ספרים על מכשפות

ronelalala

New member
ספרים על מכשפות

שלום הייתי רוצה לדעת האם מישהו מכם מכיר ספרים אשר עוסקים במכשפות. (גם עלילתיים וגם פחות) תודה :)

ronelalala

New member
אופטימי מידיי :)))))

כן זה כקונטרה לאני הרגיל שלי, שזה לפעמים טיפה אופטימי מידיי על הסף הטמטום אופטימי אני חושש, אז אני לוקח את דילן שיאזן אותי :)... וגם אני נורא אוהב את השיר הזה... :)))) את מכירה אותו???

מי אגם

New member
לא מכירה... כדאי לי להכיר?

ronelalala

New member
דווקא מדזייר???? :)

בדיסק הראשון שלי היה, היה נאשוויל סקייליין, אבל הוא מאוד קאנטרי (כי אני מאוד אוהב קאנטרי <משפיל ראשו בבושה>. הממ טיפה יותר בלוזי זה oh mercy הענק!! ויותר פולק זה another side of bob dylan. אבל אני הייתי מתחיל דווקא עם בלוד און ד'ה טראקס, או the times they are a-changing :)))

snowj303

New member
זה לא כאילו יש לי את כולם

והרוב נשאר אצל האקסית. אבל איכשהו תמיד דיזייר היה נשמע לי רמה אחת מעל כולם - סוחף ושלם. בקשר לקאנטרי - שמעת את הזמרת גיליאן וולש (GILIAN WELCH) ? אבל עכשיו הגיע רגע הוידוי האמיתי - אני נגן בנג'ו :)

ronelalala

New member
וואו זה כל כך מגניב!!!! :)))

זה הכלי היחיד מרשימת כלי הנגינה שרציתי להשיג שלא השגתי... :)))) ובנוגע לדיסקי הדילן אני לא מסכים יש לו דיסקים הרבה יותר מדהימים... ולי יש הרבה מהם... :))))) אבל על טעם ועל ריח... :))) אני מנגן על גיטרה, מפוחית, דוינג דוינג (אבל זה לא חוכמה...), קאזו (גם זה לא חוכמה), ומנסה ללמוד לנגן על יוקליילי, שרכשתי לפני מספר שבועות... :))) היחיד שחסר לי זה בנג'ו... אבל זה עולה המווווווווון כסף (איזה 1000 ומשהו)... ולי אין כי אני עני... :))) כבר כמה זמן אתה מנגן?

snowj303

New member
שלוש שנים בערך ועל אף כלי אחר

אם אתה במרכז אז אפשר להקים את להקת הפולק-קאנטרי הפגאנית הראשונה בישראל :)

ronelalala

New member
אני לא חושב שנוכל :)))

עקב העובדה <לוחש> שנאי לא פגאן. אני פשוט מחפש ספרים על מכשפות בשביל חברה טובה שלי... :))) אבל בכל זאת אנחנו נוכל להקים את להקת הפולק קאנטרי הראשונה הישראלית... :))) חוץ מהעובדה שאני גר נורא רחוק מהמרכז. :))) אבל אני נורא מעריך את ההצעה בכל מקרה. :))))

snowj303

New member
הלך הסטארט-אפ

אבל לא נורא. דווקא יש להקות כאלו בארץ. כדאי לך להגיע לפסטיבל סולם יעקב במאי הבא. את של השנה בדיוק פיספסת.

ronelalala

New member
בעיניי זה אחד השירים היותר יפים...

הוא נקרא not dark yet, והוא מאחד הדיסקים האחרונים של דילן: time out of mind והוא שיר מאוד איטי ויפה... :)))))

ronelalala

New member
המילים של השיר...

הנה: not dark yet/B.dylan --------------------- Shadows are falling and I been here all day It's too hot to sleep and time is running away Feel like my soul has turned into steel I've still got the scars that the sun didn'tW heal There's not even room enough to be anywhere It's not dark yet, but it's getting there Well my sense of humanity is going down the drain Behind every beautiful thing, there's been some kind of pain She wrote me a letter and she wrote it so kind She put down in writin' what was in her mind I just don't see why I should even care It's not dark yet, but it's getting there Well I been to London and I been to gay Paris I followed the river and I got to the sea I've been down to the bottom of a whirlpool of lies I ain't lookin' for nothin' in anyone's eyes Sometimes my burden is more than I can bear It's not dark yet, but it's getting there I was born here and I'll die here, against my will I know it looks like I'm movin' but I'm standin' still Every nerve in my body is so naked and numb I can't even remember what it was I came here to get away from Don't even hear the murmur of a prayer It's not dark yet, but it's getting there

Justin Angel

New member
תשובה קישורית.

ישנם סיפורים רבים שעונים על שאלתך, אם תוכלי לפרט את סיבת השאלה או לצמצם את השאלה לנושא ספציפי נוכל לעזור יותר.

ronelalala

New member
לפירוט כזה אתה מתכוון?

כמו שאמרתי כל ספרים שמרוכזים סביב מידע תאורטי, או בעלי גוון סיפורי על מכשפות (או וויקן, או כל סוג אחר), יעזרו לי מאוד... :)

Justin Angel

New member
מידע תיאורטי על מה?

על מהותו הגלקיקית של האור? למה הכוכבים בשמיים נראים כאילו הם מנצנצים? התגובות התרמו-גרעיניות בשמש? מידע תיאורטי על מה בדיוק אתה מחפש? הקשר בין המכשפות "הסיפוריות" (שמוצגות בשיא הדרתן בסיפורי האחים גרים) נטולות קשר הן למכשפות "אמיתיות" בימינו והן לוויקאנים בימינו.

ronelalala

New member
המממ אז הנה פירוט :)

מידע תאורטי על הקשר בין מכשפות לעולם כיצד עובד קסם וכדומה... ויש קצת גם מעבר למידע השיטחי שניתן באגדות האחים גרים... אם תיקח לדוגמא את סיפרי המכשפות של טרי פראטצ'ט, או את מרשעת הסיפור על המכשפה מהמערב... וכו' או אגדות בכלליות טיפה יותר עמוקות... והמלצה לסדרות פנטזיה אני מעריך שלא יעזרו יותר מידיי פשוט כי אני מכיר המווון, אבל אם יש לך משהו שאתה מכיר תנסה אם תחדש לי זה יהיה רק מבורך... :)

למעלה