הם אנשי מקצוע מוסמכים והתוספות/שינויים שלהם מבוססים פיזיולוגית/אנטומית
האם אין מקום לשאול מה מונע את ההתפתחות הזו בענף? (ולא מדובר רק בשינוי סדר התרגילים, עדכון מוסיקה וכיו"ב)
האם ייתכן שהסיבה ל"בלימה" היא העובדה שג'וזף פילאטיס מזמן כבר ז"ל ואילו ג'וני ג'י עדיין יבדל"א? או אולי זה טמון בעצם ה"רישום" של השם ספינינג בניגוד ל-אירובי/פילאטיס/באדי-בילדינג? אז לא רק כי משעמם לי... כי באמת שלא
זה יהיה מעניין לשמוע את דעת המדריכים שבאו מ"אסכולות" שונות ואת דעת המתאמנים שלפעמים מרגישים ש"כל השיעורים דומים"

ט ב ע י היה שאני אענה ראשון לא כך?

אני עושה כבר ארבע שנים ספינינג לבד עם עצמי עצמאי לחלוטין מנותק ממערכי שיעור לחלוטין גולש על כנפי המוסיקה מסתנכרן לעיתים נדירות עם מדריך\ה כי הוא מאיץ בי או מדרבן אותי צמוד אני מתכנן לעצמי כל אימון משנה ומגוון סוגי אימונים (נפח, פרטלק, עליות, אינטרוואלים ארוכים, אינטרוואלים קצרים, עצימויות משתנות, פריסטייל, טמפו בקצב תחרותי) החלק מהאימונים בונה לעצמי מערך אימון מסודר ורץ אותו רק נעזר במוסיקה כגורם מדרבן כשמתאים אפשר בהחלט אפשר להתרומם מהתורה המקורית ולרוץ הלאה לכל מיני כיוונים צריכים פיגורות לעשות את זה בועז עושה את זה שחם עושה את זה כל אחד בכיוון שלו אם יהיו נוספים זה רק יהיה מעניין יותר תמיד חשבתי לעצמי שאילו אני הייתי פותח מכון ספינינג זה היה נראה ככה... טבלת תכנית אימונים היתה מראה את התכנית לפי ימים שעות ושמות מדריכים תחת הקיטלוג הבא: 1.סוג מוסיקה 2.RPM ממוצע לאימון 3.% ישיבה\עמידה 4.סגנון אימון 5.סה"כ עצימות האימון

shirlybiker

New member
מותגים

spinning=שם המותג-זכויות יוצרים הרשומות כפטנט=חברה בע"מ. השימוש במילה ובנגזרות השורש :SPIN ו- SPINNER רשומים כ"בעלות" של חברת MADD DOGG השימוש במילים אלו הוא באישור הזכיין המקומי,במקרה שלנו בישראל- רוני יפה. כמו NIKE ו- KEDS כך גם ספיננינג הוא שם של מותג מסויים.שיטה בתוך עולם ה- INDOOR CYCLING ואין לזה קשר באם ג'וני ג'י חי או מת.

Gspin

New member
תשובה רצינית

מכל ה"מוסיפים" למיניהם, עוד לא ראיתי: 1. מוסיף בעל השכלה בתחום (אופניים). בד"כ מדובר בעסקנים/ נרקסיסטים למיניהם. 2. תוספת ראויה, שלא נמצאת בחוברת ההדרכה של מאד דוג. 3. מישהו אמר חרטא?

Tami661

New member
איפה כולם איפה?../images/Emo4.gif לא מבינה איזה

חלק בקריאה לא היה ברור: הסיעור או... המוחות
ותתפלא G... גם בלי להכיר את חוברת ההדרכה של מאד דוג, מספיק ה"געוולד" שאני שומעת מכיוון אסכולת המאד דוג כדי להבין שה"שידרוג" הזה - לא מופיע בחוברת! ובהמשך אביא דעות של בעלי השכלה בתחום שאינם "עסקנים/נרקסיסטים למינהם". אבל חשבתי שיהיה מעניין לשמוע את דעת המדריכים והמתאמנים מהיבטים שאני לא חשבתי עליהם ולא שמעתי עליהם. סה-טו...

מה הבעיה../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

שינויים קיימים בתחום
רק קוראים להם בשמות אחרים מהשם המסחרי הרשום הנפוץ. גם בספינינג(שם מסחרי רשום)לאורך ציר הזמן הוכנסו שינויים
עקב אופי מתקן האימון,יכולת הגיוון הבטוחה פיזיולוגית,מצומצם. אפילו בMDA אין מניעה מלעשות שיעור שלם,ואף ארבע שעות בעמידה. אין מגבלת זמן לעמידה בMDA .כל עוד שומרים על כללי בטיחות,וטכניקה ומנח גוף נכונים. לדעתי,נשאלת שאלה יסודית יותר:מה גורם לאנשים לרצות שינויים/תוספות בתחום
חברה מסחרית בינלאומית כדוגמת MDA מונעת על ידי מספר גורמים בנוסף לגורם הכלכלי:
שיטה אחידה קלה להפצה,וניתן לבקר את מדריכיה.
שיטה בעלת מאפיינים יחודיים.
שיטה בטוחה שמדגישה מניעת פציעות(חשוב למניעת תביעות עתידיות)
שיטה אטרקטיבית לשוק הפוטנציאלי,ללא תלות בכריזמה של איש הקצה
שינויים בכפוף לרשום לעיל. מכאן ששינויים יגיעו(והם מגיעים)לאט ובאופן מבוקר.ועיקרן בצורת האימון ופחות בשינויים ותוספות במכניקת דיווש. בחו"ל בכל תחום יש לימודי המשך,כי יש חובת השתלמות לצורך שמירת תוקף ההסמכה.לכן הלימודים בנויים כך שיעניקו מספיק נקודות לשמירת ההסמכה. בארץ אין חובת הסמכה,ולכן לא לומדים את כל הנושאים הקיימים בכל שיטה. ביומיים האחרונים השתתפתי בהשתלמות במכון וינגייט ובכוונת מינהל הספורט להביא לחקיקה חובת השתלמות לצורך שמירת תוקף הסמכה.

הערה קטנה..

יש הגבלת זמן במצבי עמידה לפיMDA!! אני מוכן לבדוק שוב אך אם זכרוני אינו מטעני בהשתלמות האחרונה שעשיתי אצל רוני יופה דובר על הוראה יחסית חדשה המגבילה זמן עמידה ל7 דקות ובמיוחד במצב 2 עמידה, שבנינו זה בכלל לא מעט זמן.

Gspin

New member
זכרונך מטעה אותך.

אין הגבלה. זאת נקראת "הגבלת רוני יפה" ואין לה שום סימוכין, לא בחוברת ההדרכה ולא בספרות המקצועית.

שאלתי היום שני מדריכים עמיתים...

...לגבי העניין של הגבלת הזמן, שניהם עבור השתלמויות לאחרונה, האחד הוא דובב, והשני הוא הד"ר ניב מ' שניהם ידעו על ההגבלה הזו ומה הטעם בהגבלת זמן בעמידה. אני אבדוק שוב ,ואני בטוח לקבל את המידע הברור, והחלטתי גם לנבור באתר שלMDA. למיטב הבנתי ישנה הוראה של הגבלת זמן למשך 7 דקות וזאת לא מתוך מניעה פזיולוגית אלא נובעת מעצם היותם של רוב המתאמנים בספינינג ספורטאים לא מקצועיים. בשל מנחים שגויים ובשל טכניקת רכיבה לא מקצועית מעדיפים להפחית בזמן העמידה ובכך להפחית עומסים על הברכים ובכך להמנע עד כמה שאפשר מפוטנציאל פגיעה. לפי ד"ר ניב, לעניות הבנתו, אין מניעה עקרונית לעמוד לזמן ממושך אך מהסיבה אשר העלתי כאן וכנראה בשל עניין חברת MDA לשמור על לקוחותיה ולהמנע מתביעות נזקין בעתיד, יצאה ההוראה הזו.והיא אכן יחסית חדשה מאוד. אני הולך לנבור באתר של MDA אם אמצא משהו קונרטי אסב את תשומת ליבכם.

למעלה