ספרים רבותיי ספרים

• פותח הנושא Kgt1
  • פורסם בתאריך

Kgt1

New member
ספרים רבותיי ספרים

טוב, החלטתי שעל מנת להתקדם קצת, הגיע הזמן שאני אקרא ספר על הולדם... עכשיו אני מודה לכך שקיים ריבוי (לווא דווקא בארץ), לא כואב לי לקרוא באנגלית, אבל רצוי שאני איכשהו אוכל להסתדר מבלי להזמין ספר מחו"ל... המלצות? דרכים להגיע? אני חושב שהכי הגיוני מבחינתי לקרוא ספר שמדבר על ההולדם שאני משחק, שבד"כ מדבר על הולדם נו לימיט מדיים סטאקס...

modz0r

New member
שאלה שעולה כל כמה זמן (מנהל תכנס)

תסתכל על מה שכתבתי ועל השרשור שמתנהל אחרי (לא ארוך). מנהל - מה עם מאגר מידע?

inteli

New member
ממליץ על סקלנסקי..

קראתי רק ספר אחד שלו בינתיים אבל הוא היה מאד מועיל. מאד עוזר לסדר כמה תפיסות בסיסיות על מהלכים, על התאוריה ועל הסיכויים ועל המתמטיקה שמאחוריהם. אני חושב שלכל שחקן פוקר כדאי לקרוא גם ספרים או את הקטעים בספרים שמדברים גם על סוגי משחק שונים, חוץ מזה שזה נחמד לגוון מדי פעם לפעמים זה גם יכול להיות מאד רווחי לשחק משחקים פחות פופולריים. טום דואן כל הזמן אומר את זה בדרכו הלא-שחצנית-בכלל שאמנם הוא טיפה פחות טוב בPLO אבל הוא משחק את זה הרבה כי הרמה של שאר השחקנים "נוחה" יותר מהולד'ם..

ההמלצות שלי

טורניר - Harrington on Hold 'em Expert Strategy for No Limit Tournaments, Vol. 1: Strategic Play Harrington on Hold 'em Expert Strategy for No Limit Tournaments, Vol. 2: Endgame Harrington on Hold 'em: Expert Strategies for No Limit Tournaments, Vol. III--The Workbook קאש - Harrington on Cash Games, Volume I: How to Play No-Limit Hold 'em Cash Games Harrington on Cash Games, Volume II: How to Play No-Limit Hold 'em Cash Games No Limit Hold 'em: Theory and Practice by David Sklansky , Ed Miller Professional No-Limit Hold 'em: Volume I by Matt Flynn, Sunny Mehta, Ed Miller ד.א - כשאתה אומר מדיים סטאקס, למה בדיוק אתה מתכוון?

Kgt1

New member
לא רשמתי קאש, אז כמובן רק קאש אני משחק...

המלצת קצת הרבה :) וכשאני מדבר על מדיום סטאקס זה אומר לא שורט ולא דיפ... משחקים בד"כ בליינדים 1-2, ואנשים יושבים בד"כ על קופות שנעות בין ה-100 ל-400 שקל לכל היותר...

ereuveni

New member
תגיד, אתה קראת את כולם?

מעניין אותי, אם קראתי את NO LIMIT של סקלנסקי, יהיה לי ערך מוסף (משמעותי) מהספרים של הרינגטון על קאש?

קראתי את כולם

no limit ספר מצוין, עם הרבה רעיונות טובים אבל קצת יותר קשה לקריאה מהספרים של הרינגטון בגלל שימוש נרחב במתמתיקה. הוא עוסק בהרבה נושאים במישור התיאורטי ועוזר לך להבין את המשחק ברמה יותר גבוהה ופחות אומר לך לעשות בכל מצב כמו הרינטון. בהחלט ממליץ להשקיע ולקרוא אותו! ספר מצוין נוסף הוא - proffesiinal no limit texas holdem שמציג הרבה רעיונות טובים וחדשים והכי חשוב - שימושיים ביותר וטוב בעיקר למיד-סטייקס קאש גיים.

Kgt1

New member
צב יקר, אתה אומר להתחיל מהספר של הרינגטון

או של סקלאנסקי?

DoubleN

New member
מיד סטייקס

זה 0.5-1 עד 2-4 דולר, קשה לי להאמין שאתה משחק לימיטים כאלו בלי שקראת ספר עדיין. אם אתה משחק אונליין, עדיף שתעשה מנוי לאתר שמספר סרטוני וידאו כמו card runners.

shaywh

New member
מישהו קרא את ryanfee6max?

מופץ בחינם באינטרנט, לא באורך של ספר אבל גם לא קצר כ"כ. עוד לא התחלתי אבל הייתי רוצה לדעת אם יש למישהו דעה עליו.

DoubleN

New member
הוא נחשב לספר מעולה

הורדתי אותו פעם (אמנם לא קראתי), הבחור כותב בפורומים של 2+2, והספר זוכה לשבחים. ryan fee הוא מאמן ב-BlueFirePoker.com, בבעלותו שלהמקצוען Phil Galfond שמשחק ב-FTP תחת השם OmgClayAiken, נדמה לי שזה מעיד על האיכות שלו.

shaywh

New member
אגב, נצל"ש

עשיתי אתמול בדיקת מקצוענות קטנה כדי להבין עד כמה האנשים שרוששו אותי כמעט לגמרי כשעליתי למיד סטייקס (בפול טילט) הם שחקנים רציניים. בקיצור, מכל האנשים שיושבים עם ערימות גדולות שבדקתי בסקר הקטן שלי, לא היה אחד שישב בפחות מחמש שולחנות (אלא אם מחשיבים את ההוא שישב בשלוש-ארבע שולחנות ושני טורנירים). השיא היה אחד שישב ב15 שולחנות במקביל (מה שאומר שבסבב ידיים ממוצע יש לו שלוש ידיים סוטד ופוקט פייר אחד. פעם ברבע שעה הוא מקבל זוג אסים). כל זה בבליינדים הכי נמוכים במיד סטייקס, חצי דולר-דולר. ובשיא הרצינות, זה מבאס. מוציא קצת את הכיף ואת רוב התחושה של כמה אנשים שמשחקים בכיף, גם אם זה ברשת. חבל שלא הלכתי על טורנירים או על משחק לא פופולרי

זונע

New member
כולם עושים את זה

כבר ראיתי אנשים ששיחקו ב25-30 שולחנות באותו זמן. תעבור לשחק באדוגי. אני לא יודע אם יש את זה בפול טילט אבל אם כן כדאי לך ברצינות ללמוד את המשחק הזה, כסף קל.

shaywh

New member
פסקה לא מובנת (help)

ריאן בדיוק סקר את טווח הידיים שמשחקים איתן מהCO. הרעיון בפסקה הבאה ברור אבל ממש לא הבנתי את החישוב. הפרדתי את הקטע הלא מובן, שיהיה ברור על מה אני מדבר. The idea here is to steal blinds and isolate limpers. If you successfully steal someone's blind you have earned 1.5BB's (big blinds). If you beat a game for 5 PTBB (poker tracker big bets, or two big blinds) you will notice that you earn .1BB per hand. That means that stealing blinds earns you 15 times the average profit per hand. Beginning to understand why it's so important and profitable? אה, ואין באדוג'י בפול טילט. גם ממש אין לי נסיון במשחקי הdraw

modz0r

New member
הסבר

יש מושג בשם PTBB (שבהרבה מקומות אומרים BB ומתכוונים לזה), והכוונה היא כמה PTBB אתה מרוויח כל 100 ידיים, כש-PTBB = פעמיים הביג בליינד. למשל, כשאתה אומר שב-NL10 אתה מרווח 5PTBB אחרי 750 ידיים, זה אומר שאתה ברווח של 7.5 דולר אחד אחרי 500 ידיים. החישוב הולך כך: 10 (סנט, הבלינד) כפול 2 (בשביל ליצור את ה-PTBB), כפול 5 (הערך של ה-PTBB), כפול 7.5 (מספר הידיים ששיחקת חלקי 100) - יוצא 750 (סנט), שזה 7.5 דולר. כשאתה ברווח של 5PTBB לאורך זמן בבלינד מסויים, אתה מרוויח הרבה מאוד כסף בעצם, כי על כל 100 ידיים ששיחקת הרווחת 10 פעמים את הבלינד ששיחקת איתו - שזה נתון מצויין. לפי החישוב הזה, שאחרי 100 ידיים הרווחת 10 פעמים את הבלינד, זה יוצא שעל כל יד שאתה משחק את מרוויח עשירית הבלינד. כשאתה גונב את הבלינדים, אתה מרוויח בעצם 1.5BB ביד אחת, שזה בעצם פי 15 ממה שאתה "אמור" להרוויח כל יד. מקווה שזה מובן.

למעלה