ספרוֹת = numbers או digits ?

einat-z

New member
ספרוֹת = numbers או digits ?

אני מתרגמת משהו שקשור לאקסל. יש שם אזכור לספָרוֹת. בעקרון, ספרות זה digits אבל: 1. digits זה גם אצבעות, ואנחנו לא רותים to delete את כל האצבעות... 2. בקובצי ה- help של אקסל לא מופיעה המילה digits כמעט בשום מקום. הבעייה עם שימוש ב- numbers היא שיש למילה הזאת משמעות של מספר. כלומר יש הבדל בין digit 2 שנמצא כחלק מטקסט לבין number 2 שהוא מספר בפני עצמו, בעל משמעות "מספרית". אז מה אתם מציעים? אולי יש עוד מילה בכלל?

Boojie

New member
מה זה משנה ש-digits זה גם אצבעות?

אני לא חושבת שיש איזושהי סכנה שכשאומרים למחוק את הספרה השלישית מישהו יניח שהוא צריך למחוק לעצמו אצבע. ואם מישהו אכן יחשוב ככה, כנראה שעדיף לו לא להשתמש במחשב, אם הוא בכלל מצליח לגלות מאיפה מדליקים אותו. אני חושבת שזו בהחלט המילה הנכונה כאן. יש עוד מילה - figure - אבל ככל הידוע לי היא משמשת במשמעות "ספרה" בעיקר כשמדובר באורכו של מספר (a five figure number), ולא לציון ספרה בודדת.

einat-z

New member
הרגעת אותי והצחקת אותי ../images/Emo6.gif

הצחקת = במובן המקורי והחיובי. קראתי וצחקתי. אם את אומרת, אז אני אקבל. אני קוראת את ההודעות שלך, כאן ופורום נוסף, וההגיון והלך המחשבה שלך מקובלים עלי. ההיסוס שלי נבע מכך שב- help של אקסל לא מצאתי שמשתמשים הרבה ב- digits. (לשם ניגשתי כדי למצוא מונחים מקובלים). תודה!

zimes

New member
לא נשמע לי מוזר

שלא מצאת הרבה digits באקסל. (והרבה יותר חשובה המשמעות בה ראית את זה.)

Boojie

New member
אולי היום התגובה שלי תיקלט?

יש בזמן האחרון איזשהו באג שמונע מתגובות להיקלט. בכל אופן, מה שכתבתי אתמול היה שחיפשתי בקובץ העזרה של חלונות (האקסל שלי הוא עם עזרה בעברית), ודווקא מצאתי כמה אזכורים ל-digit במובן ספרה, כמו למשל a two digit year (מישהו בכלל זוכר את הבלגן שהיה לגבי y2k?)

einat-z

New member
לבוג´י וצימעס

.... ושוב תודה בעניין הספרות: עשיתי חושבים וחיפשתי שוב. כשחיפשתי לפי מילת מפתח digits, באמת לא כ"כ מצאתי, אבל, חיפשתי בהסברים לנוסחאות שחייבות להשתמש ב"ספרות", ושם אכן מופיע הביטוי, לפחות כשם הארגומנט בפונקציה. אז השארתי את digits בתרגום, ואני שלמה עם זה. ובעניין Y2K - כֻל באג ביג´ יומו...

למעלה