"משכב לצים"/ מאיר שלו
לכל באי המקום - שלום. אני מחפשת אחר הספר הנ"ל כבר קרוב לחודש, והיום נתקלתי בו בחנות לממכר ספרים משומשים. ידעתי שמדובר בספר שהוא נדיר, אבל לא תיארתי לעצמי שעד כדי-כך. להלן תמצית ביקורי בחנות הספרים לפני לא הרבה מדי זמן (שעתיים, למי שמתעקש). לא נגעתי. אני [מחזיקה את הספר בידי האחת ומסמנת למוכר]: "כמה זה?" מוכר: "175" אני [משוכנעת שהמוכר מתלוצץ ומצחקקת]: "בלירות?" מוכר: "מה בלירות?" אני: "מה מה בלירות? כמה יעלה לי הספר?" מוכר [זועף ונזעם]: "175, אומרים לך! מה לא ברור?" אני: "בשקלים חדשים?" מוכר [משוכנע שאני חולת-רוח]: "בטח שבשקלים. חשבת על דרך אחרת לשלם בה?" אני [ארשת מבוהלת מהולה בעצבים]: "זה הרבה כסף. אתה משוכנע שזה המחיר?" מוכר [בייאוש]: "משוכנע, משוכנע" אני: "אה. אבל אז לא יישאר לי כסף לאוכל" מוכר: "אני מבין..." אני: "מוזר, הייתי בטוחה שזה יעלה הרבה פחות" מוכר: "זה פריט לאספנים, ככה זה. אין מה לעשות" אני: "טוב, אני אחשוב על זה ומקסימום אחזור מחר" מוכר: "או-קיי" [...] לאלו מביניכם שמבינים - האם "משכב לצים" שווה את המחיר שנקב המוכר המרגיזן? או שמא מדובר בנסיון לשימני לסאקרית שתשלם הון (במונחים סטודנטיאליים) עבור ספר דקיק (אך מעולה) שאבד עליו הכלח? למי הפתרונים?