אה... רסן סוסיך המתפרעים והסכת:
עסקתי בניקוד מקצועי עד לפני שנים אחדות. כיום כבר לא, כי איש לא מעוניין יותר.אני מנקדת להנאתי (הפרוורטית) רשימות למכולת ופתקים לבני משפחתי (שאגב, יודעים לזהות שגיאה אם תיפול לי כזאת), ובתור למספרה או לרופא שיניים גם קטעי עיתונות שנס ליחם. וכל ההקדמה הזאת היתה לא כדי לפאר את שמי (נו, טוב, גם) אלא כדי להבהיר לך שאני מדברת כאדם שמעריך ניקוד טוב (בציר 58 היה מצוין, אגב). ועם זאת, הניקוד כיום לא נחוץ לצורך הבנת טקסט. יש לו חלופות אחדות בכתיב המלא, שגם אם אינו מושלם, הוא בכל זאת סביר בהחלט, ועובדה שכולנו כותבים כאן בכתיב מלא ומבינים זה את זה באופן משביע רצון (ואני מתייחסת רק לעברית, לא להומור). הדוגמות שנתת חביבות, אבל לגמרי לא רלוונטיות, שכן את כל המילים שציינת (פרט ל"דיבר" ו"דובר" שאינן מתערבבות עם האחרות, זו בגלל ה-י' שבה בכתיב מלא, והאחרת בגלל ה-ו' שבה שמתקיימת גם בכתיב חסר, אתה רואה - לא מספיק לדעת לפזר נקודות, צריך להכיר גם חוקים מסוימים בשביל לעשות את זה) אפשר להבין יופי בתוך הקשר נתון, ולמעט רשימה אקראית של מילים, כמו שעשית, הן הרי תמיד נתונות בתוך הקשר. אני סבורה, ואמרתי זאת לא פעם גם כאן, שמי שמנקד באופן מקצועי צריך לעשות זאת ללא רבב, ובדרך המסורתית, ומי שלא, שלא ישתמש בניקוד כלל (כדי לנקד מדי פעם חולם או שורוק לצורך הבהרה לא צריך ידע מקיף). הנה הצלחתי לכתוב תשובה שלמה ולהציג את טיעוניי בלי להזדקק ולו לסימן ניקוד אחד. ואכמש"ל.