ספירלה

av_i_va

New member
ספירלה לא צבועה?../images/Emo140.gif

לא ידעתי שניתן לקנות ספירלה לא צבועה. תגלי לנו היכן?

כמעט ספירלה

מכירה את מקלות הארטיק הצבועים? הם באים בשקית בכמות נכבדת.. מאגדים באמצעות נייר דבק כחמש מקלות באותו צבע ומחוררים באמצע באמצעות מקדח קטן >חשוב למדוד שאכן זהו אמצע שלא יצא עקום<. מארגנים שיח של אופניים >לגלגלי האופניים יש שיחים בגדלים שונים. אני ממליצה להתחיל ולהתנסות קודם עם הקטנים יותר. ניתן לרכוש אצל מתקני האופניים. עלות שיח קטן כשקל ושיח גדול נע בין שניים לשלושה שקלים<. יש לשים לב שהשיח מגיע עם בורג בקצהו. מבריגים החוצה את הבורג, משחילים חרוז עץ בינוני ולאט לאט משחילים את מקלות הארטיק - בין 10 - 5 מכל צבע כל פעם - תלוי באורך השיח. לאחר שמילאנו את כל השיח במקלות ניתן להוסיף עוד חרוז עץ בסיומת ולהבריג את הבורג, לארגן את המובייל בצורת ספירלה >מזיזים קצת כל מקל<. חוט ניילון ישמש כמתלה. ניתן לצבוע את מקלות הארטיק גם בצבעים עדינים יותר - רוכשים מקלות ארטיק לא צבועים וצובעים אותם באמצעות צבעי בד באותו תהליך צביעה כמו צביעת בד. גם אני אשמח לדעת היכן ניתן לרכוש את הספירלה הלא צבועה.

Lורליי

New member
כמו שתיארת זה בערך

מה שעשיתי.... אלא שאני אילתרתי בדרך... :) (לא ידעתי בדיוק מה לעשות...) ככה שההסבר שלך תרם וחידש לי גם לאחר מעשה. מה הטכניקה של צביעת בד? צבעי בד מתאימים לעץ?

מניסיון - מתאים

צבעי בד מגיעים בשקיות או בקופסא עגולה מוארכת. מאחר וכמות המקלות שצבעתי היתה גדולה, לקחתי קופסת שימורים גדולה >כמו של המלפפונים שמוכרים בשוק< וחיממתי על פלטה חשמלית. כמובן שניתן לעשות זאת עם סיר ישן ולחמם על האש. ממלאים את הכלי במים ומוסיפים לו מעט מצבע הבד, מחממים על אש נמוכה ומוסיפים את מקלות הארטיק. לעיתים הצבע יוצא בהיר יותר מהרשום על עטיפת צבע הבד, וככל שהמקלות נשארים יותר זמן במים הצבע כהה יותר/ נתפס יותר.

Lורליי

New member
אההה הבנתי

לא היה מתאים לי כי השארתי חלקים לא צבועים (הדולפינים) ואגב, אני קדחתי את החורים מקל מקל... וגם, לאחורך כל הדרך קיויתי שימצא לי משהו אחיד יותר ממקלות ארטיק שלא מגיעים באותו הצבע, עובי ולפעמים הם גם עקומים... (לרוב) דיי מבאס.

למעלה