ספרים ביפן

Simbbam

New member
ספרים ביפן

אהלן חברים.
בשעה טובה אני ובן זוגי החלטנו לנסוע ליפן בספטמבר הקרוב ל3 שבועות (הלוואי והיינו יכולים ל3 חודשים...).
כבר הרבה זמן שאני רוצה לקנות באינטרנט ספרים מיפן, בעיקר כאלה של תרגול קאנג'י ואוצר מילים כהכנה לשלבים השונים של הJLPT החל מN3 ומעלה.
אני מקבל הרבה הערות כמו "בשביל מה אתה צריך לבזבז כסף על ספרים יש הכל באינטרנט"... אני יודע, אבל יש לי אובססיה קלה לספרים בשר ודם :)
מאחר והמשלוח לישראל עולה בד"כ יותר מהספר עצמו, הנסיעה הקרובה תהיה הזדמנות מעולה לקנות את הספרים הנ"ל.

לפיכך, יש לי 2 שאלות:
1. ספרים מומלצים לדעתכם למטרות שציינתי? או ספרים מומלצים באופן כללי, בכל נושא, שמתרגלים קריאה ברמת מתקדמים בינונית?
2. מקומות מומלצים לקנות ספרים בזול? (בטוקיו/קיוטו/אוסקה)

שבוע טוב!
מתן.

herouth

New member
אממ... המשלוח לישראל לא עולה כמו הספר.

אלא אם כן אתה קונה באמאזון. אם קונים מ־Honto אפשר לבחור באופציית שליחה SAL שהיא סבירה לחלוטין מבחינת מחיר ומהירה כמעט כמו דואר אויר.

מה שכן האתר הוא ביפנית בלבד וצריך לצלוח את ההרשמה באמצעות כתובת פיקטיבית כלשהי ביפן, ולהכניס את הכתובת האמיתית בכתובת למשלוח. הם בהחלט שולחים לישראל.

Simbbam

New member
אהא. נשמע מסובך

Simbbam

New member
\ובכל מקרה אני נוסע ליפן אז הכי פשוט להביא

איתי את הספרים.

herouth

New member
זה מסובך רק בזמן ההרשמה.

בקניות עצמן זה מאוד פשוט.

תביא בחשבון שספרים זה תוספת משקל רצינית.

Simbbam

New member
מה לגבי לקנות אותם שם ולשלוח אותם בדואר לארץ?

זה לא יצא לי יותר זול?

jonbaum

New member
זה מאפשר לשלוח בדואר ים

שלא יוצא יקר (באופן יחסי) עד כמה שאני זוכר.
אף פעם לא שלחתי בדואר ים מיפן לארץ, אבל מיפן לאירופה לוקח בערך חודש.

mishel s

New member
BOOKOFF

רשת חנויות של ספרים משומשים (שנראים כמו חדשים)
יש שם מאות ספרים שעולים מאה יין לספר... ממש בלי כסף. מאנגות גם כן כמובן.

nwperson

New member
ספרים? מישהו אמר ספרים?

כמו שחירות ציינה, משלוח מהונטו לא יוצא כל כך יקר. ב SAL זה בערך 500 ין לספר ממוצע (לא מנגה). במשלוח ימי לוקח 3 חודשים. הם תמיד מציינים הערכה של תקופת זמן במינימום ומקסימום אבל איכשהו לישראל זה תמיד מגיע ביום האחרון של המקסימום..
אפשר גם להעזר באתרים שמספקים שירותי קנייה (קונים בשבילך ביפנית) והעברת החבילה. עלות של בערך 1000 ין, תלוי איזה ספק.

אבל, כן, אם אתה כבר שם, אין כמו לראות ולקנות בעיניים.

לגבי המלצות ספציפיות על ספרים, יש כל כך המון ממה לבחור ברמה שלך אתה פשוט צריך לשוטט ולראות מה מתאים לך, במיוחד (!!) אם יש לך את האפשרות לדפדף בספרים בתוך חנות אמיתית (
). יש שם מדפים שלמים המוקדשים לספרים המיועדים ללומדי יפנית.
בכל מקרה, אני מצרפת קישור של אתר באנגלית שגם שולח ספרים ביפנית לארץ ויש בו הרבה מהספרים שנחשבים לטובים+ . אם תרצה חוות דעת ספציפית על ספרים מסוימים, בשימחה..

דרך אגב, ספרים בזול - אין ממש דבר כזה, חוץ מ BOOKOFF. נדיר היה שנתקלתי בחנות ספרים שלקחה מחיר שונה ממה שמודפס על כריכת הספר. כמעט כולן לוקחות את אותו הסכום. הדבר היחיד ששונה הוא דווקא במשלוח מיפן לארץ, מהונטו - שם מורידים לך את המיסים ממחיר הספר שהיית קונה ביפן.

nwperson

New member
אתה ממש לא מקריץ להם כתובת..

כותב את שלך, כרגיל. לא זכור לי שאי פעם זייפתי שם כתובת.

herouth

New member
בתקופה שהם היו BK1 לא נדרשה כתובת.

היה אפשר להכניס רק את הכתובת בחו״ל והכל היה סבבה.

אחרי שהם הפכו להונטו, נרשמים חדשים חייבים להכניס כתובת ביפן (אלא אם שינו את המדיניות לאחרונה).

nwperson

New member
יכול מאוד להיות ששינו..

אני לא הזמנתי מהם המון המון זמן ככה ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא. לפני כחודשיים כשרציתי להזמין שוב, הייתי צריכה להרשם מחדש להונטו ולא ביקשו ממני כתובת...

herouth

New member
נרשמת מחדש או רק שיחזרת סיסמה?

כי עכשיו בדקתי את תהליך ההרשמה, ואחרי שמקבלים את הודעת הדוא״ל לוידוא מגיעים לדף שבו מבקשים כתובת.

nwperson

New member
מסתבר ששיחזרתי סיסמא..

אבל זה מוזר, כי הנקודות שהיו לי ב BK1 לא עברו לשם..

בכל מקרה ניסיתי עכשיו, ואני רואה על מה את מדברת.. אבל (!!) יש אפשרות נסתרת מאחורי דלת מספר 2

נרשמתי בלי להכניס כתובת בכלל. כשרציתי לקנות, הוא באמת אמר לי למלא כתובת ביפן. קצת לא הגיוני לי, כי זה אתר ששולח לחו"ל.. אז שיטוט מהיר מאוד באתר העלה את זה -
נכנסים לחשבון שלי -> ספר כתובות -> ושם כבר אפשר להכניס כתובת מחוץ ליפן.

herouth

New member
אה, אפשר לעבור את הדף הזה בלי להזין כתובת?

לא ניסיתי לעבור את השלב הזה כי אני לא באמת צריכה שני חשבונות בהונטו...

הנקודות ב־BK1 (וגם אלה של הונטו עצמה) הן בעלות תוקף לזמן מסויים. יש סיכוי שהן פשוט פגו.

nwperson

New member
אהההה!!

טוב, נו.. הן יתחילו להצטבר מחדש עכשיו ויש לי הרגשה שישברו שיאים

למעלה