"ספק אם ההתכנסות אפשרית"

טשאפק

New member
"ספק אם ההתכנסות אפשרית"

כך קובעת ועדת מומחים שמונתה לבדיקת העניין. מתוך הכתבה: >>> הוועדה בדקה אם אפשר להחיל בגדה את המודל של ההתנתקות מרצועת עזה בשנה שעברה, ומצאה כ-20 הבדלים מהותיים בין שני האזורים. בין ההבדלים: בעזה נסוגה ישראל לקו הירוק, ובגדה היא מבקשת לשמור בידיה את מזרח ירושלים, גושי ההתנחלויות ורצועה בבקעת הירדן; רצועת עזה נמצאת בנחיתות טופוגרפית מישראל, והגדה היא שטח שולט; בגדה יש מקורות מים חשובים של ישראל (אקוויפר ההר) ובעזה לא; הרצועה סגורה מכל עבריה וקלה יותר לשליטה ביטחונית מבחוץ; זיהומים סביבתיים בגדה יכולים לפגוע בישראל, וההשפעה הסביבתית של עזה זניחה. הבדל מהותי אחר נוגע למדינות השכנות הגובלות בשטחים. מצרים הסכימה להשתתף בהתנתקות, שיגרה מאות חיילים לשמירת הגבול עם הרצועה ואנשי מודיעין לרשות הפלסטינית - וירדן רואה בנסיגה ישראלית חד צדדית מהגדה סכנה חמורה לביטחונה הלאומי, שעלולה להגביר את הלחץ הפלסטיני על הממלכה ולאיים על יציבותה. מישהו כאן בפורום חושב שההתכנסות תבוצע? אני לא.

טשאפק

New member
אני מתפלא על חוסר התגובות

הרבו לכתוב כאן בזכות ההתכנסות וגם נגדה. זה היה אולי הנושא החשוב ביותר משך חודשים רבים. דעת המשתתפים לנוכח האמור בדוח מעניינת.

טשאפק

New member
מפלגה כבר יש

עכשיו רק לחפש אידאולוגיה. >>>"ההתכנסות היא אולי הדגל העיקרי של קדימה, אבל צריך לקפל אותו. אחרי החודש האחרון ברור שהקונספציה החד צדדית פשטה את הרגל". את הלך הרוח הזה, ששותפים לו רבים מחברי הכנסת והשרים בקדימה, מבטא ח"כ דוד טל. הוא הביע התנגדות להתכנסות כבר לפני כמה חודשים, ודעתו התחזקה בעקבות המלחמה. פשיטת רגל של הדמוקרטיה?

אני לא ראיתי בתוכנית ההתכנסות

כ"אידיאולוגיה" של המפלגה אלא רעיון (שאני אישית תמכתי בגרעין הרעיון) של העומד בראש המפלגה וראש הממשלה. בעיני, קדימה היא מפלגה הכרחית כמפלגת מרכז במפה הפוליטית ללא קשר לתוכנית השאפתנית של אהוד אולמרט.

bhnadav

New member
אני רק רוצה להזכיר לח"כ טל

שאומר כי "אף אחד לא רוצה טילים על תל אביב ונתב"ג", שטילים כאלה יכולים להישלח למקומות אלה גם מחר בבוקר, או בעוד דקה, כמו שהיה בנסיונות השיגור מטול כרם ומג'נין. השליטה של צה"ל בעזה על מעבריה וגבולותיה לא מנעה את ייצור הקסאם הראשון כמו שפינוי גוש קטיף לא מנע את שילוח הקסאם המי יודע כמה [הקשר המשמעותי היחיד שקיים הוא שמאז ההתנתקות לא היו הרוגים מירי קסאמים, אבל זה כבר עניין אחר], ואין יותר מדי סיבות שיכולות לגרום לי לחשוב שביהודה ושומרון זה לא יהיה המצב [אמנם לעומת ההתנתקות, ע"פ הקווים שאני רואה את הסיפור ביהודה ושומרון - לא יהיה את מקרה יישובי צפון הרצועה, משמע פינוי יישובים שממילא צמודים לגבול, כי אין כוונה לחזור לקווים בינלאומיים שנכשלו בצפון ובדרום והחזירו אותנו ואת העולם כולו למאבק האמיתי, לא זה הטריטוריאלי שלא באמת קיים ולא זה שחשבנו שיש לו תג מחיר קבוע, קווי 67']. בכל אופן, בבעיית הטילים תלולי המסלול - מצפון, מדרום ואולי בקרוב גם ממזרח - צריך להשקיע את מיטב המאמצים. אני בספק אם צה"ל יכול להתמודד עם בעיות כאלה ע"י סתם שליטה בטחונית, הרי כזכור טילים כאלה הגיעו, יוצרו ועפו בצפון ובדרום גם כשצה"ל שלט באופן מלא.. בעיית הטילים האלה היא חמורה ביותר וצריך לשקוד עליה רבות. במצב שבו עם בעיית המתאבדים אנחנו יודעים להתמודד ע"י מיני סגרים בטחוניים בשטחים, הופכת בעיית הטילים האלה לבעייה העיקרית, מפני שכמו שאנחנו רואים - היא פוגעת באופן ישיר, משמעותי ובעיקר קטלני באוכלוסייה האזרחית, דבר שהוא בלתי נסבל. ההתמודדות עם הבעייה הזו, לא קשורה לא להתנחלות מבודדת סטייל גוש קטיף וגם לא להתנחלות המבודדת x ביהודה ושומרון, ומי שחושב ששהותנו שם היא זו שמחזקת איזשהו כושר הרתעה שמונע ירי - טועה ובגדול וזה מוכח. באותה מידה, גם מי שחושב שפינוי התנחלויות - בין אם לחזרה לקווים הבינלאומיים, קווי 67', ובין אם סתם לקווים שמדינת ישראל בתהליך פנימי מחליטה עליהם - היא זו שתביא ל"שלום וביטחון" (הבטחת הבחירות של שרון מבחירות 2001) - גם הוא טועה ובגדול, וגם זה מוכח. אף אחד לא מבטיח - לא שלום ולא ביטחון. המציאות של עם ישראל מראשית התנועה הציונית מלווה בטרור, באיבה ובמצב בטחוני רעוע. לא מלחמות בהן ניצחנו ובגדול וגם לא פינוי התנחלויות - הוא זה שגרם למתאבד שיעי, מנהיג מדינה או ראש ארגון טרור להפסיק לרצות להעיף אותנו מכאן - וכך יהיה גם בעתיד לצערנו. המציאות היא קשה, אבל זה גורלנו. הגענו לכאן ועם זה אנחנו מחוייבים להתמודד. לצורך כך, יש לנו מחוייבות להחליט על מהלכים אסטרטגיים כדי לשפר ולשדרג את מצבנו כאן - ועל המהלכים האלה צריך להחליט. בין אם מדובר ביציאה בקמפיין בינלאומי מאסיבי לשלילת הלגיטימיות של הפלסטינים למדינה ולהגדרה עצמית בכלל ממערב לירדן (קרי "פלסטין היא ירדן וירדן היא פלסטין), הרחבת ההתנחלויות בכל השטח שממערב לירדן והליכה על סוגיות נוספות בקו הזה, ובין אם ע"י מהלכים חד צדדיים אחרים - כמו קביעת גבולות בני הגנה, היפרדות מהאוכלוסייה הפלסטינית העויינת ועוד. באשר למהלכים הדו צדדיים, אני מציע לאותם אלה שמרבים בתקופה זו לדבר על "סוף עידן החד צדדיות" ועל כל מיני סיסמאות כאלה - להגיד מפורשות שהם קוראים למשא ומתן עם חמאס, עם חיזבאללה, עם סוריה ועם אל קעידה - על חזרה לגבולות 67' - פינוי הגולן, פינוי כל יהודה ושומרון, פינוי חוות שבעא, הוצאת הריבונות מהר הבית וממזרח ירושלים, החזרת הפליטים הפלסטינים והחלת זכות השיבה עליהם - והכי חשוב, שזו שורש הבעייה (שאולי עדיין לא מבינים אותה כאן) - השמדה עצמית של מדינת ישראל, יציאה לגלות ואיסלום כל העולם. כי אלה המטרות, אלה היעדים - ואיתם צריך להתמודד. אז לפני שכל אחד זורק סיסמה זו או אחרת, שיחשוב מה בכל זאת הלאה.

טשאפק

New member
הניסיונות לשגר רקטות מהגדה כשלו

ולא במקרה. אנחנו יושבים להם בתוך הווריד.

bhnadav

New member
מעולה, כך צריך.

ומה שהיה הוא זה שצריך להיות, גם ביהודה ושומרון. בקשר לעזה - הטעות הייתה אולי שלא הגענו לרמה שהגענו אליה ביהודה ושומרון אחרי חומת מגן גם שם. כי מי שחושב שסתם שליטה צבאית וקיום התנחלויות הוא זה שמבטיח ביטחון בחלקי הארץ השונים, התבדה עוד לפני ההתנתקות - ברגע שילוח הקסאם הראשון מרצועת עזה.

לגבי ההתכנסות אני חושב שנצטרך

לחכות ולראות אם יהיה ניתן ליישמה. בינתיים, אני בכלל לא רואה שיש תמיכה בתוך העם לתוכנית ההתכנסות כמו שלדעתי כן היתה לפני המלחמה בצפון ואם אין תמיכה פנימית - אין מה לדבר על יישום התוכנית. קודם שיסתיימו וועדות החקירה והוויכוחים למיניהם ונראה אם בכלל תהיה ממשלה ליישם משהו

bhnadav

New member
למסקנות דו"ח הועדה הזו חיכיתי.

אמנם קראתי רק ברפרוף אבל אני אשתדל לקרוא הכל בעיון כי זה מאוד מעניין וחשוב. אני מקווה שבזכות העבודה המעמיקה שוודאי בוצעה שם, יוחלטו הדברים הנכונים.

למעלה