ספסיבה

nobh

New member
ספסיבה

אני לא מבין איך הרוסים כ"כ הסתדרו אני רואה אותם יוצאים ממכוניות חדישות לבתיהם המפוארים ולא מדובר באנשים צעירים אלא כאלה באמצע החיים אני רואה את הילדים שלהם מגהצים כרטיסים ולובשים את מיטב המלבושים ואני שואל את עצמי איך זה קורה איך אנשים שזה עתה באו לארץ כ,כ הסתדרו כשותיקים תקועים אני לא מערער לרגע על זכותו של אדם להיות עשיר אם הוא השיג את זה ביושר ובכלל לא חשוב אם בקלות או בקושי זה ענינו אבל מרגיז אותי שאני עובד כ,כ קשה ופתאום נעצרת מכונית ויוצאים זוג רוסים יהיר ומתגלגלים ברוסית ואני שואל את עצמי איך זה קורה אז נכון שהם רכשו השכלה ברוסיה אבל אם אומרים שהמצב הכלכלי כ,כ רע אז במה הם הועילו כי לדעתי זה הצדקה יחידה לעליתם כאשר פה מסוכן יותר מברוסיה ליהודים אבל אתמול היתי בבנק וזאת שמטפלת בחשבוני היא רוסיה נדמה לי שאז הבנתי הם יותר מתורבתים מהישראלים נקודה בעוד שהפקידה הישראלית אותה עירבה לצרכי בירור ראשוני היתה כ,כ מגעילה הרי שהרוסיה היתה ממש מקסימה באמת כ,כ הרבה אינטלגנציה ואנושיות נהדרת הם התקווה שלי שהמדינה תשתנה למרות שכרגע כדברי דליה רביקוביץ הם כאילו בונים מדינה פרטית זה ענין של זמן לדעתי

שם ים

New member
.......................

..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................... ויש לי עוד מלא מה לומר לך.. אבל זה יצא בכעס. אז נוותר. שבת שלום לך, שם ים.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
יכול להיות שזה עניין של זמן..

צריך לזכור, נוב, שעלו לארץ יותר ממליון עולים מברה"מ לשעבר. אכן, חלקם הצליחו להסתדר, הצליחו להשיג הון. אבל חלקם הגדול נמצא במצוקה אמיתית ובעוני. ואולי הדבר נכון לגבי האוכולוסיה כולה יש אנשים מתורבתים ויש אנשים שאינם יש אנשים עשירים ויש אנשים עניים יש אנשים שטוב להם ויש אנשים שרע. אולי זה לא קשור למוצא, לדת..אולי זה קשור בהמון דברים אחרים...

nobh

New member
אמנם

זה לא קשור לפורום אבל גררתם אותי אז ככה אני לא מוכן לקבל שדברים נגזרים מאיזשהו מקום לכל דבר יש סיבה אם במצוות האל מביאים ילדים בלי הבחנה מבלי לחשוב איך ידאגו להם זהו מתכון לעוני אם גונבים בחיוך או בכעס זהו מתכון לעושר ביטחון עצמי זהו מתכון לעושר שכל זהו מתכון לחיים טובים כלומר תכנון משפחה תכנון הוצאות רכישת השכלה שמאפשרת עבודה מכניסה בסבירות אבל מה קורה לאדם שבאופן אוביקטיבי לא מקבל צאנס בשל רקעו הנפשי למרות שאיננו בטלן פעם חילקתי פליארים ומישהו צעק לי מה אתה עובד אתה יכול לשבת כמוני לקבל דמי אבטלה טוב הוא ברברי שאוכל ומת אבל מי שיכול גם אינטלקטואלית וגם מרצית ורצונית ראבלך נדחה בשל עברו למשל בי"ח זה יותר גרוע מכלא אני רוצה לתת דוגמא שסבא שליעבד לפרנסתו כתל אביבי היה לו קיוסק אדם ישר מהעובדים לפרנסתם לפני הרבה מאד שנים אני בטוח שהוא עבד כדי להרויח את כספו ביושר ועכשיו אני מקבל את המבנה שלו בלי לנקוף אצבע זה צודק? לא יודע אבלגם הדחיה שלי מהחברה לא צודקת אז איכשהו זה מתקזז

nobh

New member
אין קשר

אבל למה אנשים מצפים שכל דבר ימית אותם הם כ,כ מצפים אז למה להיות רע אליהם כ"כ{0לא מאהבת מרדכי אלא משנאת המן) וגם למה אנשים מוציאים את התסכולים שלהם עלי שיוציאו על כל דבר שהם רוצים שימית אותם

שם ים

New member
טוב, אז אני אגיד וזהו.

ככה שלא תישאר מתוח. .. לפעמים מתעסקים בכל נידכאות העולם, בכל החרא של הבחוץ, ורק לא בעצמינו. כואב לך, נכון? חרא לך בשל דברים מסויימים, אך האם הם באמת קשורים לתרבות ההולכת ונשחקת..? .. בוא נישאל שאלות.. האידיוט ההוא שאמר לך שעדיף לקבל דמי אבטלה, האם באמת מזיז לך אם זו הבחירה שלו, או שאולי מזיז לך שזו הבחירה שלך? כי מה איכפת לך מכל העולם, שיתפוצץ.. אתה חי ונושם, ואתה בוחר לחלק פלאיירים כדי שיהיה לך כסף לאוכל, וכן בטח יש לזה קשר גם לכדי לא להישאר בבית עם העצב והכלום..לא? .. התרבות של העולים החדשים..כן היא שונה, מנטליות שונה. בוודאי לעומת המנטליות של אלו שגדלו בשכונות עוני בארץ הקודש. אולי זה כי הם נאלצו לשרוד בדרך הקשה? ואולי התרבות הזו יש בה גם מליון חום ואהבה, משו שתרבויות אחרות מנסים לא להחצין. .. בכל תרבות יש דברים ניפלאים, וזה הייחודיות שבשונה.. לא רק הרוע והאיכסה קיימים. .. אולי תנסה, כשאתה בוחן דברים בחיים, לבדוק גם את הטוב והיפה? .. בכרטיס האישי שלך כתבת: "איש שאוהבים לשנוא" אולי זה נכון..כי ככה אתה רואה את עצמך..כאחד שצריך שישנאו.. אבל אולי זה לא נכון? אולי לא רוצים לשנוא אותך? אולי רוצים למצוא גם את הרגישות והחום שנימצאים בנוב.. ואולי באמירה הזו אתה כופה עלינו לעשות את ההפוך? .. נוב יקר.. תסתכל על התוכן, לא רק על העטיפה.. כי לא תמיד מה שמקרינים החוצה..תרבותיות וחן ועדינות.. זה באמת מה שיש בפנים. .. חיבוק זה לא משו ויזואלי. לחום אהבה אין חזות.. אך יש בהם תוכן.. הם קיימים בביפנוך. .. שם ים. ממש בלי כעסים.

obiter

New member
שם ים

שם ים, זה לא כ"כ קשור למה שכתבת כאן, אבל הייתי חייבת להגיד שהלכתי קצת אחורה בפורום וקראתי דברים שכתבת אני מוצאת שאת אדם שאני מחבבת היופי שלך קורן

שם ים

New member
וואאווההה..תודה

עשית לי את הבוקר, השבוע.. ואם אשתדל מאוד..לזכור את זה, אז אולי גם את השנה. שם ים.

nobh

New member
רגע של עברית

התגובה של המפחדת מכל מיני דברים היא לא תגובה אלייך כי היא לא במקרה נכתבה במקום שאני כתבתי כתגובה למה שכתבתי נגדך בגלל מה שכתבת נגדי תחת השם שבילים ואל תשמחי כ"כ כי יש כאלה הרבה יותר שכליים ממך כמוני שחושבים שאת שטחית וכתבותייך סתם חסרות בסיס ואת לא יקרה ולא מקסימה זה שאת נורא מתוקה בכתב אבל בפנים שונאת עושה אותך בעיני רעה ממי שאומר את האמת בפרצוף ולא מתיפיף

שם ים

New member
השאלה היא איזו אמת

אמת של כעס ושכל העולם איכסה, ואני ורק אני צודק, ושכולם איכס, רק אני יפה נפש שחותר לצדק מוחלט, ... הבפנוך והלא הבחוץ ידידי..ואם לא ידיד, אז ניחא.. שם ים

שם ים

New member
מעולם לא הייתי "שבילים"

אך יש בה, בשבילים, מקסימות...כך שאם הייתי היא, לרגע לא הייתי מחליפה את שמי. .. נמאסה עליי ההתווכחות איתך, אתה רואה רק את מה שמתאים לך. לא הייתה לי כל כוונה להגיע איתך לוויכוחים. בסך הכל לתת לך פרספקטיבה אחרת על דברים.. אך אתה כל כך מרוכז באנטי שלך.. ועוד טוען שאנו לא רואים וצבועים ומגעילים.. ובעצם לך קשה לקבל את האחר, השונה..ולא להיפך

nobh

New member
20 פלוס

אם נמאס לך אז אל תתוכחי איתי רק עכשיו גילית את מה שכתבתי טוב אז גם אני עכשיו גיליתי משהו שכתבת בהמשך למה ..ואולי אם הייתי רואה את זה קודם לא הייתי פותח במתקפת טרור אבל זה לא אומר הרבה כי מה בגלל שהיתה תגובה טובה אז הכעס לא קיים לא ממש בשעה 01:59 רציתי לכתוב משהו שבער לי באיזשהו זיכרון אישי וראיתי שבדיוק צירוף מקרים את כתבת אז החלטתי לא לכתוב בגלל שהיו אומרים שאני מחפש חיבוק וזה לא נכון באמת באתי לכתוב אוביקטיבית ובאותו שנייה את כתבת אבל מה שכתבת עכשיו מחזק את מה שאני אומר שצריך להיות כנה ולא לשנא בלב ולכתוב דברי מתיקה בסופו של דבר הכל זה מצבי רוח ולכן אנחנו לא כותבים בפורום 20 פלוס אלא בתמיכה נפשית ולא לצעירים אין לי שום דבר נגדך אישית או בעדך אני אנטי זה נכון אבל לא נולדתי ככה איש שאהבים לשנא בעיני זה משחק מילים אהבים...לשנא פםעם ראשונה שהשתמשתי בביטוי הזה היה בכיתה ה עשיתי עיתון לפורים וכתבתי על מורה מסוים איש שאהבים...לשנא ושמתי תמונה שלו מחייך מה שחשוב בעיני יותר זה אין השתקן חי כי כ,כ הרבה שנים שתקתי בשלב מסוים נתתי שיפגעו בי פיזית תקופה קצרה כלומר לא הגבתי אבל זה קיצוני קצר והסטורי רוב שנותי שתקתי ובלעתי היום אני כבר לא שותק כי אני יודע למה זה מוביל לא פעם בפורום הזה בהתחלה תקפו אותי וסתמתי יותר לא אני רוצה לציין משהו שסהר אמרו לי פעם ואני מודה שלא חשבתי עליו כלומר זה לא היה לי בראש כי לפני שסהר אמרו לי את זה אני אמרתי את זה בעצמי למישהו אבל כנראה לא הפנמתי את זה לפעמים דברים בכתב נשמעים אחרת ממה שהיו נשמעים אילו אמרו אותם בעל-פה וזה מזכיר לי שבהתחלה כשחסמו אותי התקשרתי לתפוז ומנהלת הפורומים קראה לי הודעה שלי היא השוותה לטקסט נימה כזאת שאני נבהלתי ממה שכתבתי היא החליטה מה כתבתי ע"י הטון שנתנה ביקשתי ממנה לקרא את זה בעצמי ונתתי לזה טון רך האמת שבמקרה הזה זה לא היה משנה כי גם בטון הרך זה היה נורא ואיום נכון שב90 אחוז אני בוטה גם בכתב אבל הדברים הקטנים משנים=העשר אחוז זה לא מקרה שאת אומרת אתה חושב שכולנו אני בחיים לא הייתי אומר דבר כזה כי אני לא חש חלק מכלל ולא אחוש אפילו עם עשרה יחבקו אותי חיבוק דב אצלי זה כבר ככה אני לא חש הזדהות עם בנים והכי חשוב בעיני בנות זה כורדים וזה רוסים וזה כולם כלומר מי שפוגע אני משתמש במה שאני יכול כדי לומר את דעתי עליו וממה זה נובע אני לא אדם טוב אבל גם לא אדם רע אין לי ענין להיות טוב יש לי ענין לא להיות רע חוץ מיזה שהתקפתי על בנות השטן לצערי נתפסת אצל אנשים רגילים כבעיה שלי אולי זה נכון אבל זה המצב אגב הפוך זה היה מתקבל כדבר צודאבל מספיק עם זה כבר די

nobh

New member
שכחתי

להתנצל על שבילים שבגלל כעסי חשבתי בכל מקרה כשאני משתכנע במשהו כולל ביקורת עם אני משתכנע מבחינה שכלית אני הראשון להודות לכן הרגיז אותי שכתבת ולא כתבת בעצם זה לא מתח פשוט אם יש לך ביקורת תכתבי אם אשתכנע אני יכתוב את זה אם לא אני לא אכתוב כלום אם זה יקומם אותי אני יעשה פיגוע כלומר תגובה בדרך שלי הנלוזה

שם ים

New member
בוקר טוב..

האמת, שגם אני קיבלתי רושם של טונים גבוהים. הלכתי אתמול לישון, והרהרתי אודותיך. לקחתי לשינה תחושה מאוד לא נעימה מכל הדו שיח הזה.. שמחה שקראת את מה שקראת.. בקשר למשפט: "איש ש.." אני אישית, עדין בעמדה שהוא משדר אי נעימות, על אף שדיי הבנתי את הציניות שבו. .. נוב, אני מבינה את הצורך לכעוס. אני שמחה שלפחות הכעס שלך לא מופנ כלפיך, כי כשכועסים ושונאים את עצמינו..זה הכי נורא. ... מקווה שיהיה לך יום נחמד... שם ים

למעלה