ספרים לנוער.

the mush

New member
ספרים לנוער.

שלום, אחרי שקראתי את הספר "הקיץ של אביה", נורא אהבתי והמשכתי ל- "עץ הדומים תפוס". היתי רוצה בבקשה שמישו בבקשה ימליץ לי על ספרים באותו סיגנון {ניצולי שואה, דור שאחרי הניצולי שואה וכו'}. ומשהו טיפה לא קשור, אבל מישו יודע איפה אני יכולה להשיג את הסרט "הקיץ של אביה". תודה מראש

dawn35

New member
ספרי שואה לנוער

יש סדרה מצוינת בהוצאת יד ושם סדרה ע"ש קורצ'ק עם ספרים רבים ומגוונים כולם על חוויות והשרדותם של ילדים ונוער בזמן השואה. מומלץ!

כמה המלצות

*חיילי עופרת/אורי אורלב *הילד משמה (לא זוכרת מי כתב...) *לגבי הסרט- ניסית לשאול בספריות וידאו? לא נראה לי שהוא נורא קשה להשגה וזה אכן (גם) סרט מצויין.

ספרים בנושא השואה לנוער

א. את הספר הילד משמה כתבה תמר ברגמן. "בקריאת כיוון" או "מה שנקרא" תכנויות בטלוייזיה הופיע המחזה קצרה על הספר. ועוד ספרים א. משחק החול /אורי אורלב . ב ילדה שאת שמה אינני זוכרת /רחל קרמר ג. הסרט האדום /נחמה רהב .ילדה במלונה /השם לא זכור לי . מאה ילדים שלי /קריכלר הילדים מרחוב מאפו . רחוקי משפחה /אורי אורלב . אי הציפורים אורי אורלב . ועוד ועוד .לידיה מלכת ארץ ישראל/אורי אורלב . סיפור אחר /אמיליה רואי . תמיד ילווה אותו צל /יעקוב בוצין ילדי היער /דבורה קיפניס .ארץ עיר משפחה /עמלה עינת . מאין את נערה אירנה ליבמן. בהצלחה כול שאלה תענה ברצון.

n O i T a

New member
היי לך!!!!!!!!!!!

אני נורא נורא נורא נורא נורא נורא ממליצה לך על הספר "המסע לשם" של גלילה רון פדר!!!!!! זה ספר מממממש מקסים ודי קל יחסית שמשלב גם עבר ודי הרבה הווה... מסופר על נער שנוסע למסע שורשים עם סבא שלו שחווה את השואה על בשרו.... הספר משלב גם את בעיותיו החברתיות והכלליות של הילד וגם את סיפורי השואה....נורא נורא מומלץ!! אמנם לא הייתי אומרת שיש איזשהו דמיון בינו לבין הקיץ של אביה...כי שני הספרים נכתבו בתקופות לגמרי שונות וע"י סופרות לגמרי שונות... מקווה שתהני... נועה!

גן העדן

New member
חובה המסע שלי עם אלכס של אלמוג

רות אם אני לא טועה. גם רוץ ילד רוץ/ אורלב, גם הילדה מן המנזר /של אורה מורג גם המצחיקה עם העגילים של רוזמן יעל תהני מאד מכל הספרים האלה

למעלה