ספינניג בהריון

ספינניג בהריון

למרות שאני יודעת שהנושא נדון כבר הרבה פעמים בעבר אשמח לקבל את התיחסותכם. אני כבת 40 , עושה ספינינג (כ 3 פעמים בשבוע), בערך 3 שנים. אני לא מגיע לרמת ההתמכרות של ה"שרוטים" אבל בהחלט מתמידה ונהנית. אני בתחילת הריון (מספר3 ).מהניסיון שלי - דווקא ההתחלה היא החלק המסוכן. כרגע אני ממשיכה בספינניג , אבל עם בקרה צמודה על הדופק - ומשתדלת לשמור אותו בתחום של 130-140 (בהרבה יותר נמוך ממה שעבדתי קודם). אני מרגישה מוזר - שאני רוכבת "על ביצים", ממש בזהירות. כדי לא להעלות יותר מדי את הדופק , אני רוכבת בעומסים נמוכים ממה שאני רגילה. אני ממש לא מצליחה להגיע לתחושת האושר העילאית של עבודה חזקה ברגליים, וקצת מתסכל אותי להתאמן עם כ"כ זהירות , בלי רשות להסחף עם האנרגיה מסביב. כמו שאמרתי - אשמח לקבל את התיחסותכם. האם טווח הדופק נראה סביר (צריך לקחת בחשבון גם את גילי המופלג)? האם עבודה עם עומס נמוך יותר מכרגיל , לא יכולה להזיק לטווח הארוך? האם לפי המלצתו של אחד מהמדריכים שלי חשובבב לשמור על הדופק ברמה קבועה, לא מאוד גבוהה כאמור, בלי לתת לו לרדת. קשה לי עם זה , מפני שהדופק הנמוך צונח לי לעיתים קרובות(אפילו לרמה של 110 ). מה דעת המומחים שלנו על הנושא? תודה , חג שמח , והמשך דיווש נעים לכולם.

היי רקפת

ראשית מזל טוב, אני מקווה שהרופא שלך יודע שאת מבצעת פעילות גופנית עצימה, ושהוא הנחה אותך אייך לבצע ובדק שאין שום מגבלה בנושא. אם אכן אין מגבלה אז הטווח דופק אכן נכון, תקשיבי הרבה לגוף, שמרי שחום הגוף לא יעלה (רצוי לשבת בקירבת אוויר זמין(מאוורר/ מזגן), בחודשים היותר מאוחרים אפשר לבצע אימון עד שאין מגבלה גופנית ז"א בטן גדולה שמפריעה לטווח התנועה או שבטן ירדה (אני חושב שככה אומרים את זה). חשוב ולסיכום תזכרי שאת באה רק להתאמן ושאת לא בתחרות הטור דא..., אז תקשיבי לגוף על תעברי את טווח הדופק 140~ , שבי ליד מקור אוויר , ותזכרי שאת צריכה לפרנס 2 לבבות. והכי חשוב לידע את המדריך! בהצלחה,

עוד שאלה

תודה למומחה . ראשית , לגבי ההתיעצות עם הרופא. רופאים לא מבינים כלוםםםםםםם בספורט. בטוח שהוא לא יכול הנחיות איך לבצע( עם נתונים של דופק וכו'), והוא מסתפק בהנחיה כמו "אל תגזימי". נקודה נוספת שהטרידה אותי - כדי לשמור על טוח דופק לא גבוה מדי , הורדתי את העומס בשיעור. האם עבודה עם עומס לא חזק (בשום אופן לא "בלי עומס") לא יכולה להזיק (לברכיים, למפרקים לגב )? כיום אני לא מרגישה בשיעור ממש התאמצות של שרירי הרגליים כמו בעבר , מפני שהגורם המגביל הוא , כאמור, הדופק.

התנגדות ודיווש

בהנחה שההתנגדות קיימת,והרגליים מסתובבות כנגד התנגדות. ממש אין סכנה לנזק מהפרמטר הזה
נצלי את ההזדמנות שנקרתה בדרכך לפתח אלמנטים אחרים שקשורים לדיווש,כמו טכניקה טובה יותר.שמירת קצב אחיד לפרקי זמן מתמשכים. ליוויתי מספר הריונות באימוני ספינינג.העצות שקיבלת נכונות ואפשר להמשיך כך עד שאת תחליטי להפסיק.(החלטה אישית לגמרי)

beeyourself

New member
שאלה מתלווה...

עד איזה חודש מותר לעשות ספינינג מבחינה רפואית? אם נוח עם הבטן אז פשוט להמשיך? ומה באמת הסיכון בתחילת ההריון - האם בכלל קיים סיכון בשלושת החודשים הראשונים ומומלץ לא לעשות כלל?
אל תדאגו חבר'ה, אין לי בכלל כוונות
זה בשביל חברתי הטובה שמתווכחת איתי על הנושא כל פעם מחדש...

N o N a m e11

New member
you can cycle while pregnancy

as much as your body lets you to. exactly like if you take step classes. the 3 first months aren't recommended at all in any case. ofcorse it's very indevidual from women to women ,but why to take risks?!

יעל81

New member
הי רקפת

בתקופה האחרונה למדתי לעומק כל מה שקשור לפעילות בזמן הריון (אפשר להירגע, בשביל חברה). אני יכולה לומר לך בוודאות, לאחר קריאה והתייעצות עם מדריכים, שאת פועלת נכון. אין סיבה שלא תמשיכי לדווש, עם מגבלת דופק של 140. תשתדלי לשבת קרוב למזגן כדי שטמפ' הגוף לא תעלה מדי. תזכרי, במהלך ההריון המטרה היא לא לשפר אלא לשמור על הקיים. לא הייתי ממליצה לך להפסיק לדווש לכל הטרימסטר הראשון, מהסיבה שהחזרה אח"כ תהיה די קשה, כמו התחלה של פעילות חדשה, וזה לא מומלץ בלל בהריון. המשך הריון קל ובריא שיהיה לך

N o N a m e11

New member
This is not correct

. The recommendation is NOT to cycle the first trimester Evry instructor usually learn specific things about working out while prenancy, but its a very wide field and there are so many things that instructors aren't even aware. therefore the recommendation is not!

יעל81

New member
בואי נסכים לא להסכים

תחת מגבלות הבטיחות של טמפ' גוף ודופק מבוקר ונמוך יחסית, מותר להתאמן גם בשליש הראשון כך הנחה אותי בפירוש מדריך שעליו אני סומכת בעיניים עצומות, וגם הפנה אותי לסימוכין. תחת אותן מגבלות התאמנה אצלו, לצידי, אישה, מחודש ראשון ועד הלידה (עם גיחות לפיפי
) הרי אם לא תדווש 3 חודשים, החזרה תהיה קשה פי כמה ואין סיכוי שהיא תצליח בכלל לעבור שיעור.

למעלה