אני לא יודע על
איזה כוכב אתה חי, בטח כוכב יותר טוב מזה שאני חי עליו, אבל.. נראה לך שבני נוער סתם ככה ילכו לקרוא ספרים?? אם קראת את מה שכתבתי, אז היית מבין שאני דיברתי על כך שהשורש של הבעיה נמצא בחינוך הלקוי שבני הנוער מקבלים, החל ממערכת החינוך עצמה שלא מחנכת ממש, אלא רק דורשת ציונים. (בית חרושת לציונים). החינוך שמקבלים בבית ספר הוא חינוך חסר מעוף או דימיון,אלא חינוך לשיגרתיות וללהפוך להיות בורג מערכתי. ה"מורים" הם כולה אנשים שבאים לעשות כסף, החינוך הוא לא ערכי כי אם חומרי לחלוטין. ואם אתה חושב שאני טועה, אז הרי לך ההוכחה - מצב בני הנוער. מקום בילוי יכול להיות כל מקום שאתה מפיק ממנו הנאה, כמובן על פי החוק החברתי עבור אותה חברה. אבל לא נראה לי שצריך להיכנס בכלל ללדון במהו מקום בילוי טוב או מהו מקום בילוי רע. זה כמו להתעסק בכך שלפצוע יש כאב ראש, מתי שהבעיה היא שפשוט ירו בו והוא מדמם עם כדור בלב. אתה מבין? חוסר מקומות בילוי או עודף מקומות בילוי לא יתרום לפיתרון הבעיה, אלא אולי רק ידחה את העליה שלה לפני השטח. העירייה לא צריכה "להפעיל" את בני הנוער, שום גורם לא צריך להפעיל אותם. אבל הם לא קיבלו חינוך שיוביל אותם לעשיה משמעותית לגבי חייהם. הם קיבלו חינוך של לחיות ולזרום במסגרת שכבר קיימת. חינוך של ברגים. אז אתה מבין שכבשה לא יכולה סתם ככה להפוך לרועה צאן כי רועה הצאן הלך לאיבוד, נכון? כך גם הנוער. אל תצפה ממנו סתם ככה להוביל שינוי מסויים אם החינוך שהוא קיבל לא נתן לו את הכלים להבנת הבעיה והפתרון. מה שאני חושב, שעדר ללא רועה, יוביל למצבים חמורים מאלו שאנו רואים כעת בכפר סבא, כי אחרי הכל, כפר סבא ואזור השרון זאת בועה במדינה שלנו (צא למקומות אחרים ותראה שם את מצב הנוער, על הפנים), ולדעתי בעתיד החברה תוכל את הפרות של העץ הפראי הזה שצומח ברחובות. אולי כבר עכשיו היא אוכלת, בכך שהטמטום שורץ במשפחות שפשוט התברגו למערכת לא מתוך בחירה אלא מתוך פשרה, ואלימות במשפחה, ותאונות דרכים, לא משנה לאיפה נסתכל, נראה את חוסר המודעות שהיא השלכה של חינוך לקוי. אם אתה חושב שלבוא לאנשים ולומר להם לקרוא ספרים במקום לשבת בחוץ ישנה משהו, אז אתה חי בעולם אחר. הלוואי וזה היה ככה, כל כך פשוט. אבל צריך אלטרנטיבה חברתית, משהו שידרוש מהם להוכיח את עצמם קודם, משהו שיאתגר אותם ויראה להם שהמסגרת מאמינה בכך שהם יכולים לעמוד בדרישות, ולא תרמוס אותם על ידי האדרת ההשגיות וטישטוש הכישלון כמו בבתי הספר. בקיצור, לדעתי אתה קראת חלק ממה שכתבתי, הבנת מה שרצית להבין, ואז חשבת שאני אומר שצריך להשקיע יותר כסף בנוער מבחינת לממן פעילויות לאחר צהריים בדמות ליצנים ושרלטנים אחרים. ממש לא. מה שאני טוען הוא שצריכה להיווצר הנהגה חדשה לנוער. בלי קשר לעירייה , כי אחרי הכל לא העירייה ולא בתי הספר דואגים באמת למשהו חוץ מהמערכת שהם מקיימים שדי הוכיחה את כשלונה (פשוט תתבונן במציאות ותראה את הכישלון). הנהגה שכזאת עם החוקיות החברתית החדשה שתקום תהווה אלטרנטיבה לדרך החיים שאפורה שבני הנוער גדלים לתוכה, וכך אולי בני הנוער יצרו את העתיד הטוב יותר לעצמם. אסור לסמוך יותר על הדור המבוגר יותר, הוא נכשל. והאנשים הללו שירתמו לשינוי המהותי הזה נמצאים במקומות כמו ספיר, או ברחובות, כי פשוט הם מבינים ריגשית לפחות כמה המערכת דפוקה. ברור שמישהו כמוך שאולי לא נדפק מהמערכת בגלל שהוא שיתף איתה פעולה לא יראה זאת. אבל הם בני אדם בידיוק כמוך, אותם זרקו במובנים שלא נראה לי שאתה תוכל לתפוס אלא אם כן חווית משהו דומה לכך. בכל מקרה, נכנסתי יותר מדי לעומק הנושא כאן, כנראה פשוט לא הבנתי מאיזו נקודה בידיוק כתבת את מה שכתבת, אז נגעתי במירב הנקודות כדי להסביר לך שלא התכוונתי בכלל לעירייה שלנו שתדאג למשהו מעבר למשכורות של אנשי העירייה, ולא התכוונתי שבתי הספר ידאגו למשהו מעבר להישגיות ולציונים. אני כבר לא אופטימי לגבי עתיד המערכות הללו. ואם אתה חושב שלאתגר בני נוער צריך על ידי בידודם לספרים ושכל אחד יפתח את עולמו הפנימי, הרי מה עשית בכך? פשוט הרסת חברה וגרמת לכל אחד להיכנס לעולם הפרטי שלו ולחיות שם. צריך אלטרנטיבה חיצונית, לא פנימית. הפנימי יאכל מהפירות שיאכילו אותו הדמויות החדשות שיווצרו במסגרת החדשה. טוב, אני סיימתי לכרגע. העלתי מספיק רעיונות לדעתי, גם ככה לא יעשו איתם כלום כנראה. אשמור אותם לזמן אחר. יום טוב