ספרים מומלצים לנוער בנושא אימוץ

תמי ב1

New member
ספרים מומלצים לנוער בנושא אימוץ

בני בן ה10+ עסוק מאד במחשבות על הוריו הביולוגים, אימוץ חו"ל, נשמח להמלצות על ספרים רלוונטיים מהזוית של המאומץ וביחס לגיל, דגש על "הפנטזיה"
 

China8

New member
עד שיעלו עוד הצעות קונקרטיות

את מוזמנת להסתכל בהודעות נבחרות (תחת כלים ומידע) לגבי ספרים. ההמלצות גם מחולקות לפי גילאים.
 
ספר

מצאתי בספריה ספר בשם ״ ילד אמיתי״ של חנה לבנה, נראה שהכתיבה מתאימה לגיל מספר הסיפור הוא ילד , הוא מספר את הדברים מגובה עיניו,הוא אכן עוסק בפנטזיה של מציאת ההורים הביולוגים ואף עורך חיפוש אחריהם
 

אולה *

New member
ואיך הספר נגמר?

מה מקום ההורים המאמצים בסיפור?
מחיפושים על הספר לא הבנתי להבין את הנקודה.
 
ההורים מוצגים כחמים ואוהבים

אך הילד לא משתף אותם כדי לא לפגוע ברגשותיהם, הוא מתואר כילד עם קשיי התנהגותיים / חברתיים . החיפוש הוא חיפוש ראשוני הוא מגלה במקרה באיזה בית חולים נולד ושם הוא מתחיל את החיפוש ושם הוא גם מסתיים, יש סוף לא מציאותי , ונראה ספר נחמד
 
דעתי

אכן כמו שכתבה "רק להאמין" הסוף של הספר המדובר איננו מציאותי.
הבעיה היא שהוא עלול לטעת תקוות מיותרות אצל מי שלא בטוח שיש סיכוי לפתרון מספק כזה או אחר בנושא המהותי הזה.
זו בדיוק הסיבה שלא חשפתי את הספר הזה בפני בני.
לשואלת-לדעתי הבן שלך יוכל לאד להנות ולהפיק משיחות על הנושא לא רק איתכם ההורים אלא עם מישהו שיהיה להם ביחד מרחב פעולה פרטי וחמים משלהם,כגון פסיכולוג.
 

אמא193

New member
למה?

חייכנית למה את חושבת שהילד זקוק לשיחות עם פסיכולוג ולא לדבר עם הוריו אם הוא עסוק בנושא ההורים הביולוגים וכבר מדבר עם הוריו על כך.
 
תראי

כמובן שאני לא מכירה את המקרה המסויים.אבל עובדה שהאמא מרגישה שנדרשת "הרחבת היריעה" ,והיא מחפשת ספר מתאים.
גם ספר טוב הוא מרחב בין הילד לבין משהו שאיננו אמא או אבא.
אנחנו מאד אוהבים את הילדים שלנו ,ותקופה ארוכה אנחנו מייחלים ומקוים שבעניינים המהותיים הילד שלנו ישתף אותנו ורק אותנו בעינייניו המהותיים. אבל ילדים מאומצים,כשמרגישים שיש להם גם חלק אחר שלא קשר לאמא ואבא המגדלים,ככל שגדלים לפעמים רוצים לתהות על האימוץ לא במעגל הסגור המוכר הידוע,אלא באופן חופשי ,יותר נייטראלי,עם מישהו מבין ואוהד אך אחר.
ולבסוף- יש שרואים הליכה לפסיכולוג בגלל בעיות שישנן . ויש שרואים בפסיכולוג הרבה מעבר ל"פותר בעיות" -מלווה בתהליך גדילה והתפתחות מורכב,משמש עוגן ומרחב נוסף לזה הקיים ,משמש דמות הזדהות ממין אחר למשפחה חד הורית ועוד.
ויש גם אפשרות שהאמא היתה רוצה [בטוב] שהספר יענה במקומה על כמה דברים שיותר קשה לה ,ובעניין זה גם ניתן לקבל הדרכת הורים.
 

אמא193

New member
אני לא מסכימה איתך

אני חושבת שכל מה שכתבת על פסיכולוג ותפקידיו כמלווה תהליך גדילה וכו זה תפקיד ההורים ורק שהם מרגישים שאין להם כלים או שזה לא אפשרי להם צריך לפנות לפסיכולוג. או כמובן שיש בעיות. דוקא עם ילדים מאומצים אני חושבת שהכי נכון שההורים ידברו על תהיותיו ומחשבותיו על האימוץ במיוחד בגיל 10. להפנות ילד מאומץ לדבר עם הפסיכולוג זה כאילו להגיד כהורים שקשה לנו להכיל לשמוע את רגשותיו ומחשבותיו ותהיותיו על האימוץ על ההורים הביולוגים וכו.
אני חושבת שכאשר הורים מרגישים זקוקים להדרכת הורים נכון להם לפנות לפסיכולוג הם ולהתיעץ אייך לשוחח ולעזור לילד שלהם ורק שהם מרגישים שזה קשהעבורם אולי עקב רגישות או דברים לא מעובדים שלהם בנושא יהיה נכון להפנות את הילד לשיחות עם פסיכולוג, איש חיצוני למערכת המשפחתית.
אני ממש לא הייתי ממהרת להפנות ילד לפסיכולוג כאשר הוא פתוח וזורם ומדבר עם הוריו על שאלות בנוגע לאימוץ.
 
אחד הדברים שמ א ד אופיינים להורים מאמצים

[אם כי לא רק להם ובכל זאת להם במיוחד]הוא הצורך שהילד יהיה "כספר הפתוח".להיות שותפים מלאים לכל מה שקורה ומתרחש בעולם הפנימי שלו.
אחד הסממנים של גדילה והתפתחות הוא שלילד ,לכל ילד,נוצרים "מקומות פרטיים" "פינות פרטיות" שבהם ל-א רוצה לשתף איש,גם לא את הוריו-אוהביו.
לא בטוח שאם הילד "מדבר על האימוץ" עם הוריו- הוא מוסר להם "הכל". וזה לא שייך למידת האהבה ואיכות הקשר,שיכולים להיות טובים מאד.
זה כן שייך להתפתחות עצמיות שאיננה תלויה בהורה ורוצה להבדיל את עצמה ממנו.
זאת תובנה מאד מיוחדת להורה,לוותר על משאלה של הגמוניה ושליטה מלאה ושותפות מלאה בעולם הפנימי של הילד.
זה לא שכשילד מדבר על אימוץ הורה אומר "בזה תפנה אל הפסיכולוג שלך".וזה לא שכשיש מטפל כבר אין שיחות נפש עם הורים. להיפך- לפעמים,מניסיון,השיחות עם ההורים נעשות דווקא פתוחות יותר אולי כי נבנית בהדרגה איכות יותר משוחררת רגשית בכל הנפשות הפועלות[כך מניסיוני,לאחרונה].
עד כמה נאפשר לילד שלנו מרחב משל עצמו? באיו מידה נכיר בכך שהוא לעיתים זקוק בנפשו לא רק לנו גם כשאין בעיות קשות אלא בעצם התפתחות על בסיס עבר מורכב?
והתחלת דיאלוג עם פנימי בלב עם משפחת המקור,דיאלוג שלא קשור למערכת היחסים הריאלית איתנו?
עד כמה נבין שלפעמים יש גם צורך לקטר עלינו ,רק שבגלל שאנחנו היחידים שישנם ,ואין רצון להסתכן בנטישה נוספת מרב כעס שאולי יתעורר למשמע הקיטור - לפעמים מוותרים על הקיטור והופכים ל"מרצים"?
בקיצור- הדברים מאד מורכבים.
 

KallaGLP

New member
אם המטרה היא שהילד ישמור חלק מהדברים

לעצמו (וזה באמת חלק חיוני מההתפתחות בעיניי, כולנו עשינו זאת), ואין איזו בעיה אחרת נראית לעין, אז למה פסיכולוג? לכל אדם יש דברים שהוא שומר לעצמו, אך לא כל אדם זקוק לפסיכולוג בגלל זה.
 

אמא193

New member
מסכימה עם קאלה

הרי לא כל אחד צריך ללכת לפסיכולוג וגם אם הוא ילד מאומץ. יש חברים בני הגיל שאיתם חולקים דברים יש דברים ששומרים לעצמך וכד. אני לא מתנגדת לפסיכולוג שיש צורך אבל לא בטוחה שזה המקרה. כאשר מישהו מרגיש צורך ורצון ללכת לפסיכולוג כדי להפנות אותו אבל דוקא אם החשיבה ללמד את הילד שגדל שמותר לו לשמור דברים לעצמו או לבחור עם מי לחלוק אותם זה קצת מנוגד להפנייה לפסיכולוג כדי שהילד יחלוק עמו את הדברים כאשר זה לא בא מהילד או לא עולה דרך מצבי רוח, פחדים וכדומה מהילד. לפעמים למהר ולשלוח ילד לפסיכולוג יכול דוקא "לסגור" את הילד ולחסום את האופציה כאשר באמת יהיה בה צורך. אפשר להשיג מרחב פרטי בדרכים רבות ללא פסיכולוג
 
i really rest my case

אני חושבת שיקשה עלי להסביר יותר בנושא בפורמאט הזה.
דברים ששומרים בלב הם לא תמיד קלים להסתדר איתם לבד כילדים ומתבגרים ,ומה שקשה להסתדר איתו לבד לא תמיד מביאים להורים,למרות שההורים רוצים מאד,וגם כשהקשר איתם טוב,ואף מצויין. ואולי גם יש קצת [או הרבה] פחד אצל חלק מההורים ממושג הפסיכולוג ובכלל ממה שייעשה בחדר לאחר שתיסגר הדלת על הילד והפסיכולוג.
זה טבעי,לחשוש מה קורה לילד שלנו עם מישהו זר,גם אם יש לו תעודה על הקיר. לפעמים פוחדים ועושים משהו למרות הפחד,מתוך תחושה שלא צריך להיות מונעים מתוך אותו הפחד ושאולי הדרך להועיל לילד שלנו האופן עמוק עוברת גם לא דרכנו.
יהיה קשה מאד שיכנסו כאלה שמצדדים במה שכתבתי כאן. מטעמי פרטיות [ובצדק] אני לא חושבת שיהיה מי שירצה להצהיר פה שהתערבות פסיכולוגית נמצאה יעילה לילדו,גם לא עקב בעיות חמורות.
אין לי מה להוסיף,לא מרגישה צורך להתווכח,איש איש ודרכו והבנתו.
 
למעלה