ספרים- מה לא לקרוא?

RainBird

New member
ספרים- מה לא לקרוא? שאלה מעניינת- הרבה ספרים הומלצו במשך השנים בפורום הזה- אבל אילו ספרים האנשים בפורום ממליצים לא לקרוא בגלל שהם לא יעילים וכדומה? מאגיה הלכה למעשה- דרז'ה מיקהמיק- הספר הפרקטי הראשון שלי על מאגיה. הוא כ"כ דיכא אותי והיה ריק ולא ספציפי שרציתי לזרוק אותו לאש. הוא למעשה חוברת דקיקה עם צמד תרגילים ושפה יבשה להפליא. המסר העיקרי של הספר הזה- "אי אפשר ללמוד מאגיה לבד- תמצא מורה. ציטוט נבחר: "מי שלומד מאגיה, עושה זאת בדיוק כמי שלומד כל תחום טכני אחר, כלומר בעזרת הוראות שהוא מקבל ממי שבקי בתחום זה.... המאגיה אינה מיסתורית יותר מבישול." Bewitched-Titana's Book of love spells אוקיי. דבר ראשון זה ספר אדום קטיפתי עם תמונות חמודות ומשגעות. הוא אמור להיות אוסף לחשי אהבה לכל מטרה. למעשה הכותבת היא וויקאנית לבנה ונקייה שלא תיתן לכם לחש "ההוא יתאהב בה" גם אם תכוונו אליה רובה ציד- אז יש טעם נפגם בספר מעצם מהותו. אבל לעומת זאת בלי מיצמוץ היא תיתן שני לחשים "להסרת" התעניינות של מאהבים לא רצויים בגבר שלכן. מישהו רואה כאן בעצם סוג של אירוניה מרירה? הלחשים עצמם לא משהו. הסימליות היא לא משהו. ואם מישהו יכריח אותי לשייך כרוב אדום לרומנטיקה אני אצרח. ציטוט נבחר: "not everyone is scrupuloud in their approch to finding a lover; citing the saying "All's fair in love and war".... הספר נכתב על ידי Titania Hardie על מה אתם ממליצים לא לקרוא? ../images/Emo13.gif

jen10

New member
שלום! אני מחשפת לחשים של כישופים על כל מיני - ושהיו רק אמירות בלי (נרות, קופסאות וגדומה) פריטים . האם קיים כזה אתר שמדבר על אמירות של הטבע ואלים תודה

RainBird

New member
שלום! מחפשת נכתב ככה. המלצנו לך בעבר על ספרי לחשים ואין לאמירה שלך שום קשר לשירשור הזה. להבא תמנעי.

jen10

New member
פשוט לא ידעתי איפה לכתוב את ההודעה שלי, נכון שאמרת לא לפתוח מודעה חדשה אז לאר עשיתי זאת. האם את מכירה אמירות שלא עם נרות ודגומה

PurpleFilth

New member
אמירות של הטבע? נושא מעניין ביותר. לדוגמא, "החזק שורד". זה חתיכת אמירה, אמנם פרשנות אנושית, אבל אין ספק שבאה מהתבוננות בטבע.

nepthys

New member
נפילות... animal spirit זה מוזר, יום אחד קמתי והחלטתי שאני רוצה לקרוא את הסופרות המפורסמות האלו שמשבחים אותן ברחבי אמאזון כמו פטרישיה טלסקו, דורותי מוריסון, ג'רינה דאנוויץ' וכו'.. חשבתי שהן בטח כותבות בסגנון כייפי וקליל. לא ציפיתי למי יודע מה עומק. אבל לפחות ציפיתי לעניין וקלילות. בחרתי ב-animal spirit של פטרישיה טלסקו בגלל שהוא היה שונה. היא אמרה שהיא לא רק תיתן מיתולוגיות שונות אלא גם תיתן מידע ביולוגי על החיות, תכונות מיוחדות שלהן, אורח החיים שלהן... ואני מתה לקרוא על דברים כאלו אז חשבתי שאהנה. הספר עצמו פשוט תמוה בטירוף. דבר ראשון, היא לא מכסה אפילו שבב מהחיות שקיימות בטבע. למרות שהיא מחלקת אותן לקבוצות ביולוגיות יש קבוצות שהיא מתעלמת מהן לגמרי וללא סיבה נראית לעין. המידע עצמו פשוט יבש - היא נותנת אמנם מידע על כיצד הן חיות, המבנה החברתי שלהן וכו', אבל ללא מיתולוגיה או סיפורי עם רלוונטיים ואפילו ללא "תרופות סבתא" שמבוססות על שימוש בחיות... אני מתה על חתולים ולא למדתי שום דבר מהספר הזה לגבי מיתולוגיות על חתולים או אפילו אורח החיים שלהם.. היא מציעה לאסוף חיות שנדרסו ולבשל אותן עד שהבשר נפרד מהעצמות, ואז להשתמש בעצמות לחיזוי. עד כמה שזה באמת נשמע כמו חוויה מעניינת, אני בתור בנאדם היפוכונדרי שגדל בבית צמחוני לא הייתי חושבת אפילו על לעשות כזה דבר. רוב הכשפים הקטנים שהיא נותנת מבוססים על דברים שקשה להשיג. כמו לשתות חלב של אתון או לקבור בצומת גופה של עטלף. אני חשבתי שהיא תיתן מדיטציות או סיפורי עם יפים... בקיצור, אכזבה. רואים שהיא עשתה מחקר אבל המידע שהיא נותנת לא שימושי. וכמובן שיש לי גם את Yule של דורותי מוריסון כי חשבתי שזה יהיה מבדר וזה ממש לא. זה יותר ספר על כריסטמס מאשר ספר על פגאניזם. בנאדם פגאני יכול לקרוא את הספר הזה ובכלל לא לתאר לעצמו שהוא מתאר חג של וויקאנים. אפשר לחשוב שזה סתם ספר על חגי חורף שונים בתרבויות שונות. אבל באמת שלפני שקניתי את הספרים האלו ידעתי שזה הולך להיות זבל. כך שאני מופתעת שהופתעתי. לעומת זאת, יש לי ספר בשם ancient spellcraft של סופרת בשם laura perry. זה ממש נשמע מבטיח - כשפים מהעולם העתיק. מה כבר יכול להיות רע? נתחיל מזה שחלק גדול מרכיבי הכישוף הם דברים מפלסטיק כמו בובות פלסטיק של בתולת ים, קילשון מפלסטיק, ואפילו עץ תמר מפלסטיק... מה הבעיה להשיג תמרים ולהשתמש בהם? יותר קל להשיג עץ תמר מפלסטיק??.. יש כל כך הרבה עשבים, קריסטלים, ושאר דברים טבעיים שקל להשיג בסופרמרקט והם יותר נכונים היסטורית.. אני תארתי לעצמי שהיא תיתן כשפים שנכתבו בתקופות עתיקות. והיא פשוט נותנת כשפים שהיא עצמה כתבה. לא חבל? הרי יש כל כך הרבה טקסטים שומריים, יוונים ומצריים שאפשר להשתמש בהם.. לא צריך להיות ארכיאולוג בשביל זה, טקסטים חשובים כמו ספר המתים המצרי והאנומה אליש אפשר למצוא, ואפילו תרגומים של הטקסים ההרמטיים וכו'.. בסופו של דבר, זה ספר של כשפים חדשים, בשימוש שמם של אלים עתיקים.. ואפילו הכשפים לא טובים כ"כ.. יש לי גם את the green witch herbal שזה ספר טוב, אבל אין בו כלום על כישוף.. אפשר לפנות אליו בנוגע לבעיות בריאותיות או קוסמטיות והוא באמת עוזר וכתוב בצורה מעניינת, אבל אין שם שום דבר שקשור למאגיה. למרות שדמיאן טוען ששמן שהכנתי לו בעזרת הספר הזה עזר לו במיגרנות שלו... אבל אין שם שומדבר שקשור למאגיה, רק לרפואה טבעית.. אם אתה רוצה אני מוכנה להחליף איתך תמורת הספר של טיטניה..:) דווקא באמאזון יש לטיטניה ביקורות טובות לרוב..

ספר אחד-לצערי אין לי זמן להרחיב יותר מדי כרגע,כי יש לי מבחן ללמוד אליו.. אני מדברת על הספר-"כישוף וקסם" של אמבר ק'. אני יודעת שיש לפחות אדם אחד שלא חושב שהוא כזה נורא,אך זה עדיין לא משנה את דעתי האישית שהספר הוא גרוע. המחברת נשמעת מגוחכת בהרבה מהקטעים,אין בו עצות יותר מדי פרקטיות למעט אולי מדיטצית שורשים,ולמי שאין טיפה רקע בנושא-הוא עלול להיות מאוד לא מובן,מאחר ואין הבהרות לגבי המושגים שניתנים שם. אה כן,ויש בו איורים מגוחכים שלא קשורים בשיט לנושא אלא נועדו למשוך את העין של המתבגר המעלעל בספר. זה על קצה המזלג..

Monsieur D

New member
ספר ממש מטומטם באמת, לא קראתי הרבה ספרי מאגיה בחיים שלי, אולי 11-12 , אבל הספר urban voodoo הוא אחד הספרים הטיפשיים שקראתי. וזה חבל מאוד, כי אני נורא אוהב את אחד המחברים (כריסטופר ס. האייט). נראה שהספר הזה היה פח האשפה של המחברים, הם שמרו את כל הזבל בבטן והתאפקו לא לכתוב אותו, וזרקו הכל בחוברת הקטנה הזאת. חבל על ה80 שקל שביזבזתי...

למעלה