ספירה

הילית111

New member
ספירה

ספירת דם ראשונה הבנתי שלקראת גיל שנה צריך לעשות ספירת דם. בני בן 11 חודש אוטוטו. זה חשוב שיהיה לפני גיל שנה? ומה בדיוק בודקים בספירה הזו? והכי מציק לי הדקירה שידקרו אותו באצבע ... מה אפשר לעשות כדי שלא יכאב לו ? בחיסונים עד כה מרחתי לו אמלה על המקום שבו היו אמורים לדקור אותו וזה עזר מה אני יכולה לעשות עם האצבע? לשים לו גם אמלה? כל הזמן הקפדתי על ברזל וויטמין די אז אני מניחה שהתוצאה תהיה בסדר אם זה מה שבודקים בודקים עוד דברים? אני יכולה להיבדק במקומו ?................ אשמח לשמוע מנסיונכם ...... תודה ויום טוב

ferdinand

New member
../images/Emo12.gif

אפ'פם לא שמעתי על זה, וזה נשמע לי תמוהה. בספירת דם עד כמה שידוע לי, בודקים את רמת ההמוגלובין, וכמות כדוריות דם לבנות, והיא משמשת לבדיקות שקשורות לרמת ברזל נמוכה, או כשיש חשש לזיהום. אין לי מושג ירוק למה צריך לבצע בדיקה שכזו לילד בריא! כשלעצמה - הבדיקה הזו לא נעימה, אבל לא נוראית, סה"כ דקירה קטנה באצבע. לרוב עצם המגע הלא נעים עם אדם זר, הוא שמרתיע, ולא בהכרח הדקירה. נראה לי שבדיקת ראות עם סטטוסקופ קר (למשל) יכולה להפיק מהם צרחות ולהיות לא נעימה באותה מידה כמו ספירת דם. ואפרופו - לא יצא לי לספר, עברנו עכשיו עם הקטנה דלקת אוזניים איומה!
הטיפול ההומאופתי לא הואיל, וכן גם שבוע עם כל מני סוגים של אנטיביוטיקה! עד שבסוף הגענו למיון, וספירת דם היתה אחת הפרוצדורות ה-"נעימות" יותר שהיא עברה שם
בעיקרון אני לא מוצא גם שום צורך לתת ויטמינים וברזל אם אין שום בעיה, אבל לא נכנס לוויכוח הזה!
ולא - אם צריך בדיקה כזו או אחרת, את לא יכולה לעבור אותה במקומו! (העלה לי אסוציאציה, על שחקני ספורט ש-"מזייפים" בדיקות שתן לגילוי סמים
) בכלופן, שיהיה בהצלחה.

למעלה