ספרים על א-מיניים

PhysicsPony

New member
ספרים על א-מיניים

היי, אני חדש כאן בפורום, אני בן 20, אני יודע שאני א-מיני... פחות או יותר מהיום ששמעתי על המושג לפני 6 שנים,
והאדם הראשון שיצאתי מהארון אליו היה אמא שלי שבתגובה אמרה: "אתה לא א-מיני, אתה א-סוציאלי."
מאז ועד היום כל פעם שהנושא עולה היא ממשיכה עם הטענה הזאת, ואני מנסה להסביר לה שאין לזה קשר.
כל פעם שהנושא עולה היא ממשיכה לומר לי שאין דבר כזה ו"להפסיק עם השטות הזאת".

כאילו כדי לשכנע אותי שזה באמת רק "א-חברתיות" ולא א-מיניות היא מבקשת ממני לקרוא ספרים על א.נשים ה"סובלים" מתסמונת אספרגר (שאולי או אולי לא אני נכלל בקבוצה הזאת).

ניסיתי לגרום לה לראות סרטונים להבין מאיפה אני בא, אבל היא לא מוכנה.
היא אישה של ספרים, היא אוהבת לקרוא, ספרים הם החיים שלה אחרי המשפחה (וחיות המחמד).
והחלטתי שספר זו הדרך להגיע אליה, הוא חייב להיות בעברית, או לפחות עם גרסה מתורגמת לעברית, וזה צריך להיות בעולם שלנו, לא פנטזיה או מדע בדיוני.
אם יש למישהו/מישהי שם לספר כזה, בבקשה, אני נואש לכל דוגמה כבר ליצוג נורמאלי.

k500

Active member
מנהל
ניסיון לתשובה

ראשית, ברוך הבא לפורום.
שנית, אני לא מכיר ספר בעברית שמדבר על א-מיניות, אבל יש לפחות שני ספרים בנושא באנגלית שניתן לרכוש אותם מחו"ל:

http://www.asexualityarchive.com/book/

וספר נוסף:

http://www.amazon.com/The-Invisible-Orientation-Introduction-Asexuality/dp/1631440020

שאת המחברת שלו ראיינו כאן השנה. שני הספרים מדברים על א-מיניות בצורה אמיתית, לא סיפורים ולא בדיוני, מציאות לחלוטין.

ישנם גם מאמרים באנגלית שמסבירים ודנים על א-מיניות בדרך אקדמאית, למשל זה:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2893352/

או זה, קצת מיושן אמנם, אבל מספק הצצה לתחום:

http://www.kinseyinstitute.org/publications/PDF/PrauseGrahamPDF.pdf

בנוסף, אתה מוזמן לשאול עוד, להתייעץ ולהשתתף בדיוני הפורום השונים בתחומים הללו.

PhysicsPony

New member
תודה

תודה רבה, אבל זה פשוט לא מה שאני מחפש.
אני רוצה להיות פעיל פה, נראה איך זה ילך.

queen helen

New member
תשובה קצת שונה:

אתה זה מי שאתה, ולכן אתה ממש לא חייב תשובה לאמא שלך.
שתתמודד עם זה שאתה לא "כמו כולם"...

hatzilonit

Member
מנהל
ברוך הבא לפורום
מה עם סרט דוקומנטרי?

יש סרט דוקומנטרי נחמד מאד על א-מיניות שתורגם לעברית והוקרן מס' פעמים ב-Yesדוקו (ואולי עדיין יש בעמוד אינטרנט שלהם?) בשם " A)-sexual) " . פה יש תקציר

* - אם לא תמצא ברשת, אולי אוכל להכין לך עותק על דיסק...

PhysicsPony

New member
זה פשוט לא מה שאני מחפש...

אני לא מחפש להשכיל אותה על "מה זה א-מיניות" אלא על "איך נראים חיים של א-מיני", אישית ראיתי הרבה דוקומנטרים על הנושא בתקופה שבה חשבתי: "רגע זה אומר שאני לעולם לא אהיה מאושר?" אבל זה פשוט לא מה שאני צריך במקרה שלה.

אבל תודה בכל מקרה.

אח, חחח... אמהות

אמא שלך כנראה לא יודעת מה זה תסמונת אספגר. אני מציעה לה להתנדב במרכזים שעובדים עם ילדים ואנשים כאלה. ספרים זה תיאורייה, והיא צריכה פרקטיקה. היא תבין ששפר מזלה שהילד שלה בריא חברתית.
א-סוציאל, או אנטי-סוציאל - אין שום קשר בין חוסר רצון להתערות חברתית (עד כדי שינאה) ולבין הנטייה מינית. עוד מעט היא תחליט שהומוסקסואליות זה שינאת נשים, והטרוסקסואליות זה שינאת המין של עצמינו.

אבל אל תחשוב שאתה לבד פה. אני מזמן עברתי את גיל ה- 30 ואמא שלי עדיין חושבת שזו מחלת נפש, בעיות הורמונליות, חוסר רצון להתערות חברתית ומה לא. היא לא מאמינה לי שיש לי מעגל חברים (ועשיתי צבא כמו כולם, סיימתי אוניברסיטה, עבדתי כמו כולם. שום בעיה). היא לא מאמינה לי שאין לי בעיות בריאותיות (אפילו רופא המשפחה שלי צחק על מה שהיא טענה). העיקר לא לקבל את קיומה של נטייה שמבחינתה תמנע ממני "סוף מאושר" עם בעל/אישה, ילדים ונכדים: כמו שחינכו אותה בוולט דיסני.

לא כל מה שכתוב בספר הוא נכון. בעיקר אם מישהו כותב את זה מנקודת המבט שלו (שכמובן מושתת על איזו אמונה התחלתית, בעיקר חברתית).
גם ה"תורה" היהודית כתובה בספר. זה לא עושה אותה אמינה או נכונה.

להלחם מול הורים שהולכים שבי אחרי קביעות חברתיות, אמונות מבוססות דת חסרות ביסוס ולא מוכנים לחשוב שניה לעצמם, זה להלחם מול טחנת רוח.
אל תהיה דון קישוט. שיאמינו למה שהם רוצים.
העתיד הוכיח כבר הרבה פעמים שעצלנות מחשבה וצרות אופקים היא הגורם העיקרי להתפתחות האנושות קדימה.

אז בוא נסכם:
העולם אינו שטוח והכל קיים בטבע (גם א-מיניות
).

p019

New member
מסכימה שספרים זה לא נראה לי פתרון נכון

כא-מינית הייתי רוצה יותר ספרים עם גיבורים א-מיניים כדי שיהיו לי יותר דמוניות שאני אוכל להיזדהות איתן.
אבל ללמוד על א-מיניות מספרים זה בדיוק כמו ללמוד על מיניות מספרים.
לא יודעת בקשר לאחרים כאן, אבל פחות או יותר בגיל 25-26 גיליתי שהרבה מעוד מהתפיסות המוטעות שלי לגבי מיניות נבעו מכך ש"למדתי" אותם מספרים/סרטים/סדרות טלוויזה.
הדרך שבה חברה שלי שכנעה אותי שאני צריכה לקחת את זה בערבון מוגבל היה להשוות את איך מציגים חברות בספרים וטלווזיה.

hatzilonit

Member
מנהל
אהבתי. אפשר בבקשה דוגמה או הרחבה על:

"העתיד הוכיח כבר הרבה פעמים שעצלנות מחשבה וצרות אופקים היא הגורם העיקרי להתפתחות האנושות קדימה."

hatzilonit

Member
מנהל
אולי תזמין אותה לבוא לפגוש א-מיניים אחרים?

א-מיניים שהם כבר לא בני 20 ולא א-סוציאליים ו\או על ספקטרום האוטיסטי?
(כבר לא מקובל להשתמש במילה "אספרגר" כאיבחון)

לדוגמה,
אני אהיה עם דוכן א-מיניים בהפנינג שלפני\אחרי מצעד גאווה בירושלים ואשמח להכיר ולענות על שאלות

(כי ספר בעברית אין ולא צפוי בזמן הקרוב...)

p019

New member
באופן כללי שקלתי פעם הרצאה להורים/משפחות

לעשות מפגש בו נצידי הפורום יפגשו עם הורים/משפחות/חברים של א-מיניים שמתקשים להסביר את עצמם.
כך נוכל להסביר את הדברים בצורה מסודרת ולהיות שם לענות על שאלות.
&nbsp
עם יש מתעניינים נראלי שאפשר לארגן.

למעלה