ספרו של הרב ל או

limon1977

New member
ספרו של הרב ל או

מישהו קרא את ספרו של הרב ישראל מאיר לאו ,אל תשלח את ידך אל הנער" ? מה דעתכם על הרעיון של כתיבת הספר ועל הספר עצמו?

קראתי

ספר מהמם המתאר עלייה של אדם מבור תחתיות וצלמוות אל פסגת ההר,מעין הר סיני פרטי ומשם הוא מקרין אל כלל הציבור מנועם הלכותיו ומתורתו. ספר מומלץ

p a l o m a

New member
"כעוף החול" של שמואל פיזאר אני

ממליצה למי שלא קרא. על אותו הנושא אבל פנה לדרכים אחרות. מאד מרגש!

תודה על ההמלצה

כדור שני לשואה וכאחת שמשחר ילדותי הייתי חשופה לסיפורי נצולים מאד מסתקרנת. כל טוב צפורה

deebeebee

New member
לא קראתי את הספר

אם כי שקלתי לרכוש ולקרוא. כללית אני חושבת שחשוב שקורותיו של כל מי שעבר את השואה, וגם את מלחמת העולם השניה, יתועדו בדרך כלשהי (ספר או מתן עדות)ולכן אני רואה בחיוב את הרעיון. לגבי איכות הספר- אני לא יודעת כי לא קראתי. מכיוון ששמעתי את הרב לאו בכל מיני הזדמנויות, וקראתי פה ושם מאמרים שלו, ולדעתי הרב לאו ניחן בכשרון דיבור וקריאה טובים, יש לי הרגשה שהספר צריך להיות מעניין וטוב.

ליאת ברוכה הבאה לפורום

עדיין לא רכשתי ספר זה. אחת הסיבות שאני רוצה לרכוש ספר זה. הרב לאו היה במחנה בוכנוואלד וגם אבי ז"ל היה שם והשתחרר שם. אולי אמצא דברים מקבילים שאבי לא סיפר לי.

אומנם לא קראיתי את סיפרו של לאו

אלא של אחיו נפתלי לאו-לביא "עם כלביא" מומלץ גם! שלכם חנה גונן

Juramento

New member
חנה יקרה,

אם התחברת לספר של אחיו, בוודאי שתתחברי לספר של הרב לאו, מכיוון והוא מביא את סיפורו שלו מהצב שלו וגם מצידו של אחיו נפטלי, מה גם שהספר מכיל ציטוטים מספרו של אחיו וממחשבותיו.

deebeebee

New member
"דברים מקבילים שאבי לא סיפר לי"

בני, אני בטוחה שתמצא לפחות דבר אחד. אני קוראת המון סיפורים ועדויות של ניצולי שואה, לוחמים ופרטיזנים, ובכל פעם שאני מגלה משהו שאבי או בני משפחה אחרים לא סיפרו לי אני שואלת את אבי ואז הוא פתאם נזכר ומספר לי סיפור דומה שקרה לו. אבי לא היה בבוכנוואלד אבל תרגמתי מספר עדויות של שורדי בוכנוואלד ומצאתי הרבה דברים מקבילים.

Tיעל

New member
במחנה זה, היה אדם שמאד מקורב

למשפחתי ונדהמנו כשקראנו עליו בספר. הוא אדם שלא מספר מה עבר עליו... וככה יש לנו עוד פיסת מידע..

Juramento

New member
קראתי לפני שבועיים

קניתי אותו לטיסה שלי. מאוד התחברתי לקונספט של הספר. אני אישית ממליץ.

אני בטוחה שהספר מענין מאוד

רק שכילדה קראתי הרבה סיפרות שואה ובשנים האחרונות אני מנסה גם כיוונים אחרים אולי אני אחזור לזה פעם. שלך חנה גונן

תותח9

New member
קראתי ונהניתי

כתוב ברגש רב בעיקר מרשים הסיפור על ילדותו, עד לעליה לארץ (כולל פגישה מיוחדת עם הרבי מגור) ההמשך, על לימודי הקודש ועל הפגישות עם שועי עולם - פחות "עשה לי את זה"

Tיעל

New member
קראתי. לא הפסקתי לבכות. מרגש מאד.

ישבתי ערב שלם ולא הפסקתי לקרוא.

למעלה