ספירת אורחים

dvorah

New member
ספירת אורחים

שלום לכולם! מרב שנואשתי מחוסר היעילות של הפורום הישן הקטנתי את תדירות הביקור (אני בד``כ משתמשת פסיבית) ורק היום גיליתי שיש פורום חדש. שאלה לי בנושא ספירת אורחים - איך מקובל לספור כדי לדעת על כמה מנות משלמים. המקום שלנו רוצה לספור לפי שולחנות אבל זה נראה לי מקור להפסד כספי עבורנו (כל מי שמאשר השתתפות ולא מגיע - עולה לנו כסף).

תמיד כל מי שמאשר השתתפות

ולא מגיע הוא הפסד כספי, לכן חשוב לוודא כמה מגיעים, כמה שאפשר יותר מדוייק. האם האוכל אצלכם יוגש לשולחן או במזנונים? אם בהגשה, אז אולי מוצדק הרצון של בעלי המקום לחייב פר שולחן. אם במזנונים, אז אין סיבה, והחיוב הוא פר אדם. תץמנו מישהו שאתם סומכים עליו לספור את האורחים בחתונה. בכל אופן, המקום תמיד עושה מנות אקסטרה, אז רצוי להגיד פחות עשרה אחוז על האנשים שאתם חושבים שיגיעו - ליתר ביטחון. כך בכל מיקרה יהיו מקומות ואוכל לאורחים, אבל אם לא מגיעים, לא תחוייבו.

dvorah

New member
מדובר בהגשה אבל

הבעיה היא שאנחנו עושים סידורי ישיבה. כלומר אם הגדרנו מקום ישיבה למישהו והוא לא מגיע אז יש שולחן עם 8-9 אנשים בלבד והוא מחושב כשולחן מלא. יש לנו גם אורחים מבוגרים שמתכוונים להגיע אבל אם ירגישו לא טוב באותו יום - אי אפשר לדעת ואז יהיו גם שולחנות עם 5 מקומות ריקים וזה מצטבר להפסד של סכומים לא מבוטלים. לא נראה לי הוגן במיוחד.

pumpkinle

New member
אצלנו סופרים לפי ראש !

אנחנ מתחתנים בכפר המכביה . התחיבנו שיהיו 300 אורחים לפחות ( אנחנו בונים על 350) במהלך הערב נגיד bמנה העיקרית עוברת דיילת שסופרת את האנשים ומשהו מהמשפחה מאשר זאת ואז מכפילים את מספר האנשים בכמה שעולה מנה וזו התשלום לאולם.

*שיר

New member
אצלנו זה מזנון וסופרים לפי ראש

בעלי האולם סופרים מס´ אנשים ואנחנו נבקש ממישהו שיספור ואז נשווה ולפני זה נשלם.

הילית*

New member
אני יודעת שסופרים לפי הפתקיות

הושבה שנותנים לאורחים. מאחר והפתקיות הן לפי האישורים יודעים כמה היו ברשימה של המאשרים ומזה מורידים פתקיות שנשארו ואת זה משלמים. האמת שאין לי מושג איך עושים אצלנו אבל שמעתי שכך נהוג בד"כ

הילית*

New member
וגם אני יודעת שסופרים לפי שולחנות

במקרה זה צריכים להיות מאוד ערניים ואם מישהו לא הגיע ומישהו אחר איחר והוא מתוכנן ברזרבה אז צריך להושיב אותו במקום פנוי ולא ברזרבה

שרונס

New member
ברמת רחל סופרים לפי ראש ולא לפי

שולחנות, כאשר מדובר במזנון. הם אפילו פותחים כמה שולחנות רזרביים לפני החתונה (כדי לא לפתוח תוך כדי החתונה ולעשות בלגאן) וכך כל האורחים יכולים לשבת בצורה מרווחת ולא להצטמצם לכל כיסא ריק בשולחן לא מלא. אני חושבת שבמזנון מקובל לספור את האנשים ולא את השולחנות. שרון.

petel

New member
אנחנו עושים מזנון עם סידורי הושבה

וכל מי שנותנים את השם שלו צריך לשלם עליו, גם אם הוא לא הגיע לא כל כך מוצא חן בעינינו אבל אין ברירה, לכן אנו מתכוונים לסדר מקומות רק למי שאישר השתתפות (נרים טלפונים לכולם) ומי שלא אישר השתתפות ויגיע יישב ברזרבה כל מי שאישר השתתפות ולא מגיע, למעשה אנחנו חייבים לשלם ומפסידים את המנה שלו... רצוי להבהיר לאורחים שמאוד חשוב שיאשרו השתתפות ואפילו עד הרגע האחרון כמעט ניתן לעשות שינויים בשמות (אנחנו מודיעים לגם יומיים לפני)

למעלה