ספרים לגיל שמונה

Almost me

New member
ספרים לגיל שמונה

הבן שלי (8) קצת מאס בקופיקו (לא תאמינו כמה ספרים יש בסדרה הזו), ומכיוון שחשוב לי שהוא יקרא הייתי רוצה להעביר אותו הלאה על מנת שהוא ימשיך בקצב הנוכחי ולא ימאס בזה במיוחד עכשיו כשהחופש הגדול בפתח. יש לכם רעיונות איזה ספרים יתאימו? אני פשוט לא בדיוק זוכרת את השלב הזה אצלי ומה קראתי - מה גם שהשביעיה הסודית יראה לו קצת ארכאי. חשוב, כשהוא רואה ספר ארוך (מעל 100 עמודים) הוא "חולק" איתי את נטל הקריאה, כך שספרים עד 100 עמודים יתקבלו בברכה רעיונות יתקבלו בברכה

אולי

ג'ינג'י?! זה על ילד בגיל 8-9 וילדים אוהבים לקרוא ספרים שמספרים על ילדים בני גילם.. אבל יש פחות מ-100 עמודים ויש המון ספרים יותר מ50 וגלילה רון-פדר לא מפסיקה לכתוב..

Almost me

New member
פחות ממאה זה טוב

יותר ממאה מחייב אותי ל"שותפות פעילה"

חוץ מהתשובות שנתנו לך בפורום

ספרות לגדולים, אני יכולה להמליץ לך על ספרי הוצאת "מרגנית". יש שם הרבה ספרים שכבר הפכו לקלאסיקות (צ'רלי והשוקולדה, למשל). אני קראתי את אריך קסטנר בגיל 8, אבל אולי אם הוא בוגר קופיקו, השפה תראה לו ארכאית מדי. מצד שני, יצאו עכשיו תרגומים של מיכאל דק, בשפה יותר מודרנית. "יותם בלש פרטי" (ויש עוד שני המשכים) של גלילה רון פדר משלבים עלילה בלשית עם סיפור בשפה ילדותית למדי. אם הוא אוהב חיות (וגם אם לא, בעצם, שילמד לאהוב
) - ספריה של דורית אורגד: "ידידתי זהובת הסנפיר", "ידידתי זהובת הכנף" ו"אורחת לשנה אחת" על ילדים שמגדלים כל מיני חיות. לדעתי, כדאי להתמקד בסיפורים על ילדים בגילו. אני מצרפת לך קישור לאתר כנפיים, שם יש הרבה תקצירים של הרבה ספרים מצויינים.

blue skies

New member
עוד כמה ספרים

נזכרתי בכמה ספרים שקראתי בגיל הזה והיו נחמדים בת מונטנסומה ספר נחמד שאני חושבת שילד בן 8 יאהב את זה כמו כן היו ספר עם שלושה כרכים (לא גדולים) אני לא סגורה על השם לא זוכרת במדויק משהו עם המלך מתתיהו משהו דומה לזה- מישהו זוכר אולי?

maore

New member
קסטנר זה מצוין. אמיל והבלשים

גם אמיל של לינגרדן הוא קצר (בניגוד לרב ספריה) ונראה לי יכול להתאים. סיפורי ניקולא הקטן של גוסיני - הספר קצר והסיפורים קצרים. מצחיקים ביותר. אבל כדאי שתקראי לפני זה ותחליטי אם מספיק חינוכי לדעתך. לדעתי ילדים מאוד יזדהו עם המכות/דחיפות/ריבים/רצונות/בעיות של הדמויות.

blue skies

New member
אחותי הקטנה היא בערך בגיל הזה

קצת יותר גדולה והיא קוראת את צמרמורת כמו כן היא התחילה לא מזמן לקרוא ספר שקניתי רכבות לחופש רכבות לגיהנום של אריך באר ספר על השואה

blue skies

New member
ספרים של זו'ל וורן

אחותי כפי שכבר כתבתי בהודעות אחרות
בגיל הזה ואתמול - לפי בחירה שלה קניתי לה את הספר חמישה שבועות בכדור פורח של זו'ל וורן יש לו עוד ספרים שיכולים למצוא חן בעיני הבן שלך

למעלה