ספרים לגמילה מטיטולים

ספרים לגמילה מטיטולים

מה מומלץ? יש סיר מוכן בבית שליום שהילדה תחליט שהיא רוצה, ואני רוצה גם ספר שיהיה מוכן. תודה.

לימורא

New member
סיר הסירים של אלונה פרנקל

שיהיה בהצלחה!! גם אנחנו מתכוננים לגמילה ( מחכים לאביב ) יום טוב לימור

אם אין לך את הספר הזה אל תקני אותו

אישית לא אהבתי אותו כי אין בו סיפור.. מה גם שהוא כבר מיושן לדורנו (מי מחתל עוד בחיתולים עם סיכת בטחון
) שווה לך לחפש ספרים אחרים שיותר טובים.. גם הקלטת "בלי חיתולים" טובה לגמילה אבל יש כאלו ששונאים אותה בגלל השימוש המרובה בה ב"פיפי-פרס".. 0מתן תמורה עבור עשיית פיפי בסיר או אי עשיית פיפי בחיתול/תחתונים...)

רותי ע

New member
לא רוצה חיתול / רן כהן-אהרונוב

סיפור על ערן שלא רוצה חיתול אבל גם קשה לו בלי לפספס..אבל לא נורא. יש פתרון.. עידן אוהב את הסיפור למרות שכרגע זה מד"ב בשבילו..

עינתפ

New member
שלושת הספרים האחרונים

מאוד מאוד מומלצים באיחוד לציפי ברח הפיפי. מצחיק וכייפי.

odeia

New member
חגית, לנו יש את הספר: הסירסיר של

תותי, ספר מקסים ויפה

רותי ע

New member
יש המלצות לספרים בנושא הכנה לאח/ות

חדש/ה ? לא, לא זקוקה לזה אישית..
ההמלצות על ספרי הגמילה נמצאים במאמרים. אני מעוניינת להרחיב את הרשימה גם על נושא נוסף..

המלצות לספרים להולדת אח/ות

1. לטוטי יש אחות (אותו טוטי מהסירסיר של טוטי). 2. יש לי אח קטן (ספר קרטון נחמד לגילאי 2-3). 3. אחות קטנה והיא שונה של דפנה פונדק מן (על תינוקת אוטיסטית במשפחה) ממש מומלץ לקרוא איך הילדה הגדולה הסתגלה לכך שיש לה אחות תינוקת ואח"כ לזה שהיא גם אחרת מתינוקות אחרים. זה ההמלצות שלי.

limori

New member
בבטן של אמא - תומס סונסון

ספר עם איורים מקסימים ומשעשעים... אני קצת שיניתי לו את הטקסט אך כעקרון שווה לקנות בשביל הציורים. אני רוצה להעיר הערה קטנה - כל הספרים שמכינים לקראת אח או אחות קטנה מדגישים את ענין הקינאה שלדעתי מיותר לעלות אותו לפני שהוא "מתעורר" לבדו. לכן לא להתעצל ולשנות את הטקסט....

אורית ג.

New member
מסכימה אתך לימורי: על הספר על

האיורים ובמיוחד על שנוי הטקסט ועל כך שלא צריך "להזמין" את הקנאה. בתי לא ידעה שהיא אמורה לקנא ועד כה היא מקבלת ומסתדרת נפלא עם אחיה (הבדל של 5 שנים - אולי גם זה הועיל כאן) וטקסטים אני משנה בהרבה ספרים (הפחדות , איומים, עברית לא תקנית, גישה שלא מקובלת עלי לדברים) ומתקנת ממש עם עיפרון בתוך הספר כדי שגם קורא אחר (אבא, בייביסיטר וכו´) יהיה עקבי אתי. כל זה בגיל הרך, בגיל שלה (6) אני מסבירה למה לא מקובל עלי מה שכתוב ולא מתקנת כמעט.

limori

New member
אורית אני אמורה ללדת במאי

כשהבן היחיד שלי יהיה בדיוק בן 5. אני כ"כ מקוה שבאמת לא תהיה קינאה... קראתי המון המון המון ואומרים שההסתגלות היותר קלה לאח היא באמת בגיל 5 והנה אצלכם גם כן היתה הסתגלות קלה. אני מחזיקה לעצמי אצבעות. ושאלה - האם יש לך המלצות של עשה ועל תעשה? או שפעלת באופן רגיל?!?!? אשמח לשמוע לימור

דיאנה1

New member
גם אצלי ההפרש בין הילדים חמש וחצי

שנים ואני חושבת שזה נהדר, גם לגדול וגם לקטן. אצלנו שון, הגדולה, ממש ביקשה ונידנדה שיהיה לה כבר אח קטן. ואני חושבת שהרבה יותר קל לקבל משהו כשנורא רוצים אותו לפני כן גם אם יש בו צדדים פחות נעימים. היא קיבלה אותו נהדר, ובשמחה, וכל הזמן אמרו לי "כן ככה זה בהתחלה, חכי ש..." וכבר שנה זה לא משתנה. בכלל, יצאה התאמה נורא נחמדה ביניהם: לו צומחות שיני חלב, לה השינים הקבועות. הוא לומד להנות מסיפורים. היא לומדת לקרוא. אז היא מקריאה לו, לה יש מי שמקשיב ולו יש מי שמקריא. אני כל כך מסכימה עם אורית! בכלל לא חייבת להיות קנאה. וגם אני לא אמרתי לה מראש שהיא צריכה לקנא בו. החלטתי שאם הקנאה תגיע, אז אני אתמודד איתה, ולא אדבר איתה מראש כאילו הקנאה הכרחית. כן ניסיתי להכין אותה לקשיים: שהוא בוכה ביום וגם בלילה ולפעמים מפריע, שאמא תהיה מאד מאד עסוקה ולא תמיד יהיה לה זמן בשבילה, שנהיה כמה ימים בבית חולים והיא תהיה עם סבא וסבתא. ככה שכשהקשיים הגיעו היא כבר היתה מוכנה ולא מופתעת. יש ספר נפלא בשם "אחים ללא יריבות" שאני מאד ממליצה לקרוא.

הערונת,

כתבת בית חולים ולי זה צרם. אני מקפידה לאמר בית יולדות כי הרי כשהייתי שם לא הייתי חולה. סתם הערה, שנראתה לי חשובה. מסכימה עם כל הדברים שכתבת למרות שאצלנו ההפרש בין הילדים הוא שנתיים ורבע ושנתיים וחצי. קנאה היתה קיימת אך מעט בין הגדול לאמצעי ונעלמה לגמרי כשנולד השלישי.

דיאנה1

New member
צודקת. אולי באמת אמרתי לה בית

יולדות כי אני לא זוכרת שהיתה עם זה בעיה או שהיא חששה שאנחנו חולים או משהו כזה. האמת היא שזה אחד הדברים הכי מעצבנים בלידה, להיות בריאה ולשכב בבית חולים... מתי כבר יהיו מרכזי לידה שלא בתוך בתי החולים? ואני בטוחה שיש המון יתרונות גם להפרש קטן בין הילדים. למרות שזה נראה הרבה הרבה יותר קשה להורים.

limori

New member
כמה נעים לשמוע

וכמה מכעיס לשמוע את המשפט "כן ככה זה בהתחלה חכי ש....".... זה בהחליט מרגיז

מסכימה איתך בקשר לשינוי הטקסט

למרות שלי קשה לעשות דברים כאלה. מה שצרם לי זה זאת כותבת בספר, אותי חינכו שעל ספרים צריך לשמור - לא מקשקשים, לא קורעים ולא מקפלים אזניים. איך תסבירי לילדים למה אסור להם לקשקש בספר?

למעלה