ספרו לשר ההדתה זה מה שתלוי על קיר ביה"ס יסודי ממלכתי ברמת גן

נירובי1

New member
ספרו לשר ההדתה זה מה שתלוי על קיר ביה"ס יסודי ממלכתי ברמת גן

בית ספר חילוני כמובן.
ממש אין הדתה ואין שטיפת מוח

BravoMan

Active member
למעט אולי הכותרת, אני לא רואה בעיה עם מה שמופיע בתמונה.

מדובר בערכים טובים שאינם קשורים בהכרח לדת.

nightjar

New member
למעט הכותרת, בלי אולי

הכותרת לא רק דתית במהותה, היא גם לא קשורה לשאר הפתגמים

נו, אז מה? זה הופך אותם לפחות טובים?

או לפחות ערכיים?
&nbsp
האם אתה טוען ברצינות שבגלל שמקורו של המשפט "ואהבת לרעך כמוך" הוא ספר ויקרא, מדובר במשפט בעל משמעות שלילית?
אם תקרא את הפרק המדובר (ויקרא פרק יט) https://www.mechon-mamre.org/i/t/t0319.htm - תגלה שיש שם עוד פנינים כמו "לֹא, תִּגְנֹבוּ; וְלֹא-תְכַחֲשׁוּ וְלֹא-תְשַׁקְּרוּ, אִישׁ בַּעֲמִיתוֹ." האם אתה חושב שמדובר במשפט שלילי?
&nbsp
&nbsp

נירובי1

New member
האם אתה מבין שאתה ואני לא מדברים באותה שפה? האם אתה מבין

שעד שלא תביא אותי לדבר בשפתך, לא תעזוב אותי?
&nbsp
אני מכבד את אמונתך וזכותך לעשות זאת, אנא אל תכפה עלי את אמונתך.
ואני אעריך מאד אם לא תגיב יותר על מה שאני כותב.
תודה

לי היה נראה שאתה כותב בעברית....

ואני בטח לא מנסה לכפות עליך שום אמונה.
אני מנסה להבין ממך האם העובדה שהמקור של משהו הוא בדת אוטומטית הופכת את אותו משהו לשלילי. משום מה, נדמה לי שאתה רואה בשאלה הזו התקפה - אבל היא לא.
&nbsp
ועם כל הכבוד - תעריך מאוד או תעריך פחות, אני אשאיר לעצמי את הבחירה למי להגיב, על מה להגיב, ומתי להגיב.
&nbsp

קלייטון.ש

Well-known member
נירובי הוא אנטי דתי והבעיה שלו עם ציטוטים דתיים אלה

היא לא בערכים שהם מייצגים, שהוא כנראה מקבל, אלא רק שהנוסחים שלהם לקוחים מהדת. אני מניח שמבחינתו אפשר להציג את אותם ערכים בניסוחים חדשים, חילוניים. במקום לכתוב "כבד את אביך ואת אימך" תכתבו למשל "חשוב להתייחס בכבוד והערכה להורים".
כשאדם הוא אנטי דתי מובן שהוא מתנגד לציטוטים מהדת, אפילו הוא מסכים לתוכנם, מאחר והוא מאמין שהדת כוללת גם ערכים רבים אותם הוא אינו מקבל, והוא חושב שהבאת ערכים מוצדקים בנוסח הדתי מאפשרת להצדיק גם את הערכים הדתיים להם הוא מתנגד.

BravoMan

Active member
זה ניסיון מעניין להסביר אותו, אבל גם אני אנטי דתי, ולי אין

שום בעיה עם הניסוחים האלה, ולא עם הערכים מאחוריהם.
&nbsp
לא פעם הייתי בצד השני של וויכוח כזה: אמרתי שאסור לחוקק חוקים על סמך הדת, רק כדי שמישהו יטען שגם חוקים נגד רצח וגנבה מקורם בדת.
&nbsp
אבל כאן בדיוק צריך להבין את הכוונה:
למשל, זה נכון שכתוב בעשרת הדיברות "לא תרצח", אבל הצורה בה התנ"ך מגדיר מה רצח ומה לא, והצורה בה החוק הפלילי במדינת ישראל המודרנית מגדיר מה רצח ומה לא, שונות מאוד אחת מהשנייה.
&nbsp
למשל, לפי התנ"ך לסקול הומו זה לא רצח, זו הוראה משמיים.
לפי החוק המודרני, זה רצח לכל דבר.
&nbsp
להיות אנטי דתי לא אומר להתנגד בצורה אי רציונלית לכמה מילים רק בגלל שהם מופיעים בספר דת מסוים.
להיות אנטי דתי פירושו לצאת כנגד נזקי הדת באשר הם, ונירובי לפעמים יוצא נגד דברים שאין בהם נזקים, ואפילו יש בהם תועלת, ורשימת הפתגמים בפתיחת השרשור היא דוגמה מצוינת לטעות כזו.

BravoMan

Active member
אם כך, אני מבין שבמידה ויש \ יהיו לך ילדים

לא תלמד אולם לכבד אותך ואת אמם, ולא תלמד אותם לפנות מושב באוטובוס לאדם זקן (או נכה, או אישה בהריון וכו').
ואני מניח שגם תלמד אותם לשמוח בכל פעם שמשהו רע קורה למישהו מהחברים שלהם.
&nbsp
שממש יחגגו את זה, אחרת הם שתופי מוח ומאמיני ישות דמיונית!

BravoMan

Active member
שיבוש לטובה, ולרוונטי מאוד לתרבות הרשתות החברתיות

של ימינו.

למעלה