ספסיאציה

netbird

New member
ספסיאציה

היכולת לצרוך כמות מזון גדולה במהירות היא לא רק יתרון של איקריוטיים ע"פ פרוקריוטיים, כי אם גם תנאי להשרדותם. מינים חדשים מופיעים בכל פעם שמתפנה נישה אקולוגית (בטבע כמעט הכל מנוצל: ישנם חיידקים שמפרקים נפט ואף חיידקים המחמצנים חומרים אנאורגניים). רב המינים החדשים הופיעו אחרי כליות בסוף תקופות גיאולוגיות. עובדת הופעתם של איקריוטיים מוכיחה שלמרות שחיידקים יכולים לפרק כמעט כל דבר, רב תאיים מסוגלים לעשות זאת מהר יותר ולכן יש להם מקום על בימת האבולוציה.

קפהש

New member
הלכתי לאיבוד

הייתי בטיול (היה כיף) וחזרתי מנותק בבקשה רענני זכרוני: מה זה איקריוטיים ופרוקריוטיים? ומה זה ספסיאציה ומה הקשר? תודה קפהש

netbird

New member
מושגים

קריו - גרעין פרוקריוטיים - חסרי גרעין. בעיקר חיידקים. איאוקריוטיים - בעלי גרעין. בעלי חיים, צמחים, פטריות. ספסיאציה - יצירת מינים חדשים איאוקריוטיים הופיעו אחרי פרוקריוטיים. הקשר הוא שפרוקריוטיים כנראה כבר היו בכל מקום כאשר הופיעו האיאוקריוטיים ואיאוקריוטיים הופיעו בכל זאת. כלומר, הם היו צריכים להיות מסוגלים לנצל נישות שפרוקריוטיים אינם מסוגלים להגיע אליהם (טמפרטורות נמוכות למשל), או פשוט לנצל מקורות מזון מהר יותר.

noa0912

New member
למה לענות אם אתה לא יודע?!?!?

פרוקריוטים הם לא חיידקים!!! למעשה חיידקים אינם יצורים חיים. פרוקריוטים הם אכן חסרי גרעין אך הם **בקטריות** (כוללים את הDOMAINS ארכאה ובקטריה אם רוצים לדייק). בנוסף אתה מאוד טועה כשאתה אומר שבפרוקריוטים לא יכולים לחיות בטמפרטורה קרה. להיפך! ה RANGE של הטמפרטורות בהם יכולים לחיות פרוקריוטים הוא הרבה יותר גדול (נכון גם לחומציות ועוד דברים נוספים- איוקריוטים נכון להיום (וסביר להניח שלתמיד, למרות שאני בפורום אבולוציה, אז ניתן לה את הכבוד הראוי לה) לא יכולים לנצל (ורחוקים מלנצל) את כל הנישות שיכולים לנצל הבקטריות.) תבדוק את העובדות לפני שאתה כותב

Charles Darwin

New member
המממ...

נראה לי שהתבלבלת בין חיידקים לנגיפים (וירוסים). למיטב ידיעתי חיידק = בקטריה, זו אותה מילה רק בשפות שונות. לגבי וירוסים יש ויכוח אם הם "חיים" או לא, זו שאלה של הגדרה, אני אישית מעדיף להגדיר אותם כחיים. נגיד שבחלק השני אני נוטה להסכים איתך, אבל למה התוקפנות הזו?...

nכמ

New member
..שאלה..

בקטריה זה סוג של חיידק? או שבקטריה זה מילה נרדפת לחיידק?

למה להתקיף?

כל אחד כותב לפי מה שהוא יודע, ואם טעה - אפשר לתקן בצורה נעימה בלי להתקיף. גם את לדעתי טועה. חידק ובקטריה זה אותו הדבר. לפי מורפיקס: חַיְדַּק = bacterium לפי בבילון: חידק, בקטריה = bacterium עד כמה שאני יודע לחידקים יש גרעין, לוירוסים (נגיפים) - אין.

noa0912

New member
אם חיידק= בקטריה

אז אין לחיידקים גרעין וגם לא אורגנלים אחרים. אכן התבלבלתי בין חיידקים לנגיפים. עמכם הסליחה. בגלל שאני לומדת באנגלית אני לא מעורה בטרמינולוגיה העברית. סליחה

מתוך wikipedia

Bacteria (singular bacterium) are a major group of living organisms. They are microscopic and mostly unicellular, with a relatively simple cell structure lacking a cell nucleus, cytoskeleton, and organelles such as mitochondria and chloroplasts. Such organisms are called prokaryotes, in contrast to organisms with more complex cells, called eukaryotes. The term bacteria has variously applied to all prokaryotes or to a major group of them, depending on ideas about their relationships. בקטריות (חידקים) הם קבוצה גדולה של אורגניזמים. הם מקרוסקופיים ובדר"כ חד תאיים, מבנה התא שלהם פשוט והוא ללא גרעין, ללא ציטוסקלטון, ללא מיטוכונדריה, וללא כלורופלסטים. אורגניזמים כאלו נקראים פרוקריוטיים בניגוד לאורגניזמים בעלי תאים מורכבים יותר הנקראים איאוקריוטיים.​

netbird

New member
תשובה

כתבתי שפרוקריוטיים הם בעיקר חיידקים (בקטריות). בקשר לטווח הטמפרטורות בהם מתקיימים: פרוקריוטיים אמנם מתקיימים בטמפרטורות גבוהות מאוד ובלחצים גבוהים מאוד (יש להם החלבונים המתאימים), אבל בטמפרטורות נמוכות הם נעשים בלתי פעילים, בעוד איאוקריוטים הומיאותרמים (עופות ויונקים) פעילים בקטבים לכל אורך השנה. באותה מידה גם פרוקי רגליים, השונות הביולוגית שלהם גבוהה מאוד, אבל הם נעדרים מאיזורים קרים - גבול התפוצה שלהם.

noa0912

New member
התגלו פרוקריוטים גם בקרחונים

בתוך הקרח, ככה שזה לא נכון לומר שהם אינם יכולים להתקיים בטמפ נמוכות.

netbird

New member
נכון

כן, שמעתי שגילו פרוקריוטיים בקרח, אבל הם לא מתרבים/מתחלקים. לו פרוקריוטיים היו מתרבים באותו קצב גם בטמפרטורות נמוכות לא היה טעם לאחסן מזון במקרר או במקפיא...

noa0912

New member
לא נשמע לי הגיוני שהם לא

מתרבים או מתחלקים בקרח. אולי לא באותו קצב של בקטריות אחרות, אבל בהחלט מתרבים ומתחלקים. הבקטריות האלו התגלו באנטרטיקה, אין מזה להסיק שום דבר על המקרר הביתי. אני מצרפת לינק על התגלית: "Our findings indicate that the microbial world has few limits on our planet."

netbird

New member
זה לא אפשרי תרמודינמית

בקישור שצירפת לא מצאתי מידע על חלוקה שלהם בטמפרטורות כאלה. חלבונים שהם הבסיס לאנזימים בכל יצור חי אמנם יכולים להיות עמידים במידה מסויימת לטמפ' לחץ וחומציות קיצוניים, אבל בטמפ' נמוכות יש בעיה תרמודינמית. ביולוגיה היא בעצם ענף של הכימיה. מה שלא אפשרי בכימיה גם אינו אפשרי בביולוגיה. ישנם דגים שחיים באיזורים קרים מאוד שם טמפ' המים קרובה לטמפ' הקפיאה, אבל יש בגופם נוזל אנטי פריזינג שמונע ירידת טמפ' מתחת ל-4 מעלות (אנומליה של המים עלולה לפוצץ התאים). נכון הוא שאנזימים מסוגלים להאיץ תהליכים כימיים בכמה סדרי גודל, אבל כשקר מדי, שום דבר לא קורה. במאדים כשחיפשו (ועדיין מחפשים) שם חיים, גילו פתחי נקיקים בסלע אטומים בקרח. סבורים שמשם יצאו מים בעבר ושאפשר שמאחורי האטימה הזו, אולי יש מים נוזליים ובהם אולי יש חיים. חלק מהחיידקים יכולים בעיתות עקה לשמר עצמם כנבגים. הם אורזים מזוודה ובה הדברים ההכרחיים בלבד (חומצת הגרעין ומספר מצומצם של אנזימים). אפשר שזה המצב בו מצאו חיידקים אלו.

noa0912

New member
עוד

http://www.earthlife.net/prokaryotes/facts.html On Ice Bacteria are not as common in the extreme cold but they are there. Scientist know of bacterial species that live all their lives in the ice of glaciers and other bacteria have often found in the snows of the North and South poles Until recently sientists had thought bacteria found in these latitudes were just blown there by the winds but in 2000AD they proved that some of these species are different to any others and live at the North pole all year round where the temperature varies between -17 and -85 degrees C. BRRRRRRR . לפי הכתוב הבקטריות הללו חיים את כל חייהם בקרח (כלומר, את כל ה life cycle שלהם שכולל גם התרבות, ולא יכול להיות רק נבגות). הממצאים בקוטב לא היו כה מרשימים אם הבקטריות היו מתגלים רק כנבגים, שהרי כך הם היו יכולים להגיע לשם רק עם הרוח ולהשאר נבגים לנצח.

למעלה