ספרים חדשים

שופרא

New member
ספרים חדשים ../images/Emo34.gif

"זה לא אתה, זה אני" ספרו החדש של הפסיכותרפיסט האמריקני ניל קמינסקי על זוגיות ופרידות בקהילה ההומוסקסואלית בימים אלה ראה אור בהוצאת "שופרא לספרות יפה", המתמחה בספרות הומו לסבית, ספרו החדש של הפסיכותרפיסט האמריקני, ניל קמינסקי, על זוגיות ופרידות בקהילה ההומוסקסואלית. "זה לא אתה זה אני" הוא ספר "איך ל...". אתה תלמד איך לעשות הערכה של היחסים שלך, איך לעזוב ביעילות אם בחרת בכך ואיך להתמודד ולצמוח מתוך חוויית הפרידה. כך תלמד מה לצפות ואיך לעמוד בהשלכות הנפשיות והחברתיות של הניתוק. הספר מיועד להומואים שסיימו מערכת יחסים אחת ומחפשים חבר חדש, להומואים השוקלים פרידה מבן זוג או נמצאים כבר בתהליך כזה, למי שנמצאים בתוך מערכת יחסים שמתחילה להשרות בהם אי נוחות, ולמטפלים ומנחי קבוצות תמיכה. "זה לא אתה זה אני" בוחן את היקפו המלא של תהליך הפרידה בין גברים הומואים. הספר מתייחס להחלטה להיפרד, ללחצים בתוך קהילת ההומואים כנגד הניתוק, לצער שבאבדן, להשלכות הרגשיות והחברתיות שבפרידה, להתמודדות, להחלמה ולמרכיבים של יחסים בריאים ובני קיימא. אף על פי שהספר נכתב מנקודת מבטו של העוזב, חלק גדול ממנו רלוונטי גם לנעזב. הספר מתאר רבים מן הסימנים לחוסר התפקוד ביחסים ההומוסקסואליים, ויוכל לעזור לקורא להבין את מקור הבעיה ביחסיו עם זולתו. ייתכן שהבעיות עדיין ניתנות לפתרון ומערכת היחסים שרירה וקיימת. אך אם הקשיים נותרים לא מטופלים הם על פי רוב מתעצמים עד אל מעֵבר לנקודת הפתרון, בדומה למחלה ממארת. כן ראה אור בהוצאת "שופרא לספרות יפה" המדריך "חדוות המין ההומוסקסואלי" מאת ד"ר צ'ארלס סילברשטיין ופליס פיקנו, מדריך על יציאה מהארון, פסיכולוגיה של הומואים, חיזור, אהבה, מיניות ועוד. זהו ספר הדרכה המתאים לכל גיל, למי שרק שוקל אם לצאת מן הארון ולמי שחי גלוי, לגברים שחיים לבדים ולגברים עם בן זוג. ספר זה מוקדש כולו לחיים ההומוסקסואליים. האם יש דבר כזה, ביסקסואליות? האם יש ביטוח מיוחד לזוגות של גייז? יש לי בעיות שפיכה. מה לעשות? מה זה חדר חושך? איך אתמודד עם הקנאה והרכושנות של בן הזוג שלי? איך מתמודדים עם הזיקנה? – שאלות אלה ורבות אחרות מקבלות מענה מפורט בספר זה. ד"ר צ'ארלס סילברשטיין, פסיכולוג בעל שם, עובד עם גברים הומוסקסואלים יותר משלושים שנים ומחבר שותף של חדוות המין ההומוסקסואלי. סילברשטיין שיתף כאן פעולה עם הסופר שזכה בשבחי הביקורת, פליס פיקנו. יחד כתבו ספר חשוב כמדריך ליציאה מן הארון להומוסקסואלים צעירים. לפרטים ורכישה – הוצאת ספרים "שופרא" טל' 03/5176364 פקס. 03/5177431

"זו לא את, זו אני "

מה ההבדל בין הסוגיות האלו אצל הומואים ולסביות? למה סוגיות היציאה מהארון או בניית זוגיות חד-מינית , צריכות להיות ל"הומואים בלבד"???

odedee

New member
שאלה יפה.

אני חושד שחלק מהתשובה הוא "דעות קדומות של המחבר".

אני מתביישת לומר

ששמעתי לפני זמן מה סקירה רדיופונית על הספר הזה. המראיין בחר פסיכולוג, שעושה גם טיפולים זוגיים, ובכללם גם טיפולים זוגיים ללא-מעט זוגות הומואיים, כדי לדבר איתו על הספר הזה. 'במה שונה פרידה הומואית מפרידה בין בני זוג הטרואיים?', שאל המנחה אותה שאלה עצמה. והמרואיין העלה כמה נקודות טובות, שאינן שונות באופן מהותי, אך בהחלט היה בהן ייחוד. ואני מתביישת, כי אני לא זוכרת מהן.

../images/Emo6.gif (יפה לך הסומק)

ואת זוכרת, אם היה בהן ייחוד לעומת פרידה בין לסביות?

למעלה