ספרים ספרים ספרים

ספרים ספרים ספרים

איזה ספרים אתם אוהבים לקרוא?

מה קראתם לאחרונה?

יש לכם המלצות על ספרים מצויינים שלקראתם?

האם אתם נוהגים לסמן ולמרקר בספרים שתם קוראים?

מה והאם אתם מקריאים לילדים?

איך אתם מלמדים את הילדים לאהוב את עולם הספר?

חוטהשני

New member
נתחיל מהסוף.... הבת שלי קוראת כל מה שלא רציתי שתקרא

בתור סטודנטית אמרתי 'שבחיים הבת שלי לא תקרא ספרים של סמדר שיר...'
כי הספרים שלה (למעט ספר שסקרתי בבלוג
) לדעתי כתובים בשפה רדודה..

אבל בסוף כדי להכנס לעולם הקריאה נעזרתי גם בספרים שלה
[לבת יש דיסלקציה גדולה וזה שהיא אוהבת לקרא זה נהדר...]

אני עצמי משתדלת לקרא כמה שאפשר - לצערי קוראת בעיקר בשבתות - אבל משתדלת גם בלילות וגם שיהיה לי בתיק ספר לעת הצורך...

אני קוראת את 'פרש הברונזה' עכשיו למרות שאני די נגררת אותי, בתיק אני סוחבת את ספר ששמעתי עליו והוא נחמד 'המינאטורה הקטנה' של אריך קסטנר (ספר למבוגרים)

גםצופה

Member
מנהל
ואגב מירקור...

בפעם הראשונה ששמעתי על זה הזעזעתי קשות..

מבחינת החוקרים מירקור נחשב לשיא הקריאה - כלומר זה לא סתם קשקוש על ספר אלא לשים דגש לדברים החשובים בספר - למוטו שלו....

אז הרשתי לעצמי למרקר ספרים בתחום שלמדתי ורכשתי אותם - זה עזר לי בעת כתיבת עבודות :)

ריטה1

New member
ספרים אני מ אוד אוהבת

איזה ספרים אתם אוהבים לקרוא? בעיקר ספרים שמשאירים אותי עם מחשבה עליהם, אבל גם ספרי מתח טובים, יש לי כמה סופרים שאני תמיד אקנה ספרים שלהם, כמו ליעד שוהם, מיכל שליו

מה קראתם לאחרונה? עכשיו אני קוראת את עיר מקלט של ליעד שהם, כתמיד נהנית ממנו מאוד, לפני זה קראתי ספר של שמי זרחין, עד שיום אחד, שכ"כ השאיר לי טעם של עוד ומקווה שיכתוב עוד.

יש לכם המלצות על ספרים מצויינים שלקראתם? כן, שמי זרחין "עד שיום אחד", את הטרילוגיה של ימים יגידו, שכחתי את שם המחבר, שאני ממתינה לספר השלישי שיתורגם, וראיתי שיצא עכשיו ספר נוסף של זה שכתב את רודף העפיפונים, שכל ספר שלו השאיר אותי עם המון מחשבה

האם אתם נוהגים לסמן ולמרקר בספרים שתם קוראים? חס וחלילה, חינוך קפדני שקיבלתי מהבית, לא לפגוע בספרים

מה והאם אתם מקריאים לילדים?לא, שונאת להקריא, מוזר, אבל לא מסוגלת להקריא בקול רם, לאחרונה הגדולה מדי פעם מקריאה לקטנה.

איך אתם מלמדים את הילדים לאהוב את עולם הספר? אני חושבת שהבנות שלי רואות אותי כל הזמן מחוברת לספרים וזה כבר נותן השראה

מגי 336

New member
קוראת המון..

איזה ספרים אתם אוהבים לקרוא?
ספרים שנקראים בנשימה עצורה ויש להם ערך מוסף,
ספרים מהם אני יכולה גם להנות וגם ללמוד משהו...
פרוזה, רומנים, ריגול, ועוד...

מה קראתם לאחרונה?
2 ספרים של מרקוס זוסאק - השליח וגנבת הספרים - נהניתי מאד!!
(חפשו בגוגל את התקציר, סופר מעולה וחבל לי שרק שני אלו תורגמו לעברית)

יש לכם המלצות על ספרים מצויינים שלקראתם?
- שני הספרים של מרקוס זוסאק,
- אישתו של הנוסע בזמן - ספר מעולה, השאיר אותי שבוע שלם בלי יכולת לקרוא משהו נוסף.
- המשוואה של דנטה.
- יוכי ברנדס - מלכים ג', הפרדס של עקיבא, 7 אמהות...
- סדרת הריגול למי שאוהבת - של דניאל סילבה, כדאי להתחיל מהראשון ולהמשיך הלאה.. (על סוכן מוסד ישראלי)

אשמח להמשיך אם אזכר בעוד..

האם אתם נוהגים לסמן ולמרקר בספרים שתם קוראים?
לא... גם לא בספרים שלי.

מה והאם אתם מקריאים לילדים?
טוב, אז הילדים שלי כבר בוגרים (בת 25, בת 22, בן 16.5)
כשהיו קטנים אהבתי להקריא להם ספרים,
אלו שאני הכי זוכרת -
הספר של יהונתן גפן - הכבש הששה עשר,
תירס חם, חמישה בלונים, הבית של יעל
הסידרה של דויד גרוסמן - על איתמר (מעולה).
קשה לי להזכר כרגע בעוד, אבל היו לי הרבה קלאסיקות שהעברתי לילדים של האחים שלי..

אהבתי גם לספר להם סיפורים ששמעתי אני בילדותי, סיפורי עם, משלים ועוד.

איך אתם מלמדים את הילדים לאהוב את עולם הספר?
לספר להם סיפורים יפים, לארגן ספריה עם ספרים בחדר
הילדים שלי היו רגילים לראות אותי קוראת בעצמי,
אני חושבת שזה משהו שמשריש בהם את ההבנה שספר זה משהו כייפי, מהנה ותורם.
הבן שלי לא כל כך אהב לקרוא (בניגוד לשתי הבנות),
גיליתי שאם הוא משחק במחשב במשחקים המבוססים על ספר, הוא מבקש גם את הספר (כמו סיפורי דויד גרוסמן - איתמר)

מגי 336

New member
והנה נזכרתי בעוד קלאסיקה שאי אפשר בלעדיה...

כל ספרי ד"ר סוס!! מומלץ מאד מאד...

דינהלה1

New member
אצלי

בשנים האחרונות אני אוהבת לקרוא יותר ספרים של סופרים ישראלים אם כי בעיקר מעניין אותי שהספר יהיה איכותי.
לאחרונה קראתי את הספר "שליחותו של הממונה למשאבי אנוש" מאת א.ב יהושוע, אני גרופית שלו.
"לכל בית יש מרפסת" של הסופרת רינה פרנק מיטרני. הספר שעכשיו אצלי לקריאה "הגר" של יוכי ברנדס.
אני בשום אופן לא אסמן או אכתוב או אקשקש על ספר קריאה וכך אני מחנכת את ילדיי
אני אוהבת להקריא לילדיי ספרים ותוך כדי לשוחח איתם על הסיפור, לא פעם אני מגלה שהבת שלי כבר קראה להם את הספר שהתכוונתי להקריא
אני מקווה שילדיי יספגו ממני את האהבה לקריאת ספרים. לדעתי הדרך הכי טובה בנושא הזאת היא לתת דוגמא אישית

simonapelleg

New member
ספרים

לצערי בשנים האחרונות לא קוראת ספרי קריאה.
לא מוצאת את הסבלנות והשקט הפנימי לקרוא.
בעבר קראתי הרבה ספרי מתח או ספרי סיפור רפואה.

הבנות קוראות הרבה לשמחתי. והיום אני מתחילה לתרגל את הקריאה עם בני גם כחלק מהכנה לכיתה א' וגם כבסיס להקניית קריאה.
כל ערב האו לא מוותר על סיפורים והחל לנסות לקרוא, כך שחשוב לי שמיומנות הקריאה תיהיה אצלו כבר עכשיו.

ספרים

זו אהבה גדולה שלי אבל יש תקופות שאני פחות קוראת, שפחות יש לי סבלנות לקרוא. אני חושבת שילדים שלי לומדים את אהבת הספר קודם כל מהעובדה שיש המון המון המון ספרים בבית.
יש לנו ספריית ילדים מאוד עשירה, גם ספריית מבוגרים.
אחת המתנות שאני תמיד מבקשת לימי הולדת היא ספרים, יש לספר מקום משמעותי בבית והילדים גם רואים אותי ואת בעלי קוראים.
אין לנו טלויזיה בחדר שינה אבל תמיד יש לנו ספר על יד המיטה.
היו תקופות שהייתי ממרקרת אבל היום פחות. אני חושבת שזה קשור לסוג הספרים שאני קוראת היום.
עכשיו אני קוראת ספר של יוכי ברנדס בשם הפרדס של עקיבא, ספר שמספר את סיפורו של רבי עקיבא מזווית ראיה קצת אחרת. אנושית. סיפור מרתק.
אני קוראת לאט מאוד.
לא כמו הבן הגדול שלי או בעלי שקוראים מהר.
אני שמחה שהבן הגדול שלי אוהב מאוד לקרוא, הוא בן 9 וכבר סיים לקרוא את כל הסדרה של הארי פוטר (עכשיו הוא קורא את זה בפעם השניה כי הוא מאוד אהב את זה. אני רואה ספר של 500-800 עמודים כמוש הוא קורא זה רק מייאש אותי ואותו זה מאתגר...)
והבת שלי בכיתה א שרק למדה השנה לקרוא גם כבר יושבת הרבה עם ספרים וקוראת המון זה משמח אותי. גורם לי להרגיש שהעברתי להם משהו טוב.

למעלה