ספרים עם דמויות קוראות, ספרנים ועוד

• פותח הנושא maore
  • פורסם בתאריך

maore

New member
ספרים עם דמויות קוראות, ספרנים ועוד

לרגל יום הספרן המתקיים ב-15 בפברואר (יום אחרי ולנטיין דיי שהוא גם יום הולדתי..), חשבתי להכין לוח נחמד כהפתעה לספרנית בספריית בי"ס, וכמובן גם להנאת הילדים.
לשם כך דרושות המלצות על ספרים:
שבהן ספר
הוא מניע של העלילה (לדוג' הסיפור שאינו נגמר, סומכי) שבהן אחת הדמויות היא ספרן או ספרנית שבהן הגיבור אוהב מאוד לקרוא
(לדוג' אבא ארך רגליים)
תודה!

יופי של רעיון!../images/Emo63.gif../images/Emo9.gif

הספרים שהזכרת מתאימים מאוד וגם "מטילדה" של רואלד דאל . בספר הסיפורים (למבוגרים)"סןפת חול עומדת להגיע" שיצא לאחרונה יש סיפור על ספרנית- שכחתי את שם הסיפור. "גורגונזול האיום" עוסק בספרים ובלימוד הקריאה ואהבת הקריאה ואם אזכר בעוד- אדווח!

sagiberg

New member
איזה יופי../images/Emo8.gif

יש ספר ילדים נהדר בשם- מסע בתולעת ספרים ספר מעולה למבוגרים- צ'רינג קרוס 84 של הלן האנף (התכתבות בין מוכר ספרים ואחת הקוראות)

maore

New member
שמחה שאהבתם/ן את הרעיון, וגם..

התכוונתי רק לספרים לילדים - כדי שבדרך זה יהיה לוח המלצות על ספרים לילדים. למבוגרים יש המון (או שפשוט הרבה יותר קל לי לזכור) - המחברת הזהובה, המחברת הגדולה, לויתן של פול אוסטר (הספר הכי טוב שלו לדעתי!)...

The Countess

New member
דבר ראשון מזלט על היומולדת העתידי

וספר עם הקירטריונים שכתבת, אני חושבת שהמקרה המוזר של הכלב בשעת לילה, למרות שאני לא קראתי, אבל סיפרו לי שגיבור הספר אוהב מאוד את שרלוק הולמס.... אבל אל תתפסי אותי במילה, אולי חברי פורום אחרים יתקנהו אותי ויעזרו לך..

נזכרתי בעוד אחד

"ילדה של ספרים" של עמי גדליה. המקרה המוזר של הכלב פחות נראה לי מתאים, הגיבור אמנם כותב ספר ואוהב את שרלוק הולמס אבל לא הייתי מגדירה את נושא הספרים כמה שמניע את הספר.

maore

New member
תודה! וגם יש למבוגרים את..

הער קריאה (שלא קראתי) ואת הספר שאני לא מצליחה להיזכר בשמו או השם מחברו - זהו ספר על חווית הקריאה, יש לו עטיפס כתובה שעליה מופיע צילום של ילד ויש טקסט ברקע בלבן-אפור-שחור, אני וזכרת שנהנתי מאוד לקרוא אותו, למרות שחשבתי ש"מה כבר אפשר לכתוב מעניין על קריאה".

maore

New member
הער קריאה-נער קריאה וגם...

וגם... התכוונתי ל"כמו רומן" של פינק המצוין! ולמבוגרים יש גם את מספר החיה של היינלין.

למעלה