גורדיאן-II
Active member
אני פשוט סקרן, הייתי בטוח שהם כבר סיימו את זה בחודש שעבר אבל עדיין מסתובבים לי בבית חתולים שהם 100% פרווה ו-0% חתול מתחת לפרווה, ובקיצור החבר'ה שלי משירים פרווה בכמויות מסחריות, זה רק אצלי או אצל כולם?
הווטרינרית הנהדרת, ד"ר יונית דורון, שטיפלה בג'יני עליה השלום, אמרה לי פעם, בתגובה לשאלה דומה, שהכלבים והחתולים שלנו, מושפעים, ממזג האוויר המלאכותי, שאנחנו יוצרים בבית. מכיוון שהם גם יוצאים החוצה (ג'יני היתה כלבה) - כל מערכת החלפת הפרווה אצלם משתגעת. הגוף שלהם לא מזהה, בבירור, את עונות המעבר בין קיץ לחורף והתוצאה היא החלפת פרווה כל השנה, עם התגברות והיחלשות באופן רנדומלי.אני פשוט סקרן, הייתי בטוח שהם כבר סיימו את זה בחודש שעבר אבל עדיין מסתובבים לי בבית חתולים שהם 100% פרווה ו-0% חתול מתחת לפרווה, ובקיצור החבר'ה שלי משירים פרווה בכמויות מסחריות, זה רק אצלי או אצל כולם?
הווטרינרית הנהדרת, ד"ר יונית דורון, שטיפלה בג'יני עליה השלום, אמרה לי פעם, בתגובה לשאלה דומה, שהכלבים והחתולים שלנו, מושפעים, ממזג האוויר המלאכותי, שאנחנו יוצרים בבית. מכיוון שהם גם יוצאים החוצה (ג'יני היתה כלבה) - כל מערכת החלפת הפרווה אצלם משתגעת. הגוף שלהם לא מזהה, בבירור, את עונות המעבר בין קיץ לחורף והתוצאה היא החלפת פרווה כל השנה, עם התגברות והיחלשות באופן רנדומלי.
אפשר למלא ציפיות של כריות נוי ולפזר במקומות מרבץ החתול...יש בזה משהו, ובכל מקרה כבר התמכרתי לריקודים עם מטאטא בבית,
שוקל פתיחת סדנה לסריגת סוודרים מפרוות חתולים, זה צריך להיות להיט.
אכן.כידוע לשורש השערה, גם אצלנו יש מחזוריות של הצמחת שיער ונשירה. שורשי שיער הראש הם איטיים יותר צומחים ועד שהשערה נושרת מאליה לוקח לפעמים שנים. יש בשער הגוף הצמיחה איטית ועל כן אינו מתארך מאוד. פרוות חתולים מתארכת עד שלב הנשירה. כל שורש שערה שממנו נשרה שערה, היא תצמח מחדש ותתחלף בערך כעבור חצי שנה. החתול נושר כל השנה, גם בחורף. אבל מחודש מרץ בערך ועד אוקטובר הוא נושר בכמויות !!! וחוזר חלילה. פרוות גור קטן שנולד באביב בעונת הנשירה, אינה נושרת ברובה עד גיל שנה ואז נושרת כל פרוות הגור שצמחה אחרי הלידה. נכון שבמהלך השנה יש נשירה מעטה לגור קטן וזניחה. זה לא מתימטיקה, זה ביולוגיה. גם בחצי כדור דרומי, החתולים נושרים בעונה החמה, לא שהסביבה אינה משפיעה, אבל שורשי השיער ופעילותם הם הקובעים את קצב הצמיחה והנשירה של הפרווה ויש להם גם קצב פנימי משלהם שלא תמיד עוקב במדוייק אחר הטמפ'.
אכן אצלי, יש לי חתול שחור- קרם קצר שיער במיוחד ועדרי הכבשים אצלי החלו להתרבות מחודש מרץ באופן שמאלץ אותי לטאטא יום יום... באסה. כשהיה לי חתול בלונדיני, לא כל כך ראו את העדרים... עכשו זה פשוט בולט לעין....
כן, זאת גם המציאות אצלי.אצלי העונה מסתיימת תמיד יום לפני שמתחילה העונה החדשה.
וברצינות - כל חתול מתנהל אחרת, ולא מצאתי חוקיות עונתית או קשר לאורך הפרווה. יש כאלה שנושרים ללא הפסקה. כאלה שזה לא מורגש אצלם וכאלה עם התקפות.
ניסיתי למזער את הלכלוך ע"י הברשת החתולים, כשהתאוריה היא שבהברשה אני אוסף את השיער המשוחרר לפני שיתפזר בבית. אבל תאוריה לחוד ומציאות לחוד.
חלק מהחתולים מתלהבים מהפוטנציאל של המברשת לרגש את נקודת ה-G שיש להם בצידי הראש, ולא מוכנים שאבריש שום נקודה אחרת.
במקרים שאני כן מצליח להבריש את הגוף, מוסרת כמות פרווה לא הגיונית ובלתי נגמרת. בד"כ אני מפסיק כשאני חושש שיגמר לי החתול (או שלשנינו נמאס). עוד לא קרה שהגעתי למצב של חתול נקי משיער משוחרר.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.