ספירת קלפים / הסרט 21

Shaycus

New member
ספירת קלפים / הסרט 21

למי שראה את הסרט 21 יודע מה אני הולך לשאול מי שלא ראה את הסרט, יש שם את הקטע שהם סופרים קלפים בבלק ג'ק ו"מנצחים את השיטה", אומרים שאנדי בלוך היה חלק מהקבוצה שהשתתפה בדבר הזה ב MIT רציתי לדעת איך זה עובד? לפי הסרט יש ספירה ככה שיש 3 סוגי קלפים: קלף גבוה - פלוס 1 קלף נמוך - מינוס 1 קלף שלא משנה כלום - 0 וככה הם סופרים, מגיעים למצב שה"חפיסה חמה" ומביאים מישהו יהמר בצורה כבדה ויעשה קופה.. אני יודע שהסרט מבוסס על מקרה אמיתי וחיפשתי בויקיפדיה נניח על אנדי בלוך אבל אין תיאור להדמייה של השיטה, רציתי לדעת אולי יש פה מישהו שמבין איך זה עובד? (אל תדאגו אני לא מתכנן לטוס לוגאס בקרוב), לא ממש הצלחתי להבין לפי השיטה שבסרט מה הקטע של הספירה.. הרי ברור שהם מערבבים חבילות פה ושם ומה הקטע של הפלוס/מינוס 1? בקיצור אם מישהו יוכל לבאר לי את המצב אני אשמח נ.ב למה השיטה הזאת לא חוקית? סך הכל איך אפשר לבוא לבנאדם שיושב בשולחן ולהגיד לו "תפסיק לספור קלפים", הרי אי אפשר להוכיח שהוא עושה את זה..

Shaycus

New member
תודה רבה..

כנראה שיכלתי להגיע לשם לבד :) מאוד מעניין כל העסק הזה..בכלל הסרט הזה ממש נחמד לצפייה, מצית לך את הדמיון וגורם לך לשאול את עצמך "למה אני לא שם"

AdAmD1

New member
כי אם היית שם

היית מוצא את עצמך בסיטואציה לא נעימה במרתפים של הקזינואים..

היית מפסיד תתחתונים לפני שהיית רואה תמרתף

מה שזה עשה לך (או לדמיון שלך) זה בדיוק הסיבה שהקזינואים הסכימו לשתף פעולה עם הסרט הזה מציע לך לראות את הסרט של המאחורי הקלעים של הסרט ואז תבין על מה דיברתי עקרונית לעשות דבר כזה הסיכוי שבאמת תרוויח מזה משהו שואף לאפס אגב המוסיקה של הסרט נדירה (כמעט כמו הסרט)

Harleydude

New member
היום

היום - זה בלתי אפשרי. פעם זה היה סיפור אחר. ראיתי סרט תיעודי על הבחור שעליו הסרט ואנשים שיכלו לספור קלפים בתקופה שזה היה אפשרי היו עושים כסף מטורף, הייתה אפילו תקופה בAC שאיפשרו ספירת קלפים (כן כן..) כדי למשוך מהמרים והיו בטוחים שהם עדיין יהיו רווחיים, היית יכול להגיד להוא שיושב לידך שאיבדת את הספירה מול הדילר. זה נגמר לא טוב מן הסתם. הקטע בלספור קלפים זה שאנשים לא מבינים עד כמה זה באמת קשה, צריך זיכרון מ-ט-ו-ר-ף מכיוון שדילר בלקג'ק יכול להשתמש ביותר מחפיסה אחת וקלפים עפים בטירוף. היום מן הסתם זה בלתי אפשרי אבל בהחלט מעניין.

Kgt1

New member
משתמשים ב-6 חפיסות. וזה לא כזה קשה כפי שאתה

מתאר את זה... לא קל, אבל לא צריך זכרון "מ-ט-ו-ר-ף".... :) מספיק זכרון ממש טוב חחח

Harleydude

New member
חחח

אתה יודע הכל סובייקטיבי, אף פעם לא עשיתי את זה אבל לי זה נראה ממש קשה, יכול להיות שאני טועה וזה באמת משהו שלוקח מעט זמן ואימון ללמוד לא'דע :)

Shaycus

New member
אני באמת לא מבין למה

באמת שאני אשמח לשמוע תשובה כנה איך אפשר לקרוא לי רמאי אם אני מסתכל על הדילר ומתבונן בקלפים שהוא מוציא? אני לא מביא קלף נוסף מהצד ואני לא נעזר באנשים אחרים מה רמאות פה..?

Harleydude

New member
זה לא רמאות

זה משהו שהיה נחשב "רמאות" כי זה נותן לך אדג' לא רגיל, כי זו יכולת נדירה ודי קשה לביצוע. היום הקזינואים עובדים ככה שאין לך מצב לספור כי יש לך 4 חפיסות שיוצאות מהשולחן ומתערבבות נון סטופ. אז אפ'חד לא יגיד לך שאתה מרמה אבל גם אין לך מצב לעשות את זה. אז בגלל שהכל היה יותר ידני היה אפשר לעשות את זה ואז היית יכול לעשות בוחטה על הקזינו, ואף קזינו לא באמת רוצה לתת לך כמה עשרות אלפי דולרים על סשן מהכיס שלו.

Kgt1

New member
נצל"ש צ'יפ לידר

ככה אני אוהב את הפיינל טייבלס שלי (SNG שלקחתי לפני כשעה) - להלן מכסה את השולחן בצ'יפים :)

AdAmD1

New member
יפה../images/Emo45.gif

אתמול היה לי משחק שהיה לי בערך פי 8-10 ממקום שני בצ'יפים, ונשארו 6 אנשים במשחק חח אחד הפיינל טייבלים המהירים שהיו לי.

למעלה