ספריית הילדות שלנו...כלנית|

MetaalSryus

New member
ספריית הילדות שלנו...כלנית|

אתם זוכרים את הפעם הראשונה שהלכתם לספריה? את הספר הראשון שהבאתם אז? את ההרגשה? שרשור חוויות ספריה! כשהייתי ממש קטנה ההורים שלי הלכו בשבילי לספרייה והביאו לנו ספרים. אני זוכרת במיוחד ספר שדיבר על איכר שכל הזמן דחה דברים והיה עצלן, ובסוף נדפק... ובסוף היה כתוב מוסר השכל כמובן:לא לדחות למחר מה שאפשר לעשות היום" כשהייתי בכיתה א' לקחנו אותנו מהבית ספר ורשמו את כל הכיתה לספריה. אני זוכרת כמה התלהבתי מכמויות על כמויות של ספרים... הספר הראשון שלקחתי היה קופיקו, ואני זוכרת שאפילו אז חשבתי שזה לא מצחיק... בכיתה ג' התחלתי כבר ללכת לבד ואז הייתי יושבת שם שעות, עד שהספריה הייתה נסגרת והספרניות היו באות לסלק אותי. יש עוד המון חוויות ושעות מדהימות שעברתי בספריה ושנחרטו אצלי, אבל עכשיו תורכם.

אצלי מה שזכור במיוחד זה דוקא

מה שאני מכנה "תסמונת ספר ספרייה"- הייתי גומרת לקרוא מהר ולא ממהרת להחזיר לספריה ואז היה עובר זמן והיה לי לא נעים מהספרנית שתצעק עליי כי לא החזרתי את הספר הרבה זמן ולכן, כמובן, התעכבתי עוד ולא החזרתי עד שהתחננתי לחברה או אמא שיחזירו במקומי...

The Mad Hatter

New member
אני זוכרת משהו...

הייתי בערך בכיתה ב'-ג'-ד' והלכתי עם אבא שלי לספריה. הוא היה תמיד מביא לי ספרים "קלאסיים" יותר של ז'ול ורן וארתור קונן דויל בעוד אני העדפתי את ג'ינג'י וחבריו. אני זוכרת שיום אחד הוא לקח את "ההוביט" (התרגום של השבויים) ואני קראתי את הכריכה האחורית וכעסתי עליו שהוא הביא לי ספר שנשמע כל-כך טיפשי. הספרנית הסכימה איתי ואמרה שייתן לי לגדול קצת, אבל בסוף ההוביט נלקח, נשאר לי בחדר, לא-נגוע, והוחזר לספריה. לא יודעת למה אני זוכרת דווקא את זה, אבל זה מה שיש. :) (עוד אני זוכרת, שבערך באותו זמן המלצתי לחברה שלי על איזשהו ספר, אני חושבת שהוא של עמי גדליה. היא לקחה אותו, והוא נשאר אצלה בבית, לגמרי לא-נגוע. אני חושבת שהוא עדיין שם עכשיו, בערך 8 שנים אחר-כך, אם לא יותר.)

sagiberg

New member
ואני זוכרת כמה קשה היה לי...

להחליט מי יהיו שני הספרים הנבחרים, הרי היו כל כך הרבה נפלאים (ועד היום זו הדילמה שלי בספריה)...ובדרך הביתה הייתי נתקלת בעמודי חשמל ותמרורים ועד הבית מסיימת ספר אחד, ובערב את השני, ושוב הייתי נשארת מתוסכלת יומיים (עד יום הספריה הבא)....

made in china

New member
אוי...../images/Emo9.gif

אחד הספרים הראשונים שקראתי היה ספר על מפלצות, אחר כך התחילה התקופה של חכמי חלם, של עיר הקרחים, ספרים של אריך קסטנר... אוי, איזה נוסטלגיה כיפית. אני זוכרת שהייתי לוקחת ערימות בבת אחת :)

למעלה