ספקי כח למשדרים שונים

ספקי כח למשדרים שונים

שאלה לי אליכם, ספק כח 12VDC חמש אמפר - מתאים למשדר 25W אם אחבר אותו למשדר 4 וואט, שצורך בין 12-18 VDC, זה אמור לעבוד? ואותה שאלה לגבי משדר 1 וואט כאשר הוא צורך בין 8-30VDC -------------------------------------------------------------------------- שאלה תאורטית נוספת היא, אם אחבר בטריית 9VDC למשדר 4WATT הצורך בין 12-18VDC - מה אמור לקרות? יעבוד?, לא יעבוד, מה בדבר ההספק שלו? תודה לעונים.

4Z7CBF

New member
תשובה

התשובה לגבי הספקים....אין שום בעיה לחבר ספק של 5A למשדר של 4W. סוללה של 9 וולט לא מתאימה למשדר העובד במתח של 12-18 וולט (המתח נמוך מידי וייתכן שהמשדר לא יעבוד כלל).

שוב תודה על תשובותיך.

המשדר הנ"ל אומנם הגיב, ובהחלט לא ציפיתי ממנו להוציא איזשהו הספק מלבד כמה מילי וואטים. ובאותו נושא, כאשר אני מחבר את הספק הנ"ל, (יש לו יציאה כמו של ספקי כח למחשבים ניידים) החוטים שמתחברים למחבר הכניסה של הספק, מה כותרם הרצוי?, האם חוטים בכותר של 0.8 יספיקו, או שעדיף חוטים עבים יותר? אני שואל את השאלה הזו מפני שאני חושש מחימום עד כדי המסת החוטים. כאשר מחברים מחבר כניסה לספק ממותג (קופסת מתכת למשל) ישנו צורך בבידוד כלשהו (מלבד הפרדת החוטים כמובן) ישנה איזו דרך מקובלת להניח את מחבר הכניסה?, או שעדיף כבר לשזור את חוט הספק לשני חוטים פלוס ומינוס? (ובכלל מה תפקידה של המשקולת בחוט הספק?, האם שזירת החוט לפלוס ומינוס כאשר אני מוציא את המשקולת אמורה לפגוע בפעולת הספק התקינה?) תודה.

למעלה