ספרו שתפו איך הצעתם נישואין לבת הזוג?

אפונה מי מה מו . אבא שלי נפגש עם אבא שלה.

לפני 52 חמישים ושתים שנים וסגרו עניין .
הודיעו לנו מתי התאריך. וזהו.
שאלות בפרטי..

צ'י

אצלנו, ההצעה הציגה את עצמה

קבענו תאריך והלכנו לקנות טבעות. האמת - הכרנו באמצעות משרד שידוכים. סיימון היה הראשון שבא ממשרד השידוכים וגם אני הייתי הראשונה שלו. אני התעייפתי מהדייטים של כל מיני מוזרים שבאו מהיכרויות באמצעות המחשב. בפגישה הראשונה כבר היתה כימיה בינינו. מי ששידכה בינינו היתה השדכנית החיפאית פורטונה. אחרי פחות משנה היא נפגעה בתאונת דרכים ונפטרה.

עדגיל

Well-known member
אפונה: חידשת לי שכבר בתקופה שלך שהיא גם

אני משערת התקופה שלי - היו דייטים מוזרים מהיכרויות באמצעות מחשב.

עדגיל, זה היה אז הדבר ה"חדש חדיש" ובכלל לא

דומה אפילו למה שיש היום. אני ובת דודתי נרשמנו למחשב שהיה אמור לעשות "התאמה" וכל אחת מאיתנו קיבלה בדואר דף פלט מחשב עם שמות וטלפונים של בחורים.
אז הרי לא היה מחשב אישי בכלל, אלא מחשב בגודל טנק שיושב באיזה חדר שנראה כמו מפקדה של הפנטגון וכמובן חדר עם מיזוג אוויר (בכלל למי אז היה מיזוג אוויר...) ועם המון אורות וצפצופים היה המחשב פולט את הנתונים אחרי מאמץ רב. (זה היה בשנת 1965 בערך..)
מעניין שבת דודתי שוש ואני קיבלנו אתם בחורים....

הבחורים היו מאד מוזרים,אבל גם אנחנו היינו מוזרות....

עדגיל

Well-known member
כן כן אני יודעת מה זה. יוליקה שירתה בצבא

בתחום הזה. אני חשבתי שהמחשבים אז שמשו לצרכים מוסדיים, צבא, בתי חולים, למדו עליהם תכנות וכו', לא ידעתי שממש היו שידוכים והרשמה לפני כן. היו שידוכים. בפסטיבל הזמר בשנות ה-70' שיצא לי להיות בו בירושלים (שלמה ארצי מקום ראשון ברוך ג'מילי), אז המנחים התגאו שלראשונה ספירת הקולות תהיה ממוחשבת וכל צופה קיבל כרטיסים בצבע כתום-ורוד שהיו עליו חורים והכנסנו לתוך תיבה את הכרטיס שהתאים לשיר שבחרנו וזמן קצר אחרי ההפסקה כבר התבשרנו על השיר הזוכה, דבר שהיה נמשך יותר זמן קודם לכן

Y. Welis

New member
לא הבנתי בהתחלה. חשבתי שבגילך הנוכחי...

זה בהחלט קוריוז מעניין - שידוך ממוחשב בשנות הששים. אופתע אם מישהו ידע את זה. נקוה שהפורום הזה ישרוד לעתיד, כשההיסטוריה תיכתב....

ומעניין לשמוע שכבר אז היו מוזרים - כמו היום, לפי מה ששמעתי.

מוזרים תמיד היו!!

הבחור הכי מוזר ומפחיד היה מישהו שאיך שראיתי אותו נבהלתי. מזל שהבאתי אותו הביתה והורי היו בבית. הוא רצה לדעת מתי ניפגש שוב ואני אמרתי לו לא מתאים לי ואז הוא התחיל לחפור בנושא "למה?" והציע תאריך שהוא יבוא פעם נוספת. אמרתי לו שיש לנו אורחים בתאריך הזה. הוא הלך ואחרי שעבר התאריך הוא צילצל ואמר שעמד ליד הבית כמה שעות וראה שלא באו שום אורחים. זו היתה חוויה מפחידה בלשון המעטה. בסוף אבא שלי לקח את הטלפון ואמר כמה מילים שיעזוב אותנו בשקט.

למעלה