ספרים ישנים למכירה/מסירה

drumin

New member
ספרים ישנים למכירה/מסירה

עזרתי לאבא שלי לעשות סדר בחדרון אחסון שלהם בבית, וניסינו למיין את הספרים שהיו שם. בסה"כ הצטברו שם ספרים בערך מהארבעים שנים האחרונות, מאז שהורי עלו לארץ. הרוב המוחלט של הספרים הם ספרי לימוד (Text books) מתקופת לימודיהם (סוציולוגיה, כלכלה, ביולוגיה, כימיה וביוכימיה) בתיכון ואוניברסיטה,אבל גם כרכים של "תרבות" וחלק מהאנציקלופדיה העברית (כ-10 כרכים). כנ"ל אנציקלופדיה מלאה לתולדות הספרות (6 כרכים כחולים). בנוסף ספרי קריאה מזמנים שונים (השלושים שנים האחרונות) באנגלית (ספרי מתח ופרוזה) וספרי ילדים ונוער. חלק מהספרים הישנים יותר היו במצב מתפורר (במיוחד ספרי אוניברסיטה) ולכן נאלצנו לזרוק אותם, אבל יש עדיין לא מעט ספרים שאנחנו כרגע עומדים מולם כאובדי עצות ומתלבטים מה לעשות. אני אקדים ואומר שאולי יש שם דברים טובים אבל הסיכוי למצוא פנינים ואוצרות מדהימים לא גדול. אנחנו משפחה שאוהבת ספרים ויש לנו המון מהם. אבל בכל זאת - יש כמות עודפת שאנו מעוניינים לפנות החוצה. מצד שני אנחנו לא מומחים גדולים ואני בפירוש מניח שכמות ה"זבל" (אם אפשר לכנות זאת כך) היא גדולה יחסית לדברים שכן אפשר להפיק מהם ערך. לכן כתבתי "למכירה/למסירה" - אין כאן עניין של כסף או לעשות קופה. שקלנו למסור חלק מהדברים לעמותות לאיסוף לנזקקים, רק להערכתי יש כאן דברםי לעמותות לא יהיה מה לעשות איתן. איך אפשר להעריך בכלל אם יש כאן איזה שווי לספרים הללו ? מישהו שיודע על גוף שיהיה מעוניין לקבל ספרים מעין אלה ? בתודה מראש על העזרה, ירון

shay2222

New member
אשמח לקבל רשימה של הספרים

או לפחות לשמוע על מספר מסויים של ספרים שנראים בעיניך כבעלי ערך או יוצאי-דופן במיוחד. שי.

drumin

New member
נתתי רשימה כללית

בגדול יש שם ספרי פסיכולוגיה/היסטוריה/כלכלה/מדעי המדינה משנות ה-70 בערך כרכים של תרבות (כ-10) כרכים של האנציקלופדיה העברית (כ-10) אנציקלופדיה לספרות ב-6 כרכים ספרי חינוך ספרי ילדים למיניהם אולי יש ספרי ז'ול וורן (שקראתי ואולי לא אקרא) ויש עוד. כפי שאמרתי - אולי למי שמבין יש ידע מה טוב ומה לא. בגלל זה אני פחות מחפש למכור ויותר לתת. לא נעים לזרוק ספרים.

shay2222

New member
אפשר לקבל דוגמות ?

האם אפשר לקבל דוגמות לספרי הילדים שברשותך ? מספיק שם ספר ושם מחבר. שי.

bilbibilbi

New member
האנציקלופדיה לספרות

נשמעת לי מעניינת.. חוץ מזה אולי כדאי לברר בספריות שונות אם הם מעוניינים בספרים...

אני לא מכירה שום גוף שיהיה מעוניין

לקבל את הספרים האלו אבל אם לא תמצא להם קונים כאן ישנה חנות בחיפה, בהדר, שאפשר למכור לה ספרים משומשים. אולי כדאי שתיתן רשימה מפורטת של ספרי הקריאה כולל שם סופר וכותר.

למעלה