ספרים מומלצים ללימוד צרפתית

ספרים מומלצים ללימוד צרפתית

שלום לכולם,
אני מנסה כבר תקופה ללמוד צרפתית לבד (עקב מגבלות תקציביות לא הלכתי לברליץ ודומיו).
ניסיתי את רוזטה סטון ואת דולינגו - שניהם עקרונות דומים ונחמדים אבל אני תמיד נתקע כשהדקדוק מסתבך אז החלטתי לנסות לפנות לספרים שמפרטים טיפה יותר בהיבט הזה.
אז ההתלבטות שלי היא כרגע בין 3 ספרים:
צרפתית בהנאה עם או בלי CD (הבנתי שזאת סדרה נחמדה), או הספר של ברליץ.

תודה על העצות!

יואב

מיכי 10

Member
מאוחר יותר במשך היום, אכתוב לך את שמו של הספר ממנו *התחלתי*

ללמוד. לא יודעת אם זה יועיל לך, אבל רציתי לנסות לעזור.
ולכן עלי להודות לך
, יואב, כי רק בזכותך מצאתי שהספר לא אצלי כרגע... שכחתי אותו אתמול אצל בִּתי ורק עכשיו גיליתי זאת...

רציתי להציע לך לבדוק גם בשגרירות הצרפתית אם אפשר ללמוד שם ללא תשלום, אבל כנראה שהם כן גובים מחיר. בכל זאת, אם לא שמת לב, אולי יעניין אותך משהו מהשרשור האחרון בעניין זה, שנכתב כאן השבוע:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=943&messageid=176226262

היי יואב, אני אישית לא כל כך לומדת

מספרים. יש ספר אחד שהשתמשתי בו ללמוד יפנית (והוא טוב, ויש אותו גם לצרפתית), שאלתי אותו בספריה, אבל לא יודעת אם לך תהיה גישה (אני גרה בחו"ל): Ultimate French. הספר טוב לדעתי, דיאלוגים קצרים מתורגמים ויש גם דקדוק כל פרק, ויש בו DC-ים לכל הפרקים.
לא יודעת למה אמרת שדואלינגו ורוזטה סטון דומים? למדתי משניהם ולדעתי יש הבדל לא קטן

הבדלים

תודה ש.ס,
אני אבדוק את הספר.
לגבי רוזטה ודואולינגו, התכוונתי שהם דומים מבחינתי בעיקר בהיבט של חוסר התמקדות בדקדוק, שתקע אותי אחרי רמה בסיסית כלשהי. יש עוד קווי דימיון כמו שמיעה והקלדה, תרגום משפה אחת לשנייה, אבל סה''כ אני מסכים שיש הבדלים.

ושוב, תודה רבה!

למעלה