ספסרי דומיינים

nightbir

New member
ספסרי דומיינים

מקוממת אותי התופעה של אנשים שקונים שמות דומיינים ``טובים``, לפעמים בכמות גדולה, לא מפני שהם צריכים אותם אלא רק כדי למכור אותם אחר-כך במחיר מופקע, עד עשרות אלפי דולרים. זו בעיניי ספסרות לכל דבר. מעניין אותי אם יש התייחסות לנושא ברשת, או שמקבלים את התופעה המכוערת הזאת כגזירת ``שוק חופשי של היצע וביקוש`` (והרי בדיוק אותו דבר ניתן לומר על כל ספסרות או שוק שחור). אני לא יודע אם כבר עשו את זה, אבל אולי כדאי ליזום איזה מהלך של חרם על , או כלל הקובע שדומיין שלא נעשה בו שימוש באתר פעיל במשך זמן מסויים, נאמר 18 או 24 חודשים, חוזר להיות חופשי.
 

arye9

New member


לדעתי אדם עם שכל שעלה על הרעיון, מגיע לו להרוויח (ולצערי לי אין כל קשר עם זה). אם גוף כל שהוא רוצה את השם ש``צדו`` אותו לפניהם, הוא ישלם ובמחיר שכנראה יהיה כדאי לו, וכל חרם לא יעזור. מה הוא דומיין שאין בו שימוש? אם נכנסתי אליו פעם בחודש אז יש בו שימוש? ומצד שני מה איכפת לי?
 

nightbird

New member


הדומיין עצמו הוא לא אתר. הוא רק שם. בשביל אתר אתה צריך לשכור שרותי hosting וכמובן - לבנות אתר, כלומר לפחות לעשות כאילו שאתה עובד קצת. מה שעושים ספסרי הדומיינים, שבדרך-כלל אין להם מושג אפילו מה ההבדל בין מחשב לג`ירפה, הוא לקנות רק את השם בעשרים-שלושים דולר, ולשמור אותו בבעלותם עד שיבוא מישהו שבמקרה כן רוצה לעבוד וזקוק לשם הזה - ואז הם מוכרים לו את זה במחיר משוגע. זוהי ספסרות לכל דבר. את הטיעון ``אם שווה לקונה לשלם אז הוא ישלם`` אפשר לומר בהקשר לכל סחטנות, ספסרות או דרישת-כופר, זה עדיין לא אומר שזה בסדר. הרעיון שהעליתי - לשחרר אוטומטית דומיינים שאינם בשימוש זמן ממושך מתייחס לשמות, לא לאתרים, ונראה לי שזה די הגיוני. אם כדי להחזיק שם ייאלץ הספסר לבנות ולתחזק אתר כלשהו, אפילו פיקטיבי, הוא יחשוב פעמיים לפני שיקנה שלושים שמות דומיין רק בשביל לשים מתחת לשטיח.
 

eyal!

New member


מה אכפת לך שמישהו יקנה bussiness.com וימכור אותו ב10 מיליון דולר (וזה מקרה אמיתי), זה רק תורם לתחרותיות שבאינטרנט. אבל אני נגד קניית דומיינים כמו 050.co.il walla.co.il שאנשים קנו אותם וחטפו תביעה על כך, ומגיע להם. ויש חוק באייסוק שצריך איחסון לאתר אחרי שנה, אבל הם עושים איחסון, אבל לך תוכיח שלא נכנסים אליו והוא לא פעיל.
 

nightbir

New member


לאף אחד מאיתנו לא איכפת שמישהו עושה את זה, כל עוד אנחנו לא האיש שצריך לקנות את השם ב-10 מליון דולר. זה לא תורם לתחרותיות, בדיוק כשם שספספרים הקונים מאה כרטיסים לפני משחק של מכבי ואחרי זה מוכרים אותם ב-300 שקל במקום 120 לא תורמים לתחרותיות. מבחינה כלכלית צרופה זה דבר שפוגע במשק, כי מי שקונה את הדומיין מוסיף את העשרה מליון להוצאות שלו, שאותן הוא צריך לכסות, כלומר בהתאם לזה הוא מעלה את מחירי השרותים או המוצרים שלו. מי שקונה ממנו צריך גם הוא להרוויח בהתאם וכך נפתחת שרשרת מלאכותית של העלאת מחירים. אני אומר ``מלאכותית`` כי תחילתה במישהו שאינו מייצר דבר, אלא רק מתנפל על איזו מציאה, כדי להתקרצץ אחרי זה על מישהו שצריך אותה לפעילות כלשהי. זה לא דומה לחברות סטארט-אפ שעובדות על רעיון ובונות על רווחים עתידיים, זה לא דומה למישהו שהקים מפעל או המציא פטנט או פתח קיוסק או בקיצור עשה משהו מועיל. זוהי סתם ספסרות - לוקחים משהו שנקבע לו מחיר סביר, ומוכרים אותו בפי אלף או פי מליון ממחירו האמיתי. עם זאת אני שמח לשמוע שיש חוק המחייב לעשות שימוש בדומיין בתוך שנה. אפילו אם זה חוק עם מעט מאוד שיניים - זו התחלה. אני מכיר את הנטייה הישראלית של כולנו להגיד ``וואללה, איזה רעיון`` כשאנחנו שומעים על דבר כזה - קניית שמות דומיין רק כדי למכור אותם במליונים. אבל לא כל דבר שהוא רעיון מבריק הוא גם רעיון מוסרי או לגיטימי, אפילו אם זה - עדיין - חוקי.
 

directX

New member


לרוב לצורך שימוש עתידי פתיחת אופציות לרעיונות בעתיד וכ``ו אולי במקום לבכות על חלב שנשפף תזמי קצת יותר!!!
 
למעלה