ספרים פחות מפורסמים

מ.ה.

New member
ספרים פחות מפורסמים

אך מעולים: אפשר גם בלי קוויאר, בוזמבו הגנב ממונרוביה. כיון שכמעט כולם כאן מתנכרים לספרי "מדע בדיוני" אציין כי ספריו של רוברט היינלין ובפרט "עריצה היא הלבנה" הינם משובחים.

אושר מ

New member
"...בלי קוויאר" ספר מדהים

וטעים מאוד. ממש עושה חשק לאכול. אני לא זוכרת מי כתב זימל אני חושבת. היתה לי בעיה כי חיפשתי לפי סימל כי כה היה כתוב בכל מקום, ובספריה זה היה באות ז´. מזל שיש ספרניות!! בכל מקרה, אני חולקת עליך. הוא לא פחות מוכר. בין אלו שנמצאים בעולם הקריאה, הוא ידוע מאוד. והכוונה היא לחובבים. לא רק לאלו שעוסקים בנושא.

ציפי ג

New member
אני עדין מנסה לקרוא את הפורץ הנוצץ

שאמרת לי לקרוא. לא הולך לי.

מ.ה.

New member
מריו סימל הוא הסופר

סופר גרמני פצפיסט דבר העולה מהספר. פעם, עת ברדיו הושמעו סיפורים ספר זה הוקרא לקהל.

byron

New member
היינלין../images/Emo23.gif

היינלין הוא הכי טוב שיש. אני אישית אוהב את גר בארץ נוכריה.

desert water

New member
אם ישנה באמת התנקלות למדע בדיוני...

כפי ש-מ.ה. ציין הרי שהדבר עצוב ביותר. ישנם ספרים שנכנסים בהחלט להגדרה מדע בדיוני ומשלבים בתוכם המון, פילוסופיה, או פסיכולוגיה וכיוצא בזה! למשל, שלושת הכרכים של הקרב על כדור הארץ מאת רון האברד. נחשב בכל ספריה שביקרתי בה כמדע בדיוני אבל אם תשקיעו קצת מזמנכם לקרוא את אחד הכרכים תגלו שזה קצת יותר מקרבות עם חייזרים, למרות הכותרת. עוד ספר שנחשב מדע בדיוני אבל לדעתי הוא מעולה...אבל קצת מעייף בתאורים שלו הוא סולאריס, של סטאניסלב לם. אז לכל מי שסולד ממדע בדיוני...נסו את אלו. אולי זה ישנה את דעתכם?

galahead

New member
מי לכל הרוחות מתנכל למד"ב?!

לא זכור לי שראיתי כאן התנכלות מכוונת, או לא מכוונת למד"ב, לכל היותר התעלמות מצידם של אנשים שלא אוהבים לקרוא את הז´אנר הזה... אבל אם כבר - שדה קרב כדוה"א הוא ספר נחמד (ואני מדגיש רק נחמד), אבל לא מעניין מאוד... אם אנחנו כבר ממליצים על ספרי מד"ב אז למה לא להזכיר את אסימוב (על כל ספריו, לכל אחד האסימוב שלו..:)) מירקהיים של פול אנדרסון (לפחות נדמה לי שזה של אנדרסון...) וכמובן דאלס אדאמס... (אומנם קומי, אבל עדיין מד"ב...) יש עוד כל מיני שקראתי בצעירותי (לא שעכשיו אני כזה חטיאר...), אבל הם לא נרשמו אצלי הקופסה השחורה... מה לעשות שההעדפה שלי פונה יותר לכיוון הפנטזיה והסוריאליזם מאשר למד"ב ... best wishes, גל

אושר מ

New member
אני עכשיו עסוקה עם אמבר

סיימתי את השלישי. אני בחיפושים אחר הרביעי. אני מודה שאני רואה את מירקהיים כל הזמן מולי. פשוט כל פעם לקחתי ספר אחר. מד"ב הוא לא ז´אנר שאהוב על כולם. רבים רואים בו סתם. שטות. אני אישית, אוהבת את הבריחה לעתיד או שמה לעבר?

.inbal

New member
מד"ב מצוין

למי שאוהב ספרי מדע בדיוני, במיוחד כאלו שמנסים להעלות גם שאלות חברתיות בין השורות אין כמו "המשחק של אנדר" וארבעת ההמשכים שלו: קול למתים, הצל של אנדר ועוד שניים שאני לא מצליחה כרגע להזכר בהם. בכל מקרה חובה לקרוא לפי הסדר והראשון הוא המעולה שבהם.

noa_f

New member
ספרי מד"ב נפלאים...

הי אני חדשה כאן אבל נראה דווקא טוב ולענייננו: מד"בים טובים נוספים: "עולמיום" של פיליפ חוזה פארמר. (סופר מופלא) בנזוגי מוסר את: "עולם טבעת" של לארי ניבן וגם שאר ספריו. אני בכלל אוהבת סיפורי מד"ב קצרים , יש בכל מיני אוספים. ספר קצת מתימטי: "שטוחלנדיה" ו-רבותי - הארי פוטר : לקרוא רק באנגלית. גם אני נתקלתי בזמנו בהמון מורות לספרות ושוחרי קריאה שסלדו ממד"ב (לרוב בלי שקראו אפילו חצי עמוד) - נראה לי שהם פוחדים לא להבין.

אושר מ

New member
תאוריה מעניינת. אף פעם לא חשבתי על

זה. המורה שלנו דווקא נתנה לנו ברשימת ספרי חובה את דאגלאס אדמס. ובכל זאת, יכול מאוד להיות שיש בזה משהו.

מ.ה.

New member
פיליפ חוזה פארמר

כותב הסדרה המעולה שהראשון בה הוא "בורא העולמות". לא כל הסידרה פורסמה בעברית. להלן האתר הדן בספריו

למעלה