ספרים ממולצים

ג ל י

New member
ספרים ממולצים

(מעכשיו פינה קבועה בפורום .....סתם) 1. יש ילדים זיג זג ומישהו לרוץ איתו של דוד גרוסמן כל מילה מיותרת. 2. השיבה מהודו של א.ב יהושע הספר הכי טוב שלו לדעתי 3.בחירתה של סופי ספר מדהים חובה לקרוא 4. קץ היהדות של יגאל עילם נחמד..נקודת מבט מענינת 5. מיכאל שלי של עמוס עוז וסיפורים שלמדתי בספרות (אני במגמת ספרות) א. תחרות שחיה של בנימין תמוז ב. ורד לאמילי של פוקנר תהנו.... אם אתם שואלים אותי אין כמו ספר טוב בגשם מתחת לפוך

כסלו

New member
ספרים מומלצים

כל הספרים בחזקת מומלצים גם בעיניי.לקרוא גם בקיץ ליד המזגן.

jewell

New member
לטעמי האישי...

דווקא "המאהב" היה הרבה יותר טוב מהשיבה מהודו... אבל זה כבר באמת על טעם ועל ריח. על זה שא.ב יהושע סופר טוב אין לי ויכוח :) ואם כבר המלצות אז גם לי כמובן יש כמה... 1. "שאהבה נפשי" של גיל הראבן.... ספר מדהים. קראתי בנשימה אחת. 2."על אהבה ושדים אחרים" של גבריאל גרסיה מרקס... נדמה לי שכבר הזכרתי את חיבתי אליו בפורום הזה. מומלץ ביותר לכל מי שבא לו קצת להתנתק מהמציאות אצלנו. 3. "עפיפונים" של רומן גארי, גם הוא שווה בהחלט קריאה. 4. "מר ורטיגו" של פול אוסטר. ג´ול

Erez-S

New member
אם כבר גרוסמן

אז שיהיה כבר "עיין ערך: ´אהבה´". ספר מאוד קשה לקריאה אבל לאחר שמסיימים אותו... לעזאזל, אני אפילו לא מצליח לבטא את ההרגשה המופלאה (אם כי מאוד עגומה בגלל שהספר היינו ספר מאוד עצוב) שהרגשתי בעת סיום הספר. אחד משני הספרים העבריים האהובים עליי (ביחד עם "זכרון דברים" של יעקב שבתאי כשלמעשה זהו הספר העברי האהוב עליי ביותר ובכלל אחד הספרים המוצלחים, המרגשים, המרתקים והעצובים שקראתי וכן גם מאוד קשה לקריאה, אך בעניין הקשה לקריאה, "עיין ערך..." בהחלט עומד מול "זכרון דברים" באותה רמה) וזהו ספר שאכן שינה את השקפתי על החיים ועל ספרים. "מישהו לרוץ איתו" הוא ספר די מאכזב וקליל מדי לטעמי וגם פשוט מדי, לא הכי מתאים לגרוסמן אחרי הרומנים הראשונים שלו. את "ילדים זיג זג" לא קראתי כך שאין לי דעה עליו, אבל "עיין ערך...", מלבד היותו ספר טוב מאוד, הוא ספר שהשפיע על הספרות של עשרים השנים האחרונות יותר מכל ספר אחר שגרוסמן כתב. אני מאוד ממליץ על הספר הזה אך אני מזהיר מראש שזהו ספר מכאיב מאוד.

לאה_מ

New member
גם אני אהבתי יותר את "עיין ערך אהבה

וגם את "ספר הדקדוק הפנימי" של גרוסמן. משל א.ב. יהושע אני דוקא חושבת שהטוב ביותר הוא "מר מאני" (ובגדול) ונהניתי גם מ"הכלה המשחררת" החדש שלו. אני לא מבינה איך סאראמאגו עדיין לא מצא את מקומו לתוך השרשור הזה (בעיקר "שנת מותו של ריקרדו ריש" ו"תולדות המצור על ליסבון", אבל למי שמעדיף ספרים קריאים יותר - "על העוורון"), וכמובן "האמן ומרגריטה" של מיכאיל בולגאקוב ו"והיום איננו כלה" של צ´ינגיס אייטמטוב.

ציפי ג

New member
מר מאני ז ספורת במיטבה

אהבתי גם מסע אל תום האלף. היום ראיתי 6 עותקים שלו בספריה למשפטים בבר אילן. למה?

ספרים ממולצצים

את "השיבה להודו" קראתי בנשימה עצורה. מאד אוהב את הכתיבה של א"ב יהושע. את דוד גרוסמן אני לא אוהב. יש בספרים שלו נאיביות, שאינה אמינה בעיניי. ואני מעדיף שהגשם ירד בזמן שאני ישן

תחרות שחיה באמת סיפור יפה.

אחד הסיפורים הקצרים שלמדנו שהכי אהבתי. נורא אהבתי את המסר שלו לגבי זה, שבמלחמה אין מנצחים, רק מפסדים. גם את הגן המפליג למרחקים של אדית פינק אהבתי. אל א.ב יהושוע משום מה אני לא מתחברת, השיבה מהודו היה נורא מיגע, והמאהב לא עורר בי מתח.

R750-Girl

New member
ספרים מומלצים שלי

שיני חלב - יהונתן גפו פרשת גבריאל תירוש - (ברח לי...כמה מביך) לוליטה - גבריאל נבוקוב (לא הייתי בטוחה אם להוסיף אותו כי הוא לא ישראלי אבל..סליחה אם שברתי את הרצף) רינת.

ציפי ג

New member
פרשת גבריאל תירוש

הוא ספר מהמם שכתב אביו של מאיר שלו, יצחק שלו. הספר נדיר ביותר, ואני השאלתי אותו ברב חוכמתי למאן דהוא, ששכח להחזיר לי אותו. כדאי לקרוא.

די !

יש לי משימה לשיעור ספרות לבחור רומן או ספר קריאה מהרשימה לבגרות ולהעביר עליו רפרט. הרבה מהספרים שהופיעו בעץ הזה מופיעים גם ברשימה הזאת, ואני פשוט לא יודעת מה לבחור !!! אם אתם יכולים, בבקשה תכתבו במה עוסקים הספרים הבאים ועד כמה כדאי לקרוא אותם: פרשת גבריאל תירוש עפיפונים השיבה מהודו מיכאל שלי (ברור שהרשימה מונה הרבה יותר ספרים, אבל את אלה הזכרתם...) תודה!

אושר מ

New member
אני הכי הייתי ממליצה לך על עפיפונים

אבל, אני לא מכירה אותך ואין לי מוג מה את אוהבת. בעיקרון, ממנו הכי נהינתי פה.

ציפי ג

New member
עפיפונים מעולה

ופרשת גבריאל תירוש מעולה. מיכאל שלי מעט מלנכולי, ואת השיבה מהודו לא אהבתי. פרשת גבריאל תירוש הוא ספר מאוד ישראלי מבחינת הנושא והדמויות. הקונפליקט של גבריאל תירוש, מאוד אקטואלי להיום, ועוסק במלחמות יהודים ערבים - יהודים יהודים. עפיפונים לא עוסק בדברים אלו . הואיל ואני קוראת מהר, לו אני את, הייתי קוראת את שניהם, וכותבת על הספר שעורר בי הכי הרבה מחשבות.

אני רוצה להמליץ

על ספר שנורא אהבתי בזמנו ועכשיו אני רואה ש"צומת ספרים" מוכרת אותו. שמו "איך ניצחתי במלחמה" וכתבה אותו רקפת זהר, ואני פשוט נורא אוהבת אותו. הוא עובר מהר, הוא מצחיק והוא גם אחד היחידים (אם לא היחיד) שעוסק בצורה זו או אחרת בחוויה הצבאית הנשית. ובקשר ל"ורד לאמילי" אני לומדת אותו כבר פעם שנייה באוניברסיטה ונכתבו עליו הרבה דברים מעניינים, אם את מעונינת.

למעלה