ספרים גרועים.

• פותח הנושא alond
  • פורסם בתאריך

alond

New member
ספרים גרועים.

כשאני קורא ספר אני מחפש את הטוב שבו. ממה כן נהניתי. לא קראתי עוד ספר שממש סבלתי ממנו, שאמרתי עליו שהיו צריכים לשרוף אותו או משהו כזה. נהניתי במידה זו או אחרת מרוב אם לא כל הספרים שקראתי. אבל אני יודע שזה לא כך בשביל אחרים. בגלל זה ובגלל שרציתי לדעת: מהם (לדעתכם) היו הספרים הגרועים ביותר שקראתם!!! אני רוצה לדעת מאיזה ספרים להמנע. עזרו לי ילדים טובים וקבלו עוגייה

ange noir

New member
הרשימה השחורה עם נקודות ירוקות

"דרקונים של שלהבת קיץ" וחלק מכובד מ"ששת המפגשים" "החיים היקום וכל השאר", "היו שלום ותודה על הדגים" "נערה בנוף" "פריס במאה העשרים" (אחרי קריאה פעם אחת מבינים למה ורן לא פירסם את זה) סדרת "אילומינטיס" "מעשה השיפחה" סדרת "כישוף" סדרת "הארי פוטר" "זמן כבד" "אגדות" I וII (סופרים גדולים הורסים את עצמם) "סוכנות הבילוש של דירק ג´נטלי" "התימהונים" "ילד האתמול" (נא לא להרוג אותי) "עץ ועלה" זה כל מה שעולה לי לראש הרגע. אני חייב לציין שאלו ספרים שקראתי עד הסוף (חוץ "מהתמהונים" ו"ילד האתמול") כך שאני בלב שלם יכול להמליץ לך לחסוך מעצמך "תענוג" דומה

זוהי בדיוק הבעיה

בחלוקה לספרים "טובים" וספרים "רעים" אני לדוגמא מאד אהבתי את סוכנות הבילוש החיים והיו שלום ותודה על הדגים. קשה למצוא קונצנזוס להנאה מספר כי מן הסתם זוהי חוויה אישית.

אתה שונא את דאגלאס אדאמס?

המדריך לטרמפיסט ב... פשוט טרילוגיה מצוינת (אם כבר החלק החמישי גרוע ולא מובן) כל הספרים שלו ממש ממש טובים ,למרות שבסוכנות הבילוש ניתן לראות ירידה דרסטית באיכות הספר לעומת האחרים עדין ספר קריא מענין ומצחיק.

ange noir

New member
את שני הראשונים אהבתי

מהשלישי זה התחיל להידרדר, וסוכנות הבילוש זה פשוט מכה

Boojie

New member
נו, איש איש וטעמו (הגרוע) עימו...

סוכנות הבילוש ושעת התה הם שני הספרים האהובים עלי אצל אדאמס. הדמות של דירק ג´נטלי היא נפלאה, ומסכת האירועים הסבוכה והמטורפת שאדאמס טווה בכל אחד משני הסיפורים מצחיקה להפליא. ואסיים בחמשיר שכתבתי בזמנו על פי "שעת התה" דווקא, בפרויקט חמשירים שעשינו ביואל לזכרו של דגלאס אדאמס: דירק ג´נטלי אומר שנמאס לו, את האף איזה ילד רמס לו. הוא נדרס לעתים, ונלחם בעיטים, ומפציץ את הבית הרס לו.

Boojie

New member
מי שלא מבין, לא מבין.

אני חייבת להודות שבפעם הראשונה שקראתי את החלק החמישי, הרגשתי שהוא לא מתחבר לי. ואז קראתי אותו שוב, ושוב, ושוב... היום אני בדעה שהחלק החמישי הוא החלק החכם, ההגיוני והחיוני ביותר בסדרה, שסוגר אותה בצורה הכי טובה שאפשר.

k17

New member
DAMM!!!

וואלה איזה רשימה כל החרא מכל וכל נמצא שם נערה בנוף נכתב בידי איזה חולה נפש מסומם בזה אני בטוח. וגם כך לגבי רומח הדרקון !!! איזה אילוץ להוציא את שישיית המפגשים ודרקונים של שלהבת קיץ דחף אותם להוציא אותם פשוט ירידה ברמה !!! ק.ד.

הייזל

New member
אני באמת לא רוצה למחוק הודעות

שלך. מה דעתך למתן קצת את השפה שלך?

k17

New member
סליחה

סליחה אבל ואווו לא הייתי מסוגל להתאפק ...

Boojie

New member
הספר הכי רע שקראתי אי פעם

(ואו, כבר השמצתי אותו בכל כך הרבה פורומים) זה "מלאך חבלה" של איזה רוסו אחד, שהיה כל כך רע שהוא הספר היחיד בחיי שלקחתי בחזרה לחנות ודרשתי להחליף בספר אחר. והממסד ציין גם בזמנו שזה היה סבל נורא לתרגם אותו. ספר שיש בו כל מיני רעיונות שהיו יכולים להיות מוצלחים, אבל משולבים ביחד באיזה מיש-מש נורא וממש לא מוצלח. אני לא קוראת הרבה ספרים רעים, כי בדרך כלל אני מצליחה להמנע מזה. למשל, ספרי פנטזיה גנרית אני לא קוראת בכלל, וכך נמנעים ממני ספרי ה"טארוט" וזוועות דומות, שעל פי עדויות הציבור לא ראויות למאכל אדם.

Dorfl

New member
אני אפתיע אותך

THE LORD OF THE RINGS (עדיין לא הצלחתי להכריח את עצמי ולסיים) THE HYTCHHIKER´S GUIDE (כל אלו שקראתי מהם) לא בהכרח ההכי גרועים, אבל אלו שאני זוכר. אני ממש לא מבין על מה כל המהומה שלקמה סביב הספרים האלו. אני יכול רק לנחש שזה בגלל שהם היו פחות או יותר הראשונים בתחומם או הראשונים המפורסמים בתחומם, אבל הם בהחלט לא הטובים ביותר.

La Gamba

New member
כן בהחלט

שר הטבעות בהחלט נכנס לרשימה השחורה שלי, אבל המדריך לטרמפיסט (עדיף להביא את השם בעברית מאשר להביא אותו באנגלית עם איות מאולתר) הוא כזה ספר אדיר! כמו כן שאר ספריו של דאגלס אדמס, כמו כן עלי לציין שרומח הדרקון היא סאגה אדירה, (חוץ מכמה ספרים עלובים שאפילו לא נכתבו ע"י הסופרים המקוריים). אבל אני די בטוח שהרבה ספרים שרובנו כאן בפורום הכנסנו לרשימה השחורה, לא היו נכנסים אם היינו קוראים אותם בשפת המקור (נא להתעלם מספרים שאכן נקראו בשפת המקור)

Dorfl

New member
ממממ

1. אני תמיד קורא בשפת המקור (אנגלית). 2. מצטער על השגיאה באיות, מאוד לא אופייני, אם יותר לי להחמיא לעצמי (זה בסדר, אני מרשה לי [תודה]). 3. הטרמפיסט לא ראוי לתואר "ספר", ולא רק בגלל שהוא אכן לא התחיל כספר. אין שום רצף עלילתי שחשבו עליו מראש - הדמויות מסתובבות להן ביקום ונקלעות להרפתקאות שונות חסרות כל קשר רק בכדי שדאגלס יוכל לדחוף לנו עוד בדיחה לו מצחיקה אחת ל-20 דפים. העלילה נראית כאילו נכתבה על ידי דאגלס בגיל 6.

La Gamba

New member
נגיד

לפי דעתי דאגלס אדם הוא םי אלף יורת טוב ממה שאתה חושב, ויכול להשתוות לפראצ´ט. אבל זוהי כמובן דעתי. (דרך אגב, נחמד לראות ספר שונה מפעם לפעם)

Ergil

New member
אדינגס

דויד ולי אדינגס. הכל בכל מכל כל שנושא את השם אדינגס על גבו.

ange noir

New member
הוא לא כל כך גרוע

פנטזיה נוסחתית ברמה טובה מהמצויה אפילו, אישית אני מעדיף את המלוריאן על רומח הדרקון הכל יום

אדינגס מושמץ יתר על המידה.

למעשה, הוא אחד הסופרים שאני יותר נהנת לקרוא. נכון, הוא ממחזר. וחוזר על עצמו. וממוסחר. והמלוריאן דומה לבלגריאד. אז מה? אלו ספרים שנורא נהנתי לקרוא. כמו אצל בסטר, העלילה היא לא הדבר החשוב ביותר (כי בואו נודה בזה, לבסטר כמו לאדינגס אין עלילות מתוחכמות מדי), אלא הכתחבה עצמה. ישנם קטעים מהספרים שאני כבר מכירה בע"פ, ואני יכולה לחזור על כל אחד מהם (מהספרים, מכל סדרה, כולל הספר של בלגריאד והספר של פולגארה) אלפי פעמים בלי להשתעמם. ולמה אני תמיד מוצאת את עצמי מגינה עליו? ונעבור לרשימה האוקטרינית (אני דווקא אוהבת שחור) שלי: *הר סין ז´אנג - נחמד, אבל *כל-כך* לא מוביל לשומקום. אם הייתי באה אליו בלי ציפיות אולי לא הייתי מתאכזבת, אבל... הספר חסר כיוון לחלוטין. קטע מחיים של מישהו (שמתואר באופן מבריק, נכון), אשר נגמר סתם! זה לא סתם סוף פתוח. זה האמצע. בהתחלה חשבתי שהעותק שלי פגום. כמו כן, ישנם כמה סיפורי משנה שמפורטים בבהירות ופירוט, משתלבים בעלילה לשבריר-שנייה בלתי חשוב, ואז נעלמים גם הם, בלתי פתורים. מתסכל נורא. *סדרת מאג´יפור - מרוח. נוראי. *ניבן המאוחרים (מהנדסי הטבעת, והשלישי) *סדרת חפצי הכוח. פוי. אלו קפצו לראש... ______________ יום לא-הולדת שמח, גל

למעלה