ספרו לי קצת יותר על

• פותח הנושא in
  • פורסם בתאריך

in

New member
ספרו לי קצת יותר על

מבחני קבלה בבצלאל ובמכללת הדסה מה הם המבחנים??? איזה??? איזה תיק עבודות נדרש??? האם חייבים לדעת לצייר ממש טוב (הרי עיצוב זה לא ממש ציור) על איזה מכינות אתם ממליצים??? (בירושלים) כמה זה עולה בערך.... תודה מראש

ike

New member
מבחני קבלה../images/Emo127.gif

מבחני הקבלה באים לרוב לבדוק גישה או חשיבה,ופחות מיומנות.כפי שכתבת ,מעצב הוא לא צייר, לא פסל,לא נגר וכ"ו,אבל הוא כן קצת מכל דבר. כל מוסד מנסה להגדיר לעצמו את הדברים שהיה רוצה לראות בסטודנטים שהוא מקבל,ובהתאם לתכנן את מבחני הקבלה.לרוב המבחנים כוללים 2-3 שלבים,שאחד מהם הוא עבודה בעלת הגדרה מסויימת(פורטרט עצמי,מיתקן ל3 ביצים, מכנסיים לינשוף וכ"ד).השלב השני הוא בד"כ סדרת מבחנים קצרים ,יש מוסדות שנעזרים במכונים חיצוניים ועורכים מבחנים פסיכוטכנים("מבחני התאמה"). השלב השלישי הוא לרוב ראיון אישי שכולל הצגת תיק עבודות או מס עבודות מצומצם שנקבע מראש. אופי המבחנים הוא די דומה ברוב המוסדות ,עם שינויים קוסמטיים קלים בין מקום למקום. מכינות ללימודי עיצוב הפכו למאוד נפוצות בשנים האחרונות.אני ממליץ לבדוק היטב מי מעביר את המכינה ומה איכות הלימודים. לא להתבייש לבקש טלפונים של אנשים שכבר עברו את המכינה ולהיתיעץ איתם. לימודי ההכנה נוגעים בכמה מקצועות (עיצוב המוצר,גרפיקה,רישום וכ"ד)כך שבסוף המכינה יוכל התלמיד להציג תיק עבודות מגוון. דעתי האישית היא, שאפשר גם ללא מכינה להכין תיק עבודות. אפשר להגדיר כמה נושאים שבהם נרצה להיתמקד כגון: רישום,ציור,צילום,תלת מימד. ולהתחיל להכיו בכל נושא כמה עבודות.אפשר תמיד להתיעץ אם מישהו בעל נסיון ולקבל מעט הכוונה.(גם בפורום שלנו ישמחו לעזור). בסופו של דבר ככל שמס העבודות שברשותנו יהיה גדול יותר, נוכל לבחור מתוכן את העבודות שיותר מוצאות חן בעיננו ולהרכיב מהו את תיק העבודות.

amonit

New member
כדאי גם לעשות סיבוב......./images/Emo66.gif

כדאי גם לעשות סיבוב בבתי הספר הנ"ל לפגוש סטודנטים, ולהכנס להגשות בכדי לראות במה מדובר ומה הדרישות מהסטודנטים בשנה א. לא חייבים לילמוד ב"מכינה" שעולה המון אפשר גם לקחת מס שעורים פרטיים בתחום זה או אחר [אולי ברישום וציור] בכדי לא להיות לחוץ ...... עדיף פשוט ליצור והרבה,[יש עוד זמן] מתוך זה להרכיב אחר כך תיק עבודות נבחרות. בהצלחה - amonit

ike

New member
נכון , אפשר במהלך השנה לקחת מספר

שעורי עזר בתחומים ספציפיים(לא חייבים פרטיים,יש גם קבוצות).כמו כן אפשר לברר על הרצאות,בנושאי עיצוב,שמתקיימות באוניברסיטאות או במכללות,בנושאי עיצוב. ההרצאות הן בדרך כלל בכניסה חופשית,מאוד מעניינות,ומומלצות גם למי שבתחילת דרכו וגם ליותר וותיקים. אני מצטרף להמלצה לבקר בבתי הספר השונים ולהיתרשם,לדבר עם תלמידים במקום ולשמוע את דעתם, אפשר אפילו לבקש מראש להצטרף לאחד השעורים ולהתרשם מהלימודים עצמם.

in

New member
תודה על התגובות אבל../images/Emo105.gif

אני באמת לא יודעת לצייר ולא ציירתי כמעט אף פעם אתם ממליצים לא לקחת את המכינה למה??? הרי צריך ללמוד טכניקות רישום וצייור והאם מישהו שמע על מכינה בשם שורשים???? ועוד משהו אמרו לי שחלק חשוב ממבחנים זה שיחה עם בוחנים מה הם שואלים??? מה מעניין אותם??? מה הם רוצים לדעת???? תודה מראש

amonit

New member
אז אולי זה הזמן להתחיל....

להתנסות קצת, ואז לברר אם את יודעת או לא, "ידע" בציור הוא דבר נרכש. עניין הכישרון - זה כבר דבר אחר אבל ביננו מי קובע מיהו הכישרוני ומי לא? עד שלא תנסי לא תדעי. הבחירה בין מכינה לבין קורסים ספציפים זה עניין אישי, מכינה אמורה לתת לך להתנסות במכלול תחומים ופשוט להכין אותך קצת למבחנים, קורסים הם ספציפים ומעמיקים יותר בתחום בו הם מלמדים [בדרך כלל- בלי הכללות] הבוחנים במחלקות השונות מנסים במספר דקות מצומצם להכיר אותך ולבדוק את מידת התאמתך לגישה ולדרישות המוסד שאילו את פונה. הבוחנים יכולים לשאול שאלות על תיק העבודות שהגשת, מדוע לעשות עבודה זו או אחרת, מדוע בחרת בחומרים אילו ואחרים וכד או למה התכוונת כשציירת/פיסלת /עיצבת... הם יכולים לתת לך תרגיל דימיוני למצב בלתי אפשרי כמו למשל לעצב טלפון לחרשים או אפילו -סנפירים לחתול... סתם דוגמאות אבל אפשריות ולראות איך את משתמשת בדמיון, חומרים,והיכולות האישיות שלך כמו כן יכולים לשאול אותך על תערוכות ומעצבים/אמנים מתחומים שונים שראית, שמעניינים אותך ולמה...באופן כללי כדאי לרענן קצת את הזיכרון לפני שניגשים לבחינה. כדאי באמת לשים דגש גם על יכולת רישום בכדי להביע את הרעיונות שלך בדרך מהירה, בתרגיל שתדרשי לבצע בכיתה. נ.ב לא שמעתי על "שורשים" אבל זה לא אומר דבר. amonit

למעלה