ספרים מומלצים

tala1207

New member
ספרים מומלצים

הי לכולם.. אז הקורס הסתיים ועכשיו אני רוצה להעמיק את הידע ולרכוש כלים נוספים... מאשמח לקבל המלצות על ספרים שהיו משמעותיים עבורכם. כאלה המשלבים תובנות מעניינות לצד כלים פרקטיים. ברור לי שכל אחד מתחבר למשהו אחר אבל את הסינון אעשה אחר כך. תודה!

Yin

New member
תתחדש מזל טוב על הבלוג

את הקישור בחתימה אתה יכול להחליף ב: http://blog.tapuz.co.il/whatis עדי

תודה על הטיפ

כמו שאתה רואה אני מיישם זריז
ואיפה הבלוג שלך? (בחתימה?) יום מבורך

isaacm

New member
גם אני אשמח להשתמש ברשימה שתיווצר

דברים לא מתחום האימון כלי החשיבה של TOC הם כלים מאוד משמעותיים. עננים ועצים בעיקר. ניתן לקרא עליהם בספרים של אלי גולדרט ("המטרה", "זה לא מזל", "הכרחי, אבל לא מספיק", "שרשרת קריטית"). באינטרנט גם כן יש המון חומר על הענין. דרך האומן של ג'וליה קמרון בתחום האימון שמעתי על The Portable Coach של TLJ (Thomas Leonard). לא קראתי את הספר (עדיין), אבל למדתי להעריך את הכותב מאד. הרבה הצלחה לך בהמשך דרכך . . . איציק

רונה80

New member
../images/Emo141.gifספר נוסף

אימון קו-אקטיבי, מאוד מומלץ, עושה סדר בעיקר אחרי סיום הלימודים ובסופו יש המון דוגמאות לטפסים, טבלאות וכו לשימוש המאמן . בהצלחה

Yin

New member
כלים, עקרונות

אני ממליץ לא לקרוא ספרים שנותנים כלים - זה נורא מגביל, בעיקר את החשיבה. אני מציע ללמוד עקרונות, עדיף כאלו שקשורים לדרך מסויימת - שמעניינת אותך. לדעתי, מקצועיות מושגת דרך התעמקות והעמקה בדרך מסוימת, הבנת העקרונות ואבני הבניין ומשם לצאת וליצור כלים משלך. ולא דרך איסוף שלל כלים שאחרים יצרו. קיבלת המלצה על בודהיזם טיבטי ועל תאוריית האילוצים, אני עוסק בטאי צ'י צ'ואן וטאואיזם - אנני ממליץ על שילוב דרכים זהו מתכון לאיך הולכים לאיבוד. אשמח לעזור לך לבחור דרך וכשתבחרי לעזור למצוא ספרים. עדי

ספרי התפתחות אישית ../images/Emo13.gif

אני לא יודעת אם לזה התכוונת, אבל הנה רשימה של כמה ספרים שעשויים לעזור:: עקרונות הריפוי העצמי / דיוויד לוסון (מדריך מדהים עם הרבה מידע לריפוי עצמי) דרך האהבה / דון מיגל רואיס (ספר מעולה שעוסק במערכות יחסים בין היתר) ארבע ההסכמות / דון מיגל רואיס (ארבע הסכמים שעשויים מאד להקל על החיים. ביניהם: לא לקחת דברים באופן אישי) אתה יכול לרפא את חייך / לואיז היי (מדריך לריפוי עצמי עם מידע מועיל על אמונות, הרגלים ועוד) ארץ חדשה / אקהרט טולה (ספר התפתחות אישית, מידע על אגו, על כאבים רגשיים ועוד) יצירת כסף מפתחות לשפע / סאנאיה רומן ודואין פקר (למשל, אימון בנושאי כסף)

tlingit

New member
../images/Emo218.gif

הנה גם המלצות שנאספו עם הזמן במאמרים (והנה נוסיף עוד כמה לרשימה שם
)

למעלה