ספריה

pb vm l

New member
ספריה

מישהו יוכל בבקשה איך הולך כל התהליך של השאלת ספרים מהספריה... אני רוצה לקחת ספר ספציפי ובדקתי באינטרנט וראיתי שהוא מושאל ולכן הזמנתי אותו. מתי אני יכולה לקחת אותו? (ניסיתי כבר פעם אחת לקחת ספר ביום שהיה רשום לי באינטרנט שהספר יוחזר אבל כשהגעתי לספריה אמרו לי שהוא לא נמצא)

amitk80

New member
הליך השאלה ספרים

אז ככה, אם הספר כבר מושאל על ידי מישהו אז ברגע שאותו סטודנט/ית יחזירו את הספר אז את אמורה לקבל הודעה למייל שהספר הוחזר לספריה ואת יכולה לבוא ולקחת אותו. בדרך כלל זה תלוי באיזה ספר מדובר כי יש ספרים שאי אפשר להשאיל אותם להרבה זמן כי הם ספרים שמורים או מיוחדים. אני משער שאם הספרניות רואות שיש עומס מטורף על ספר מסוים אז גם תקופת ההשאלה מתקצרת.. זה בגדול איך שאני זוכר שמשאילים. תמיד עדיף לבדוק קודם באינטרנט שהוא קיים ואז לבצע הזמנה. עם מי היה לי הכבוד? עמית

pb vm l

New member
אפשר להתקשר לספריה בשביל לבדוק מה מצב

הספר? אני ממש לא מבינה את האתר...

stkachov

New member
לא מתקשרים

יש לך את קטלוג הספריה בו נמצא כרטיס הקורא האישי שלך. נכנסים אליו ע"י הקלדת תעודת הזהות שלך ומקבלים שם את כל המידע לגבי הזמנות וספרים שהגיעו. בעקרון נדמה לי שאם את סטודנטית חדשה אז טרם עודכנת במאגר הסטודנטים של הספריה ולכן את עדיין לא רשאית להשאיל ספרים.

לא מקצרים את תקופת ההשאלה

גם אם יש ביקוש. היא קבועה. פשוט לא מאריכים אוטומטית (מה שקורה תמיד אם הספר לא מוזמן).

כבשה200

New member
כעובדת ספריה לשעבר -

אני יכולה להסביר לך את כל הפרטים. ברגע שיש ספר מסויים שאתה לא מוצא אתה יכול פשוט להזמין אותו דרך האינטרנט. נכנסים לאתר של הספריה - לקטלוג אלף- ומחפשים את הספר. אתה יכול לחפש לפי שם המחבר או שם הספר עצמו. כשתמצא את הספר - יהיה לך לינק כחול שבו שם הספר - שתיכנס אליו תוכל לראות האם הספר נמצא על המדף בספריה או אצל קורא. אם יופיע תאריך החזרה סימן שהספר אצל קורא. במקרה הזה - אפשר להזמין את הספר. בדר"כ מספריית השמורים הספרים הם ל3 ימים או ללילה. מההשאלה הכללית (הספרייה הגדולה) הספרים הם ל14 יום. ברגע שהזמנת את הספר אתה ברשימה עליו , זה אומר שברגע שהוא יחזור ובמידה ואתה הבא בתור עליו תקבל מייל שהספר מחכה לך בהשאלה. אם יש עוד ממתינים אחריך - תקבל את הספר רק לשבועיים. חשוב לזכור כל הזמן להסתכל ב"כרטיס קורא" שנמצא באתר של הספריה לוודא שלא מאחרים עם הספרים. לא כיף לשלם קנסות לספריה

pb vm l

New member
איך אפשר לבדוק שהמייל שאני רוצה שישלחו לי אלי

את המייל הוא הנכון? (כאשר ביצעתי את ההזמנה לא שאלו אותי על זה)

כבשה200

New member
אפשר לשאול בספריה איזה מייל מעודכן, רוב

הסיכויים שזה המייל שעידכנת באתר של האוניברסיטה אפשר לשנות את המייל דרך מנהל תלמידים

למעלה